Her haberi mal çıkmak için kullandılar. Nasıl bir şirkete düştük
Her haberi mal çıkmak için kullandılar. Nasıl bir şirkete düştük
endeksten olumlu ayrışmasını beklerdim bedelliden sonra ama olmadı bir yangın eksikti....hisseye ilgi zayıf karel şirketi bunu haketmiyor ama malesef hisseyi elinde bulunduran tahtacı bunu uygun buluyor....ne düşünüyorlar bilmiyorum...hiç mi önden fiyatlayacak hikayesi yok mutlaka vardır biraz hareket etse peşine gelen çok olur o ilk hareketi tahtacı yapmalı...
hisseye ilgi bir senedir yok sayın wiper bir senede iki bedelli 208 milyar tl 9 aylıkta zarar iki bedelliye rağmen yüksek borçlanma ve en son yangın haberi var olan yatırımcıyıda kaçırmaya başladı ben tahtacı faktörüne katılmıyorum eğer tahtacı fiyatı istediği gibi yönlendiriyorsa patronlar buna neden izin veriyor parası olan karele istediğini yapabiliyorlarmı patronların işin içinde olmadığı fiyatllama olmaz önemli olan soru şu bu fiyatlar patronların neden işine geliyor patronu bilgisi olmadan tahtacı tahtada hiç bir şey yapamaz
çoğu şirket önden fiyatlama yapıyor tahtacı bıraksa yada destek atsa karelin peşinden koşacak yatırımcı çok...baskılarsan bahane çok...giden hisseler sanki dört dörtlük giden gidiyor....toplu olmakla ve iyi niyetle alakalı herşey...bende link var bilançoya baksan pahalı ama olumlu gelecek beklentisini fiyatlıyor yeni satıldı....karelin gerçekten ederinin buralar olduğunu düşünsem çoktan satardım ama doğan şimdilik birşey katmadı görünüyor yatırımcı söğüşlemekten başka...şirkete değer katmayacaksanız niye aldınız değil mi...keşke başka bir şirket satın alsaydı bu doğandan kimseye fayda gelmez...
erhankod ortak karel benim amiral şirketim o yüzden şans fazla veriyorum...bawer ortak bilir yıllarca gubrf de kaldık güvendik cefasını çektik sefasını başkaları yedi nasip olmadı aynı şekilde karelin bekleme anlamında çok kredisi var....gubrf de ben 10 yıl bekledim sonra sattım bazı sebeplerden hisse 200 kat gitti...80 bin lotum vardı..2-400 tl hareketini yaptı...karel benzer bir durum hikaye yok ama ederide buralar değil biliyorum...özetle yangında çıksa depremde olsa karel kareldir şirketin ederi bilgi birikimi ve insan kaynağıdır...mevcut iş kollarında dış dünyaya açılsalar inanılmaz pasta var akıllı olan bunu yapar doğan bunu gerçekleştirebilir...yıllarca gubrf de xxtrader nikiyle yazdım yeni nikim bu...gubrf 1 tl yükselecek diye aylarca beklerdik çok hantal ağır kağıttı bir hikayenin gerçekleşmesiyle uçtu gitti...karel potansiyelini dışarıya aktarırsa dünya markası olacak konuları var..
Doğan holdingin yönetici Karel için Avrupa’da parmakla gösterilecek diye bir sözü vardı hatırlıyorum…karelde benim beklentim karını anında yavaş yavaş değil anında bilançoya yansıyacağını ben bekliyorum akresif şekilde büyümede öyle olacak nedeni ise işbirliği yürüttüğü ülkeler var mesela Irak Pakistan sudi Arabistan Romanya üzerinde Avrupa pazarı türtkiye savunma sanayi bunlarda kar marjı yüksek…Telekom otomobil ve beyaz eşyayı saymıyorum bile
Ortak beni aylık yıllık bilançolar gerçekten ilgilendirmiyor...Ben şirketin potansiyeline yatırım yaptım belli bir piyasa değeri var belirlediğim olması gereken...Bir aksilik olmaz ise 4-5 yıl buradayım...Bu potansiyele erken varması doğanın elinde...Beklentim doğan holdingden fazla tek başlarına olsaydılar küçük kalırdılar...Beni heyecanlandıran kısım bu dış ülke anlaşmaları...Şirket rakam vererek kap atmalı yoksa birşey ifade etmiyor bu konuda hala sıkıntılı bunlar malesef sözlü yönlendirme kavramına çok uzaklar....hisseye ilgi alaka az ise bunu dengelemek şirket yönetimini ilgilendiriyor...
10 milyar piyasa değeri bana göre karel ayarında bir şirket için komik....herşey dünyaya açılmaya bakar..yurt içinde rekabet fazlaysa dünyaya açılırsın..
Yer İmleri