Mustafa Kemal İngilizleri yenene kadar, ben Tanrı yı da İngiliz zannederdim.
Mahatma Gandhi
-----------
Son aylarda okudugum en guzel cumle.
Yuregine saglik Tantrum.
Mustafa Kemal İngilizleri yenene kadar, ben Tanrı yı da İngiliz zannederdim.
Mahatma Gandhi
-----------
Son aylarda okudugum en guzel cumle.
Yuregine saglik Tantrum.
https://www.cnbc.com/2023/11/10/mood...-deficits.html
Moody's cuts U.S. outlook to negative, citing deficits and political polarization
Sn. Hocam selamlar,
Salı-Çarşamba günleri ABD tarafından gelecek enflasyon verileri için paylaşacağınız bir çalışmanız olacakmı?
Akaryakıt fiyatları görece yukarida idi, diğerleri ile ilgili görebildiğim bir analiz olmadı henüz.
Moody's son AAA olan kuruluş, gelecek cuma borç tavanı ile ilgili gelişme olumsuz gerçekleşirse, negatifin üzerine AA+ düşürür mü ABD'yi bu kadar kısa zamanda.
İlginiz için teşekkürler.
https://www.paraanaliz.com/2023/ekon...tirdi-g-70758/
Bakan Özhaseki, bakanlık olarak "resen" yani hak sahiplerinin rızasını aramadan şehir merkezlerini ve prestijli caddeleri yeniden yapacaklarını belirtti.
Bunun kentsel dönüşüm ile ,deprem için binaların güçlendirilmesiyle hiç bir ilgisi yok.Açıkça ,anayasal olarak güvence altına alınmış olan mülkiyet hakkına tecavüz (ki diğer bütün hakların kendisinden türediğinin kabul edilmesi nedeniyle, evrensel hukuk açısından hakların anası olarak nitelendirilen mülkiyet hakkı, temel hak ve özgürlükler arasında özel bir öneme sahiptir),temel insan hakları ve özgürlüklerini ihlal,tapulu başkalarının malına mülküne çökme,yağmalama diyebiliriz...Dehşet verici...
Hukukun üstünlüğünün ,adaletin evrensel hukuk kurallarına göre işlemesinin ,bir ülke vatandaşları için ekmek kadar su kadar yaşamsal öneme sahip olduğunu idrak ettiren günlerden geçiyoruz.
Son düzenleme : deniz43; 12-11-2023 saat: 19:25.
Tuesday November 14 2023 Actual Previous Consensus
04:30 PM
US
Core Inflation Rate MoM OCT 0.3% 0.3%
04:30 PM
US
Core Inflation Rate YoY OCT 4.1% 4.1%
04:30 PM
US
Inflation Rate MoM OCT 0.4% 0.1%
04:30 PM
US
Inflation Rate YoY OCT 3.7%
Piyasa beklentileri manşette aylık %0.1,çekirdekte %0.3 artış olması şeklinde.
https://tradingeconomics.com/united-...car-prices-mom
https://tradingeconomics.com/united-...asoline-prices
Detaylı bir çalışma yapmadım ama benzin ve kullanılmış otomobil fiyatlarında gerileme var.Piyasa tahminleri makul gözüküyor.
Borç tavanı ile ilgili gelişme olumsuz gerçekleşirse,federal hükümet kapanırsa, Moody's in ABD'nin kredi notunu indirmesi şaşırtıcı olmaz.Böyle bir şey olursa ABD tahvil faizlerini yukarı iter.
aslında hiç de çarpıcı bir tahmin değil. Öncelikle MB faizleri 40 a kadar çıkaracağını herkes bekliyor. 2023 7, 8 ve 9. aydaki enflasyon rakamları oldukça yüksekti 2024 de bu rakamların altında enflasyon rakamları gelmesi durumunda zaten baz etkisiyle enflasyon düşmüş görünecek ve enflasyonu düşürdük yaklaşımıyla faiz indirimi yapılabilir.
Ancak bence halen belirsiz olan %40 civarı faiz ve sıkılaştırma politikaları ile büyüme ve işsizlik gibi rakamların ne olacağı. Büyüme ve işsizlik oranlarındaki durum kötü olursa yüksek faiz ve sıkılaştırma politikasından daha erken vazgeçilebilir mi?
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Tuesday November 14 2023 Actual Previous Consensus
04:30 PM
US
Core Inflation Rate MoM OCT 0.2% 0.3% 0.3%
04:30 PM
US
Core Inflation Rate YoY OCT 4% 4.1% 4.1%
04:30 PM
US
Inflation Rate MoM OCT 0% 0.4% 0.1%
04:30 PM
US
Inflation Rate YoY OCT 3.2% 3.7% 3.3%
Gıda fiyatları aylık %0.3 artmış,kiralar %0.45 artmış,kullanılmış araçlar %0.8 ve enerji fiyatları ise %2.5 düşerek aylık enflasyonu aşağıya çekmiş.
Yer İmleri