Sayfa 262/700 İlkİlk ... 162212252260261262263264272312362 ... SonSon
Arama sonucu : 5598 madde; 2,089 - 2,096 arası.

Konu: HEKTS - Hektaş Ticaret

1.  Alıntı Originally Posted by sta Yazıyı Oku
    elinde 3 milyar 617 milyar nakit para var çoğunu vadeli mevduata koymuş.insanın aklı almıyor bu kadar borcun varsa elinde ne diye bu kadar nakit barındırıyorsun?
    Onun 1.2 milyarı (yaklaşık) arsa satışından yeni geldi. Evet niye mevduatta tutuyorlar ilginç.

Alıntı Originally Posted by mersey Yazıyı Oku
    Sorunda tam burda zaten. Sattıklarımızı çok uzun vadelerle satıyoruz. Geçende ziyaretçi raporlarında bu hususa değinilmisti ve forumda konuşulmuştu. Sanırım 9 aylık vadelerden falan sözedilmişti. Ürünün fiyatı artmamış. Ciddi bir vade farkı falan koyamıyorsun ama parayı almak için 9 ay bekliyorsun. O arada dünya kadar faiz ödüyorsun. Bir çıkmazın içindeyiz sanki. Benim portföyde de seninki gibi ağırlığı var ve çıkmaya cesaretim yok. Benim tek ümidim şu ferbis arzını tez zamanda ellerine yüzlerine bulaştırmadan kotarmaları ve buradan gelecek parayla kısa vadeli borçların faiz yükünden kurtulmak. Bu arada 2024 te yeni yatırımlarında desteği ile ciroyu yükseltmek ve borçları daha yönetilebilir hale getirmek. Bu anlamda 2024 te bedelli bile düşünülebilir. Yoksa nevcut durumda borçların ödemelerine yetişemiyoruz.

2.  Alıntı Originally Posted by sta Yazıyı Oku
    tamam zaten bende onu belirtiyorum bu şirkete acilen para girmeli oyak mı koyar başka bir yerden mi bulur koyar bilemiyorum.Gayri menkul satışından gelen 1 milyar 254 milyonluk satış bile 3 aylık faiz ödemesine yetersiz kaldı
    satacak başka bir gayrimenkulüde yok. Ferbisten gelecek para bile 6 allık faiz giderine yetmeyebililir.Faizler bu kadar yüksek olmasaydı tolare edilebilirdi yalnız bu şartlarda çeviremez.Her şey oyağın elinde yol yakınken mudahale etmeli yoksa daha ağır bedel ödemeye mahkum kalacak.

ytd
    Hocam şurda çoğumuzun 3-5 bin lotu belki birkaçımızın 50-100 bin lotu vardır. Tabiki herkesin parası kendi çapında değerlidir. Şunu da unutmayalım. Bu şirketin % 55 i Oyağın. Bu duruma çare bulunacaksa tabiki hektaş yönetimi ile birlikte Oyak yönetiminin kafa yorması lazım. Oyak tek başına buraya para enjekte edemez. Ha bedelli yapılır. Herkes payı oranında katılır. Yoksa Oyağın ne yapabileceğini en son alım satımda gördük. Değerlemeden biraz daha fazla vererek araziyi aldı. Bizde kiracısı olduk. Bu bir aile şirketi falan olsa batmaktan gerçekten korkardım ama hakim ortak Oyak gibi bir şirket olunca durum farklı.

Mevcut durum hiçte parlak değil. Borçlar çok hızlı artıyor. Geçen sene faiz oranları düşükken borçtan korkmayalım diye buralarda da çok yazıldı çizildi ama şimdi şartlar çok farklı. Borçların faiz yükü çok arttı. Acilen borç faiz yükünden kurtulmamız lazım. Ferbis arzı ve 2024 te bir bedelli kaçınılmaz görünüyor. 2024 ten itibaren pet mama, tohum vs den gelir sağlayıp bu ciroyu arttıramazsak o zaman biteriz işte.

3. son yazışmalar baya bilgili içerikli güzel olmuş.

ben bu borç meselesinde özellikle kısa vade olayına takıldım. geçen gün tcell bilancosunu okuyorum adamlarda hayvan gibi borç var ama çoğu uzun vadeli ve tabiri caizse şiir gibi borçlarını çeviriyorlar.

borçla yatırım yapılır hatta şirketler için normali budur, fakat hazır faizler düşükken ve şirkete güven duyulurken neden uzun vadeli tahviller çıkarmak yerine çok kısa vadeli borçlar aldı akıl alır gibi değil. Finans yönetimi gerçekten beceriksizmiş bence.

