eski bir F&B olarak tavsiyem.. şarabı haavalnadırın oyle için...nasıl derseniz ..evde mutlaka karafınız bulunsun...hatta iki karafınız olursa daha iyi olur.. önce şişeden karafa ..sonra karaftan karafa bir kaç kez doldurun ve boşaltın..ve biraz havadan ve yavaş boşaltın ki bu arada hava alsın...bütün şaraplarda kükütdioksit vardir..ve havalandırmazsanız eger bu başagrı yapar..en iyi şarap bile yapr bunu ki hele ki 3-4 senelik ve daha fazlası ise kesinlikle havalandırılmalı...ne kadar çok havalndırırssanız o kadar az kükürdioksit olur ve şarabın gerçek tadını alırsınız..hatta ilk kadehiniz mümkünse yine büyük balon bardak olsun...ki içerken siz onu içene kadar karaftaki havalanmaya devam etsin.. ikinci kadehten sonra ise mümkünse küçük kadeh tercih edin ki .. artık iyice havalanmış şarabın kokusunu küçük kadehte hapsetsin ...
Yer İmleri