Sayfa 385/559 İlkİlk ... 285335375383384385386387395435485 ... SonSon
Arama sonucu : 4472 madde; 3,073 - 3,080 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

  1. Bu hesaplamaları yaparken 2007 yılından bu yana imtiyazlı payların toplam kaç dolar aldığına da bakmak lazım.Dönemin dolar kuruna göre hesaplanmış kar paylarını toplam hisse adetine bölüp hisse başına kaç dolar pay aldıklarını bulduktan sonra kaç dolara satması gerekir hesabı daha doğru olur bence. Ayrıca Otc e ticareti yapan biri olarak devanın otc ürünlerini dikkate almamak sağlıklı olabilir ya da bu taraftan bir gelir beklememek.Farklı markalara fason olarak otc urunlerı urettıklerını duydum ama kendı markası zyndyi ilk burada duydum hemen satış fiyatına baktım depolarda 171 tl olan pazaryerınde 120 tl ye satılıyor henuz bu grup için ozel bır çalışma yapılmadığı bariz.

  2. Deva'nın İyi bir trend içine girdiğini söyleyebiliriz
    Her 3 ayda bir açıklanacak bilançolarda olacak gözümüz
    2024'te beklentileri fazlası ile karşılayacağını düşünüyorum
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

  3. https://www.eczacininsesi.com/haber/...ik-mektup.html

    İlaca aralik ayi sonunda %25 zam sektörü hiç tatmin etmemis sıkıntılar giderilememiş.
    Selçuk ecza deposu 3 ay olan vadeleri 1 2 aya çekmiş (ilac üretici firmalarda o şekilde ödeme istiyor demek ki) deva içinde olumlu ancak bu zamlar yine sinek ısırığı kaldi sektör için asgari ucrete %50 zam gelince

  4.  Alıntı Originally Posted by rodrigo44 Yazıyı Oku
    https://www.eczacininsesi.com/haber/...ik-mektup.html

    İlaca aralik ayi sonunda %25 zam sektörü hiç tatmin etmemis sıkıntılar giderilememiş.
    Selçuk ecza deposu 3 ay olan vadeleri 1 2 aya çekmiş (ilac üretici firmalarda o şekilde ödeme istiyor demek ki) deva içinde olumlu ancak bu zamlar yine sinek ısırığı kaldi sektör için asgari ucrete %50 zam gelince
    Selçuk ecza deposu gibi dağıtıcı firmalar, üretici firmalara

    uymak zorunda. Dediğiniz gibi bu durum Deva açısından

    olumlu bir durum.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

  5. dolarında bir enflasyonu var ayrıca enflasyon üstü kar etmek ister yatırımcı aynı bizler gibi. ky ve by mantık aynı yüksek kazanç elde etmek. 7 usd aldıysa 20 yıllık bileşik dolar faizi getirisi ile. https://tr.tradingeconomics.com/unit.../interest-rate baktığımızda ortalama yüzde 2 , yüzde 2,5 gibi birşey. demekk 12 usd adama gerçek maliyet çıkar. buradan da kar etmek isterse desek orası da sizin hayal dünyanıza bırakıyorum.

    QUOTE=uyuyan;6677105]2007 yılında 7 $' a aldıkları şirketi, atıyorum 2027 yılında kaça satarlar ki dolar bazında reel kazançla çıksınlar? 20 yılda dolar yüzde 50 değer kaybetmiş olsa sanırım 10 $' dan aşağı satmamaları lazım gelir.[/QUOTE]

  6.  Alıntı Originally Posted by defineci Yazıyı Oku
    dolarında bir enflasyonu var ayrıca enflasyon üstü kar etmek ister yatırımcı aynı bizler gibi. ky ve by mantık aynı yüksek kazanç elde etmek. 7 usd aldıysa 20 yıllık bileşik dolar faizi getirisi ile. https://tr.tradingeconomics.com/unit.../interest-rate baktığımızda ortalama yüzde 2 , yüzde 2,5 gibi birşey. demekk 12 usd adama gerçek maliyet çıkar. buradan da kar etmek isterse desek orası da sizin hayal dünyanıza bırakıyorum.