4. İlk 9 ay finansman gideri 2.3 milyar lira ve bunun 1 milyarı 3.çeyrekte olmuş.

9 aylık sonuçlara göre geçen yıl pay başına kazanç 72 krş iken dünkü bilançoyla bu rakam 3 kuruşa düşmüş.

3 kuruşluk hisse lafını hak etti. Hisse başı kârımız 3 kuruş.

@111222333: 3 kuruşun 1 kuruşunu temettü dağıtsa, 1 kuruşuna yatırım yapsa 1 kuruşuyla da borç ödese 2024 Aralıkta içeriz Birşah ayranlarımızı Dudullu Bim mağazası önündeki kaldırımda. :D

5.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    son yazışmalar baya bilgili içerikli güzel olmuş.

ben bu borç meselesinde özellikle kısa vade olayına takıldım. geçen gün tcell bilancosunu okuyorum adamlarda hayvan gibi borç var ama çoğu uzun vadeli ve tabiri caizse şiir gibi borçlarını çeviriyorlar.

borçla yatırım yapılır hatta şirketler için normali budur, fakat hazır faizler düşükken ve şirkete güven duyulurken neden uzun vadeli tahviller çıkarmak yerine çok kısa vadeli borçlar aldı akıl alır gibi değil. Finans yönetimi gerçekten beceriksizmiş bence.

Yıl içinde bankadan kullanılan krediler vadeye yayılır mesela 6. ayda 2 milyon kredi aldın 24 ayda odeyeceksın

Bunun 6 aylık kısmı 300 lü hesaplara atılır bu kısa vadeli borçlar hanesine kaydedilir geri kalan 18 aylık kredi ise gelecek yıllara ait hesaplara atılır uzun vade borçları olur. 2 ocakta ise 400 lü hesaplar 300 lü hesaplara virman yapılıp kısa vadeli borçlara kaydedilir. anladığım kadarıyla hektaşın banka kredilerinin büyük kısmı 300 lü hesaplarda seyrediyor. yinede bi bilançoya bakayım hangi tarihler arasını kapsıyor yazarım.

ytd
    Mahvolan Apaçık Bir Delil Üzere Mahvolsun
    Yaşayan da Apaçık Bir Delil Üzere Yaşasın

6.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    @111222333: 3 kuruşun 1 kuruşunu temettü dağıtsa, 1 kuruşuna yatırım yapsa 1 kuruşuyla da borç ödese 2024 Aralıkta içeriz Birşah ayranlarımızı Dudullu Bim mağazası önündeki kaldırımda. :D
    Kâr’a fazla takılmayalım

Tesla 1 cent kâr yapmadan,

Pd’si 2 milyar dolardan , 58 milyar dolara gelmiş

Hemde her sene ZARAR açıklayarak

7. Kıyaslamaların gerçekten çok mantıksız,

Tesla dediğin firmanın Amerika, Asya ve Avrupa'da 10'a yakın fabrikası var ve EV üretiminde tüm dünyada 1 numaralı marka.

Hektaş kedi maması üretip satmayı becerirse "büyük inovasyon" diye lanse edecek.

Alıntı Originally Posted by 111222333 Yazıyı Oku
    Kâr’a fazla takılmayalım

Tesla 1 cent kâr yapmadan,

Pd’si 2 milyar dolardan , 58 milyar dolara gelmiş

Hemde her sene ZARAR açıklayarak
    YTD.

8.  Alıntı Originally Posted by Selim_34 Yazıyı Oku
    Kıyaslamaların gerçekten çok mantıksız,

Tesla dediğin firmanın Amerika, Asya ve Avrupa'da 10'a yakın fabrikası var ve EV üretiminde tüm dünyada 1 numaralı marka.

Hektaş kedi maması üretip satmayı becerirse "büyük inovasyon" diye lanse edecek.
    Yakında araba üretim işine de gireceklermiş

Oyak çok iyi işleri olduğu gibi enteresan batık işleri de olabiliyor zaman zaman ama hektaşa bir şekilde can suyu vereceklerini düşünüyorum. Too big to fail bir şirket hektaş. Big olmasını geçtim devlet için de kritik önemi olan bir yerde duruyor. Bu hengameden bir şekilde çıkar da ne zaman çıkar orası muamma.

Sayfa 262/700 İlkİlk ... 162212252260261262263264272312362 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •