Bear_Bull
@BearBull26
Hisselerin Son 1 aylık performans getirisine baktığımızda,
snpam yüzde 150
samat yüzde 134
pkent yüzde 117
lınk yüzde 103
smart yüzde 94
krstl yüzde 93
sönme yüzde 83
ideas yüzde 82
papıl yüzde 68
flap yüzde 66
sanfm yüzde 55
İhyay yüzde 53
kront yüzde 45
raysg yüzde 45
arena yüzde 44
yabrk yüzde 44
avgyo yüzde 43
prkap yüzde 43
dobur yüzde 41
beyaz yüzde 37
bsoke yüzde 35
ufuk yüzde 35
gents yüzde 35
hatek yüzde 35
ihgzt yüzde 35
Pirimlenmiş, bizde 1 aydır maldayız yukardaki hisseler var mı, yok.
Eee bizde ne var dayu
Petkim var
Bi ayda ne yabmış dayu
Yüzde 9
Bu yağni durum
Hamdım Piştim Yandım
dayı bi haber dolaşıyor gerçekleşirse senin +% 9 oluvermiş -%31 gerçi ihtimal çok zor bence ama olmaz diye bişi de yok
haberin metni şu şekildeymiş: Borsa kazançlarına %40 haberi duyup duyabileceğim en saçma haberlerden biri.
Ha gerçek olursa bist in komple kapatılması ile eşdeğer bir etkisi olur..
şu haliyle zaten kazanç imkânsız görev, bir de enflasyon farkı ve %40 vergi ekle senelik %200 kazanç ile tanışman gerekecek ..
bu bir saçmalık, bu vergi hikayesi ya işgüzar bi maliyeciden çıkmıştır yada mal toplamak isteyenlerin piyasayı dökmek için uydurdukları bi şey olabilir.. vergi çıkarsa zaten borsa negatif etkilenir- ortada vergisi alınacak bi kar kalmaz.. şimşek borsa dinamiklerinden az çok anlar, o yüzden böyle bi vergi sıfır ihtimal bence
2006 yada 2007 başlarında böyle bi vergi çıkardılar, borsa düşmeye başladı, 10 gün sürekli düştü, sonra maliye bakanı çıktı ve yabancıları vergiden muaf tuttuklarını açıkladı ve borsa sert yukarı döndü.. niye sadece yabancılar muaf, yerliler nolcak diye soranlara -bizim halimizden biz anlarız" diye bi açıklama getirmişti unakıtan
Yer İmleri