Sayfa 959/1041 İlkİlk ... 4598599099499579589599609619691009 ... SonSon
Arama sonucu : 8321 madde; 7,665 - 7,672 arası.

Konu: Altın fiyatlarının geleceği (XAU)

1.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sn kastırsef benim eski araştırmalarımdan aklımda kaldığına göre elektrikli arabalarda da gümüş kullanılıyordu.Gümüşün sanayide kullanımı kaç milyon ons ,ve bunun dağılımı nedir.Bilginiz var mı
    1 milyon onsu geçti en son. Yıllık net -200 milyon ons açık var. Silver Institute raporlarına bakabilirsiniz.

Gümüşte 25$ altından gönül rahatlığı ile kademeli fiziki Gümüş alıp depolayan asla ama asla zarar edemez. Hiçbir mal sürümü olan gideri olan mal, üretim maliyetinin altında satılamaz.

Daha önce 22$ olan kırmızı çizgimi Gümüşte, 1 Ocak 2024 ten itibaren 25$ olarak güncelliyorum. Her şey dahil net Üretim maliyetinin altında kademeli alan asla ama zarar edemez.

Sn kastırsef zamanında yaren gümüşten aldığım fiziki kiloluk gümüşler hala banka kasasında.Kar var mı derseniz 5 yıl önce kilosunu 6500 lira ortalamalarla almıştım şimdi herhalde 20 25 bin olmuştur da dolar bazında pek kar ettim denemez.

O zamanlar iki şeyden çok umutluydum.Şu en büyük gümüş üreticisi şirketin ceo su elektrikli arabalarda gümüş kullanımı şart demiştiTesla gümüş alıyor ve her araba için ne kadar gümüş kullanıyor biz bile bilmiyoruz bu bilgiyi gizli tutuyorlar demişti.ben de elektrikli arabalardaki gidişata bakıp gümüş için umutlanmıştım.Güneş panellerindeki kullanım zaten malum,o cenahta talep sürekli artacak.

4.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    O dağılımın yıllık değişimi bir yerlerde bulunabiliyordu ama çok zaman oldu şimdi hatırlayamadım nereden baktığıma.Yıllık açık ne kadar acaba
    Gümüşteki açık inanılmaz boyutta. Bizim Vestel Arçelik ASELSAN Havelsan Tai TOGG vb kurumların acilen depolayabildiği kadar fiziki Gümüş depolanması lazım. Seneye maliyetleri inanılmaz artabilir.

https://www.silverinstitute.org/glob...-high-in-2023/

Ama işte maalesef jp morgan diye bir gerçek var.Ben hala niye sanal satışla baskılamadılar ona şaştım.Acaba gelecek büyük rallinin başındamıyız diye umutlandım.Bakalım artık izlemedeyiz.Biraz daha altın 2050 dolar üstü gümüşte 25 üstü kalırsa tekrar alımlara başlarım.

6.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sn kastırsef zamanında yaren gümüşten aldığım fiziki kiloluk gümüşler hala banka kasasında.Kar var mı derseniz 5 yıl önce kilosunu 6500 lira ortalamalarla almıştım şimdi herhalde 20 25 bin olmuştur da dolar bazında pek kar ettim denemez.
    Üç beş sene erken almışsınız. Ama arsa gibi düşünün. Sürekli değeri artan kısıtlı üretimi olan değerli bir ürün almışsınız. Durdukça değer kazanacak.

7.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Ama işte maalesef jp morgan diye bir gerçek var.Ben hala niye sanal satışla baskılamadılar ona şaştım.Acaba gelecek büyük rallinin başındamıyız diye umutlandım.Bakalım artık izlemedeyiz.Biraz daha altın 2050 dolar üstü gümüşte 25 üstü kalırsa tekrar alımlara başlarım.
    JP morgan üretim maliyetinin üzerinde manipüle ediyor.

AMA ALTINI ÇİZİYORUM. üretim maliyetinin altına asla indiremiyor, zaten indirmeye gücü de yetmez..

8.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Gümüşte şu anda kırmızı çizgim 24$. Aşağısında her durumda alırım. Bu kırmızı çizgiler Top 6 madencinin net üretim maliyeti Eylül 2023 bilançosu ortalaması.

Haziran 2023 te 22.4$ idi.

Aralık 2023 sonunda en az 25$ olacağını düşünüyorum, bilançolar gelince net kesin rakamı buraya yazarım.

Ben tahmin yapmıyorum. Top 6 üreticinin bilançosundaki herşey dahil üretim rakamına bakıyorum, bunun altına gelince almaya başlıyorum. Sürekli almaya gerek yok. 3 ayda 1 kere kırmızı çizgi belli yeni bilançoya göre, oranın altı sıfır riskli alım bölgesi.

Gümüşte oyun çok basit. 3 ayda bir Top 6 Madenci bilançolara bak. Net herşey dahil üretim maliyetini hesapla. JP Morgan oranın altına basınca elindeki tüm nakitle kademeli al.

Sayfa 959/1041 İlkİlk ... 4598599099499579589599609619691009 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •