Sayfa 955/1040 İlkİlk ... 4558559059459539549559569579651005 ... SonSon
Arama sonucu : 8319 madde; 7,633 - 7,640 arası.

Konu: Altın fiyatlarının geleceği (XAU)

1. Ben tahminde bulunmuyorum. Üretim maliyetine yaklaşınca alıyorum. Gümüşte kırmızı çizgim 22$ dır. Gümüş bunun altını bir daha asla görmeyebilir. 22$ alabildiğim kadar açıkta olan bütün paramla Gümüş aldım. %10 kardayım dolar bazında ama bence daha gideri var. 35$ seneye görülünce satacağım Gümüşü. Şu anda satmam. Düşerse kademeli alıcıyım 22$-23.5$ arasında. Düşenin dostuyum. Basın aşağıya da alayım daha fazla Gümüş.

2. Sıkışma bir yerden sonra patlama yapacak. Ya aşağı Ya yukarı. Umudumuz yukarı patlaması.

3.  Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    İnse çok sevineceğim. Gelen yeni benjaminleri de sarı tenekeye dönüştürürüm.

Çok istesem de düşme ihtimalini pek görmüyorum bundan sonra. ABD ekonomisi iflas etti ediyor. Bunu görmeyen bilmeyen kalmadı. Herkes elindeki uzun vadeli ABD hazinesi FED Eurobond lardan bir an önce kurtulmaya bakıyor.

Fiziki Altına bu kadar talep olan başka bir zaman dilimi görmedim GLOBAL PİYASALARDA. Global yatırımcılar her fırsatta fizikiyi alıp kaçıyor sistemden.

Konunun artık savaş ile ilgisi yok. ABD ekonomisi mort oldu oluyor, yoğun bakımda olan bir hasta. Yanında başka ekonomileri de götürecek. Ayakta kalan çok az olur.

Dünyanın en güveniliri olan FED 10 yıllık tahvili neredeyse BitCoin kadar oynak oldu. Buna bel bağlayan trilyon $ lık teminatlar var. ABD AVRUPA JAPON İNGİLİZ emeklilik fonları var.

Bu zarar en az buzdağının üst kısmı 3 Trilyon$. Türevlerle bu zarar çift haneli Trilyon$ ı grçmiştir. Bunu kurtaramazlar. 2008 deki kriz bunun yanında sinek vızıltısı kalacak. Aşırı aşırı para basacaklar. M3 para hacmi patlayacak.

ABD ekonomisi 2025 in sonunu bile getiremez. Patlar. Patlarken de yanında kimleri kimleri götürür.

En iyisi gömü yapıp beklemek. Gün gelir Nebat veya KaraŞimşek ister onlara çakarız fiziki Altını bir menfaat karşılığı, faizsiz ev, ultra bono, vb vb.

FED in ödediği borç oranındaki artışa dikkat edin. Tahvil satamazsa bu borçları ya para basarak ya da faizleri de daha da yükselterek ya da vergileri daha da arttırarak telafi etmesi lazım. Her türlü ayvayı yediler. Kurtuluş çok zor. Her yıl 1 trilyon $ faiz borcu ödemesi lazım FED in cepten. Bir de batıkları kurtarması lazım. Basacağı parayı hayal bile edemiyorum. Logaritmik skala ile artış olacak. Lineer değil.

First time seeing Treasury yield move like this in 20-year career, says Exante Data s Jens Nordvig.

https://www.cnbc.com/video/2023/10/2...s-nordvig.html

Ne dediysem harfiyen arkasındayım. ABD ekonomisi iflas ediyor. Altını Gümüşü bol bol alın. Dolardan Eurodan kağıt her türlü paradan bir an önce en hızlı şekilde kurtulun. Bütün kağıt paralar çöp değerinde olacak ileride. Dolarında sonu gelecek.

4. GLD etf te de yön yukarı.

Dolar ve Euro dahil tüm kağıt paraların sonu çöplük. Altın Gümüş varlıklarınızı ralli başlamadan önce maximum arttırmaya devam edin. Kağıt paralardan ralli öncesi kurtulun. Eşeği sağlam kazığa bağlayın.

5. Gümüş üst banda çok yaklaştı. Patlama yapar mı? Umarım yapar.

6. ECB başkanı bayan URSULA VON artık dijital CDBC ye geçiyoruz dedi. Bugün bir komplo teorisi daha gerçek oldu. Parayı merkezden tek dünya devleti ile yönetme ütopyasını birinci ağızdan açık seçik söylediler. Komplo teorisi diyenler utansın. Ayrıca herkese global bir Dijital ID vereceğiz de denildi. Doların yerini ne alacak diye soranlar vardı? Aha bu alacak işte.

https://www.foxnews.com/video/6336990922112

7. 2070 kırılırsa neler olur neler?

https://youtu.be/tb-_MtBCMgo?si=P0_4Bjb1A_CGaKA7

8.  Alıntı Originally Posted by mehmet tercüman Yazıyı Oku
    2070 kırılırsa neler olur neler?

https://youtu.be/tb-_MtBCMgo?si=P0_4Bjb1A_CGaKA7

Altından ziyade Gümüşte daha hızlı bir ralli olabilir.

Altın Gümüş rasyosu 85 lerde. Bunun 60 lara 65 lere inmesi lazım denge için. Dolayısı ile Gümüşün daha sert atak yapmasını bekliyorum. Altın daha risksiz ağır abi, ama Gümüş sanki bu defa daha hızlı koşacak gibi görünüyor. 30$ a kadar soluksuz gelebilir gibi görünüyor yılbaşından sonra. Ama belli de olmaz. Gümüş deli fişek. Sağı solu belli olmaz. Kimse bilemez ne olacağını. Bu yüzden kademeli alıp kademeli satmak lazım Gümüşü.

Sayfa 955/1040 İlkİlk ... 4558559059459539549559569579651005 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •