Normalde her kişiye özgü yatırım trading strateji farklı.
Kimi insan sabırsuz, kiminin vadesi çok uuzun, kimi insan az zarara çok üzülüyor, kimi alım satım tuşlarını bulamıyor, kimi matematik istatistik uzmanı ama finans konusunda bilgisi az, kiminde çok fazla para var seçenekleri az, kiminin kendi ideolojisi ve inançları var ona uygun seçenekler olması gerekir.
Bu yüzden aynı bilgiden kimine sat kimine al önerisi çıkabilir.
Bence kişi kendini tanır ise nelere kulak verecek nelere kulak asmayacak onu da daha rahat belirler.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
TRILC TURK İLAÇ VE SERUM SANAYİ A.Ş. E MEHMET BERAT BATTAL 4.800.000,000
KAP: [AGYO AVOD BINHO KAYSE KTLEV MARTI MEDTR ODAS PARSN PEGYO SASA SILVR TARKM TRILC ] MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş. Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Duyurusu
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1240245 Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Duyurusu(15.01.2024)
--------------------------------------------------------------
Var 1 durum ama bilemiyoruz.SPK iptalin gerekçesini yazsaydı yatırımcı da öğrenseydi.
Adam hala baskı kurmaya devam/mı ediyor acaba.?!
YTD
Sohbet odasında spekülatörler konuşuyor, biz üzmeden satardık, bizden alan da kazansın derdik, yenilier malı yıkıyorlar bir daha uğramıyorlar vs.
Disposition Effect diye bir terim var...
En basit haliyle insanlar karlı olan,yükselen hisselerini korkup erken satarken, zararda oldukları hisseleri de uzun süreler tutabiliyorlar...
Temel ve teknikten uzak olarak duygusal -anlık yapılan acele işlemler...
Örneğin 1.5 ay önce 220 liradan THY almayanların bugün tarihi zirve oldu, ATH yaptı diye alım yapmaları...Gene kazanır sabırlı olan ama kendi kendine kısa vade stres yaratabilir.
Ekonomik finansal okur yazar olmak lazım. Tesadüfen kazanmak yada çöküşlerde az zarar için.
Az sayıda kişide çok para var ama borsada ütecekleri insan ve ortalıktaki hisse miktarı az.
Yer İmleri