    QUOTE=uyuyan;6677105]2007 yılında 7 $' a aldıkları şirketi, atıyorum 2027 yılında kaça satarlar ki dolar bazında reel kazançla çıksınlar? 20 yılda dolar yüzde 50 değer kaybetmiş olsa sanırım 10 $' dan aşağı satmamaları lazım gelir.
    [/QUOTE]

    Bunun haricinde 2007de sirketi aldi onun üstüne 2 kere bedelli sermaye arttirimi yaparak şirketin içine tekrar para koydu (%83 u kendisinin olduğu icin en cok parayi o koydu ky parasi değil)

  7.  Alıntı Originally Posted by azorka Yazıyı Oku
    Bu hesaplamaları yaparken 2007 yılından bu yana imtiyazlı payların toplam kaç dolar aldığına da bakmak lazım.Dönemin dolar kuruna göre hesaplanmış kar paylarını toplam hisse adetine bölüp hisse başına kaç dolar pay aldıklarını bulduktan sonra kaç dolara satması gerekir hesabı daha doğru olur bence. Ayrıca Otc e ticareti yapan biri olarak devanın otc ürünlerini dikkate almamak sağlıklı olabilir ya da bu taraftan bir gelir beklememek.Farklı markalara fason olarak otc urunlerı urettıklerını duydum ama kendı markası zyndyi ilk burada duydum hemen satış fiyatına baktım depolarda 171 tl olan pazaryerınde 120 tl ye satılıyor henuz bu grup için ozel bır çalışma yapılmadığı bariz.
    şirket 2007de el değiştirdikten sonra 2009 2010 2011 yıllarında bedelli sermaye arttırımı yapmış 2020 yılına kadar hiç temettü ödememiş 2020 yılından itibaren dagıtılabilir karın %8 ini imtiyazlı pay sahiplerine %2sini tüm ortaklara dagıtmış. Yani adamların burada henüz bir kazancı yok bence şirketi büyütmeye uğraşmışlar sadece

  8. 2014 yılından bir röportaj Ceo Philipp haas'ın söylemleri.


    HİSSEDARLARIMIZ SABIRLI OLSUN

    - Yatırımcılarınız için neler söylemek istersiniz?

    Philipp Haas - Bütün hissedarlarımıza sabırlı olun diyorum. DEVA doğru yolda. Geçtiğimiz 5-6 yıl içerisinde çok sağlıklı yatırımlar ve işler yaptık. İyi temel yapmazsanız, en küçük bir rüzgarda devrilirsiniz. Biz doğru temelleri attık, yatırımları yaptık. Üretim kapasitemizi ve Ar-Ge yetkinliklerimizin hepsini doğru konumlandırdık. Şimdi kat kat üstüne çıkacağız, bu attığımız temellerin üstüne.

    CARİ AÇIĞIN KAPANMASINA 1-2 MİLYAR DOLAR KATKIMIZ OLUR

    -DEVA Holdingin ihracat kapasitesi, Türkiyenin cari açık sorununu azaltmada ne derece rol oynuyor?

    Philipp Haas - Türkiyenin cari açık sorununa gelecekte çok büyük etkimizin olacağına inanıyorum. Bu. 1-2 milyar dolar gibi bir rakam olabilir. Bu denklemde iki tane etki var tabi ki. Biz Türkiyede kendi ürünümüzü üreterek buradaki ithal eden firmaların pazar paylarından alıyoruz. Bu en önemli etkisi aslında Ve biz ihracat yapmaya başladığımızda ki yapıyoruz ikinci etki olmaya başlayacak. 10 yıl içerisinde bunun etkisinin ne olacağını şimdiden söylemek çok zor. Tabi bu arada yabancı pazarlara ne kadar penetre olacağımızla da doğru orantılı. İhracatımızı da 9-10 haneli rakamlara gitmesini hedefliyoruz uzun vadede.

    Röportajın tamamını merak edenler için link bırakayım en başta dediğim gibi güncel bir röportaj değil 10 sene öncenin röportajı.

    https://www.borsagundem.com/foto-hab...nustu/184324/1

Sayfa 385/559 İlkİlk ... 285335375383384385386387395435485 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •