Sayfa 356/707 İlkİlk ... 256306346354355356357358366406456 ... SonSon
Arama sonucu : 5656 madde; 2,841 - 2,848 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1.  Alıntı Originally Posted by reşo ağa Yazıyı Oku
    Yeni ruhsatlar hayırlı olsun. Meme kanseri tedavisinde kullanılıyor. Fulvestrant etken maddeli, muadilleri astra zeneca, sandoz ve teva ilaçta.

FASLANT 250 MG/5ML I.M. ENJEKSİYONLUK ÇÖZELTİ İÇEREN KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR, 1 ADET Fulvestrant
    FASLANT 250 MG/5ML I.M. ENJEKSİYONLUK ÇÖZELTİ İÇEREN KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR, 2 ADET Fulvestrant

Aynı etken maddeyi içeren ilaçlar.
    https://www.ilacabak.com/faslodex-25...828/benzerleri

Bilgisi olan üstadlarımızın yorumlarını merak ediyorum.

Saygılar.
    Yüksek fiyatlı ürün Sabaya verilmemiş sevindirici DEVARGEEE çalışmaya devam ediyorrr.

Geçenlerde böyle bir ilacin ruhsati TRde çıkar çıkmaz yurtdışı başvurusu yapıldığını sayin ugurkaptan sayesinde öğrenmistik ilacin adini şuan unuttum ama TRde ruhsat çıkar çıkmaz yurt dışı ruhsatlandirma calismalarida başlıyor

2.  Alıntı Originally Posted by 06onur Yazıyı Oku
    Hisseyi belli bir süredir takip ediyorum, hisse.net de bu kadar kaliteli yazıların olduğu başka bir hisse yoktur bence. Çok değerli bilgiler veriliyor. Kkatkı sunanlara çok teşekkür ediyorum.
    Sektör olarak çok uzağım ama yine de Küçük bir miktar alım yaptım. Gelişmelere göre alımı artıracağım. Kafama genel olarak yatıyor. Ancak fiyatı çok istikrarsız ve yeni gelişmeler (bilançoya rağmen) fiyata yansımıyor sanki? Genel olarak fiyat performansından memnun musunuz?
    Göz ardı edilen bir şey olması lazım sanki, çünkü potansiyelinin karşılığı bu değil, yanılıyor muyum?
    283 tane davası varmış, yaklaşık 25 milyon karşılık bırakılmış. Bundan olabilir mi acaba?
    Öncelikle hayırlı olsun umarım hedef fiyatınıza en kısa sürede ulaşırsınız.
    Bende yeni bir deva yatırımcısı sayılırım haziran sonunda kasası döviz dolu bilançoya olumlu etki edicek diye pozisyon açmıştım sonra kapatmaya kıyamadık gelişmeleri görünce Ben aldıktan 1.5ay gibi bir sürede 45 50 tlli fiyatlardan 97 98 tlleri gördü. Tabi ozmn piyasada çok iyiydi ne alsanız gidiyordu orasıda ayrı. Lakin onlar aldıklarını geri verdi Deva gördüğü zirveden %20 aşağıda bunun %7 8 inide son 1 haftadaki düşüş yüzünden oldu. Bu haftaya kadar bence endekse göre gayet iyi duruyordu bu hafta endeks yükselişinede ayak uyduramadı. Şuan tahtada savaş var yerli fonlar mal satıyor benim tahminim bir grupta malı karşılıyor 80 altına gelmemesi için mücadele veriyorlar. Alıcılar daha kuvvetlidir umarım 80de kuvvetli desteği var onun altına getirmezler yoksa bir miktar daha oyalayabilir. Bunlar tahta tarafıydı şirket tarafında kendimce bilgilendirme yapayım aklıma gelenleri.

1. Türkiyenin en çok ar-gecisine sahip ilaç şirketi
    2. Türkiyenin en çok ilaç ar-ge harcaması yapan şirket
    3. Şirket Yönetim kurulu başkanının kendi söylemi röportajlarında ve internet sitesinde direk yazıyor : Hedef küresel ilaç firması olmak
    4.Her cuma günü tickk sitesinde türkiyeden ruhsat alan yeni ilaçlar yayınlanıyor Deva sürekli yeni ürünler çıkararak ürün gamını genişletiyor ( Benim gözümde bebek şirkettir ama 'koca bebek')
    5. Bu sene faaliyet raporlarını incelediğimizde sektör üstü büyüme sağladığını gördük
    6. Benim anlatışlar biraz bakkal usulu forumda kıymetli ortağımız sayılar10 3. çeyrek bilançodan sonra çok detaylı bir inceleme paylaşmıştı. Sizin için geçmiş gönderilerden buldum buraya bırakayım incelerseniz daha kapsamlı ve geniş bilgiye ulaşabilirsiniz.
    Sayılar10 ;
    ''3. Çeyrek sonuçlarından kendime aldığım notları paylaşıyorum. Detayları sevmeyenler için oldukça sıkıcıdır.
    Forum sınırını aştığı için ekteki linkte''

https://dosya.hizliresim.com/qRDEuO1pf5hHAzn/file

7. Türkiye ilaç sektörü 2022 raporunuda buraya bırakayım vaktiniz olursa burayıda inceleyebilirsiniz : https://www.ieis.org.tr/static/share...ktoru_2022.pdf

8. Biyoteknolojik ilaç a çok büyük yatırımlar yapılıyor ancak daha bir sonuç alınmış değil çok maliyetli ve uzun bir sürec

Piyasanın uzak durmasının en büyük sebebi bence temettüdeki %10luk imtiyaz çünkü twitterda devayla ilgili bir şey paylaşılınca altına hemen farklı farklı hesaplar iyi ama imtiyazlı şirket diye yorumlar geliyor Bana göre %10 imtiyaz böyle büyük bir şirkette çerez parasıdır. 6 aylık karı 1.9 milyar tl %10 u 190 milyon tl onların olsun 1,7 milyar şirkete kalıyor. %10 imtiyazı var diye 1.7den vazgeçip 200 300 milyon tl kar eden imtiyazı olmayan şirketemi ortak olayım bana temettü konusu hikaye geliyor benim gözümde %10 kayda değer bir şey değil. Bu dediğiniz davalarla ilgili bir olumsuz görüş hiç görmedim siz demeseniz haberim bile yoktu

3. Teşekkürler sn Rodrigo, hedef fiyatım yok. Olsa bile bu enflasyon sürecinde habire değişir tabi. Ama çok da al saçtı değilim. Genel noktaları çok güzel özetlemişsiniz. İmtiyaz dediğiniz gibi çok da önemli görünmese de muhakkak fiyatı baskılayan unsurlardan biridir. Karın %10 hiç yokmuş gibi kabul etsek Fk %10 artıyor. Bir de fiyatı geçtim, sanki karşı tarafa ayıp etmiş oluyor. Karı ben yaptım, dağıtılacak kısmın büyüğünü de ben alırım mantığı bence yakışmıyor.
    Neyse tekrar teşekkür ediyorum, takibe devam bakalım.

4.  Alıntı Originally Posted by 06onur Yazıyı Oku
    Teşekkürler sn Rodrigo, hedef fiyatım yok. Olsa bile bu enflasyon sürecinde habire değişir tabi. Ama çok da al saçtı değilim. Genel noktaları çok güzel özetlemişsiniz. İmtiyaz dediğiniz gibi çok da önemli görünmese de muhakkak fiyatı baskılayan unsurlardan biridir. Karın %10 hiç yokmuş gibi kabul etsek Fk %10 artıyor. Bir de fiyatı geçtim, sanki karşı tarafa ayıp etmiş oluyor. Karı ben yaptım, dağıtılacak kısmın büyüğünü de ben alırım mantığı bence yakışmıyor.
    Neyse tekrar teşekkür ediyorum, takibe devam bakalım.
    Forumun 348. sayfasında geçen hafta sayın Sayılar10 ile bu imtiyaz konusu hakkında fikir alışverişinde bulunmuştuk karın büyük kısmını değil azınlık kısmını alıyor. Büyüme şirketi olduğu için çoğunluğa karı dagıtamıyor. %17si halka açık gerisi şirketin kendisinde zaten sadece %10 imtiyaz var ancak karın %30unu tüm hissedarlara dağıtabiliyor.Şahsi görüşüm gelişmekte olan bir şirket olduğu için kasadan nakit çıkışı olmasın diye sadece azınlık %10luk küçük bir pay alıyor (bana göre küçük size göre büyük olabilir tabi ki o göreceli) https://www.hisse.net/topluluk/showt...52160&page=348 bu sayfadan o konuşmalara bakabilirsiniz aşağı kısımlarda.

Bu tamamen benim görüşüm imtiyaz ile ilgili benim böyle düşünmemle kağıdı 2 kademe kaldıracak gücüm ancak var. Büyük fonlar oyuncular ne düşünüyor o önemli tabi ki ancak tl bazlı 5 yılda 30 kat yükselmiş bir hisse var ortada imtiyaz sorun olsaydı hiç bu fiyatlarada cıkamazdı. Demek ki gideceği zaman gidebiliyor diye düşünüyorum.

Portföyümünde %64ünü Deva oluşturuyor uzun vadeli düşünüyorum düşsede cıksada pek bakmamya calısıyorum devaya. yüksek faiz ortamından dolayı diğer pozisyonlarımı kapattım kalan nakitle gün için işlemler yapıyorum diğer hisselerde.
    Deva hakkında aşırı pozitif yaklaşıyor olabilirim kendi süzgecinizden geçirin lütfen tüm türkiye imtiyazlı diye mimlerken bir akıllı ben olmayabilirim belki onlar haklıdır zaman gösterecek herşeyi.

5. https://uye.ieis.org.tr/ieis/assets/...t_Analizi_.pdf

İlaçta Ekim ayında ihracatta da iyi büyüme olmuş..Aylık bazda önceki yıl Ekime göre +%16.3..

6. Minik minik devam, 5 fkya kadar alırım.
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

7.  Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    Minik minik devam, 5 fkya kadar alırım.
    üstadım demeyin öyle bunalıyoruz zaten şu düşüşlerden

8.  Alıntı Originally Posted by ysn94 Yazıyı Oku
    üstadım demeyin öyle bunalıyoruz zaten şu düşüşlerden
    Yüksek faiz ortamı çoğu sanayi şirketi için 2024 zor. ilaç sektörünü olumsuz etkileyecek bir sey yok ilaç sonuçta sağlık için zorunlu bir durum. Bu fonlar neden bukadar mal satti diye düşünüyorum. Piyasa gözlemim TL borcu fazla olandan uzaklaşıyorlar gibi.
    Sanirim herkesin ortak görüşü şirket yönetiminin parayi iyi yönetebildigi konusunda hemfikir. 1.4 milyar tl nakit 1.6 milyar tl de finansal yatırımı var sirketin 3 milyar tl toplam. 6 milyar küsur TLde kisa vadeli yukumluluk var.
    Borcun yarısı kadarda alacagı var bu arada 3 milyar tl
    Sene sonunda benim tahminim yönetim yüksek faizli borçları bence azaltacaktır. Bakalım ne çıkacak bahtimiza
    Son düzenleme : rodrigo44; 05-12-2023 saat: 19:40.

Sayfa 356/707 İlkİlk ... 256306346354355356357358366406456 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •