Sayfa 575/1015 İlkİlk ... 75475525565573574575576577585625675 ... SonSon
Arama sonucu : 8116 madde; 4,593 - 4,600 arası.

Konu: Viop LIX

1.  Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    Vestelin haftalık mumu çok şık durmuyor mu? Tam cortlamalık.
    tüm boşlukları doldurma ihtimalleri var günlükte

2. Burada bankalar açısından başka sıkıntılar var. Gelirlerinin çoğu pos tan geliyor. Yalnız büyük firmalar mesela petrol ofisi kendi poslarini kullanmaya başladı. Aynı zamanda devletten lisans alımı bekleyen çok sayıda firma kendi fintech lerini oluşturarak dijital paraya mi cuzdan mi neyse geçiş bekliyor. Özellikle akaryakıt firmaları bankalardan uzaklaşacak. Kendileri bir nevi merkez bankası olacak. Sanırım gri listeden çıkış için de gerekli bir duzenlemeydi galiba... Çok hakim değilim ama paranin sahipliği biraz bankaların elinden alınacak.
     Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    O şekilde olabilir.

Normalde ekstre kesildiği gün alış veriş yapınca son ödeme gününe kadar 40 gün oluyor ama başka harcamlar da var, ortalama 20-25 gün olabilir. Çoğu kişide 2-3 kart oluyor.

Banka kendini korumak için 40 günlük faiz uyguluyordur ama rekabet nedeni ile daha düşük bir ortalama süresi hesaplanıyor da olabilir.

Kamu bankaları radikal bir şekilde komisyonu düşürünce özel bankalar da düşürmek zorunda kalır.

Internet işlemleri yaygınlaştı fiziksel POS gerekmeyebilir, bunun dışında ortak POS da yagınlaştı kamu bu iş içinde mi bilmiyorum, kamu bankaları ortak alt yapı kullanıyor deniyordu.

Özel bankalar çok kısa vadeli kredi veriyor, POS alacakları da kredi sınıfında yer alıyordur. Oradaki nemayı kesme hamlesi olabilir.
    Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by mandradasutvar Yazıyı Oku
    Burada bankalar açısından başka sıkıntılar var. Gelirlerinin çoğu pos tan geliyor. Yalnız büyük firmalar mesela petrol ofisi kendi poslarini kullanmaya başladı. Aynı zamanda devletten lisans alımı bekleyen çok sayıda firma kendi fintech lerini oluşturarak dijital paraya mi cuzdan mi neyse geçiş bekliyor. Özellikle akaryakıt firmaları bankalardan uzaklaşacak. Kendileri bir nevi merkez bankası olacak. Sanırım gri listeden çıkış için de gerekli bir duzenlemeydi galiba... Çok hakim değilim ama paranin sahipliği biraz bankaların elinden alınacak.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bankalar faizli müesseler, orada çalışanlar ortalama olarak orada çalışmayanlardan farklı, genelde yaratıcı ve pratik çözümler buluyorlar.

Eskiden taksi ile parayı çekip götürmek EFT'den ucuza geliyor deniyordu, alternatif şeyler çıkınca bunlar önce fiyatları indridi sonra FAST isminde farklı bir sistem geliştirdi.

Yeni şirketlerin Türkiye'de fazla şansı yok, bankalar enayi değil.

Hep biizim bankalar yurt dışındajilerden daha ileri deniyor, boşuna değildir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

4. Pıst 100 teknik olarak 2.48-2.50 bandını dip bölgesi spotta kademeli alım yapıyorum dediğimden beri dolar bazlı %23 bir yukarı hareket oldu ekonomik program etkisi ile bankalara giren yabancıdan sonra bir kısım holding yabancı raporları ile bu bölgeyede yabancı girişi yapıldı , 1-1.5 haftadır Badem sporda devreye girmeye başladı yabancı girişlerinin azalması ile geride kalan tahtalarla 3.00 dolar bölgesine hareket oldu.Mart yerel seçiminden dolayı müzik bir süre daha devam edeceğini düşünüyorum , 3.00-3.16 arası bu bölgeden kar satışları ve düzeltme beklerim .Bunun için kısa vade 2 konu var takip ettiğim 28-29 şubatta gelecek ABD verileri olumsuz gelirse piyasalar buna olumsuz tepki verme durumu oluşabilir 2. takip ettiğim kendi özelimizdeki hikayemiz olan 8 mart taki derecelenme kuruluşu Fıch bizimle ilgili değerlendirmesinde değişiklik yapıp yapmayacağını hazine ile daha önceden bu konuları konuştuğundan kulağı delik badem spor olan biteni bizden önce bildiğinden burada bir atraksiyon olabilir.Teknik olarak aşağı salınım bölgemi grafta belirticem ama önce düzeltmenin başladığını görmek gerek.11.1.2024 burada paylaştığım grafta 2.48-2.50 dip bölgem 3.00-3.05 kar realizasyonu beklediğim simülasyon grafımı burda paylaşmıştım o zaman .O grafta düzeltmeden sonra 3.75 sene sonu hedefim mevcut .Bu hedefin altını olumlu anlamda dolduracak katalizörün ne derseniz dünde belirttiğim gerek siyasi konularda okuduğum yazılar , gerek dost toplantılarında beraber yaptığımız fikir istişareleri ve sonuç kendi gördüklerimide kattığımda yerel seçimden sonra siyasi değişimler ve bazı konularda yön değişimi olacağını düşünüyorum bu kanıya nereden vardınız derseniz 2019 da basında yer alan RTE nin Şimşek hakkında yaptığı konuşmadan sonra ekonominin yeniden Şimşeğe teslim edilmesi , 11 seneden sonra basında yer alan zalim Sisi nin bir anda kardeşim Sisi olarak hitap edilmesi , yine basında yer alan Danıştay'ın, FETÖ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla ihraç edilen hakim ve savcıların bir bölümüne göreve iade kararı vermesi sonrası Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 387 isim hakkında yeniden inceleme başlatma kararı alması,Dem millet vekili ve yöneticilerinin buzdolabından çıkmasını istedikleri ne varsa onu seslenmeleri gibi konularda gözüme çarpan bu olaylar , Önümüzde yerel seçimler hem iktidar hem muhalefet için kendilerini daha çok sorgulayacakları bir seçim olacağını, çıkan sonuçlara göre bazı partilerde üst yönetimlerden istifalar ve denge değişikleri görebileceğimizi düşünüyorum.İç ve dış siyasetin borsaya etkisi her zaman çok yönlü olmuştur olumlu veya olumsuz , Hükümet önce ekonomik programla başladığı değişimi şimdi dış politikaya yaydı seçim sonuçları olumsuz olursa bana göre iç politikanında değişmesine neden olacağını düşünüyorum .Dış politika üzerinden gidersek İsveç in Nato üyeliğine onay verilmesi ile ABD, Mısır,Almanya ile sadeleşme olumlu adımlar atılmaya başlandı .Ha bu ne kadar sürer bilemiyiz ama oradada değişmeler olup üzerine koyma çabası mevcut.Geçen bir yazı okudum Trump kazandığında nato dan çıkacakları ile ilgili bir haber okdum doğrumu yalan mı bilemiyorum, belki seçim gazıdır bilemem ama bu gerçekse yapılan adımlar bu yöndede olabilir devleti yönetenler içinde olduklarından hamleleri belki ona göre yapıyorlar.Trump yeniden seçilirse bizim açımızdan daha olumlu görülüyor bununda katalizör olacağını düşünüyorum sene sonuna doğru , derecelendirme kuruluşundan gelecek not artırımları , seçimden sonra yetkililerin mayıs haziran gibi borsada açığa satışla ilgi hamle yapacağını beklentim içinde, iç ,dış siyaset ve ekonomi anlamında dengelenme ve yanlışları düzeltme çabası mevcut ha bunu ne kadar başaracaz onu zaman gösterecek.Olumsuz yanlar olabilir mi olabilir ekonominin durması , ekonomi yönetiminde olanların görevden alınması , yapılan hamlelerden istenilen sonuçlar alınamaması gibi nedenlerden dolayı sıkıntıda yaşaya biliriz ama BORSA riskin olduğu bir yer arada sallantılar olabilir hiç bir yol düz gitmez.Bunlar benim borsada önümüzde çıkabilecek seneryolarım hikayelerim buna görede bir stratejimi yapıp pozisyonlarımın ağırlıklarını duruma göre azaltıp artırıcam TEKNİK ve TEMEL hikayelere göre.
    Teknik düzeltme başladığında graf paylaşımı yapacağım seneryoma göre 2024 dolar beklentim 37-35 aralığı .pıst 100 3.75 dolar sene sonu beklentim tl bazlı 13.500 bölgesi arada köpük olabilir.Yukarda belirttiğim seneryolar çalışmazsa yaptığım temel ve teknik analiz çöp olur.

Yatırım tavsiyesi değildir .Seneryomuz
    FORMASYON AVCISI 53
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.

5.  Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    öylesi sayılmaz... biz tıktıracağız kodese ki tadı ossun
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...76#post6715176

Hadee bakalım

https://www.youtube.com/watch?v=iX-11TMHguY

https://www.hisse.net/topluluk/showt...22#post6711122
    Hayat hoş gerisi boş

https://www.youtube.com/watch?v=hmrCVf3azx8

bölük film müziği

--ecel geldi erkenden, hey canım hey--

7. Yarın dayak atarmi
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

Pazartesi günleri dayak olmaz.

Go go go günü
    [emoji3]

Sayfa 575/1015 İlkİlk ... 75475525565573574575576577585625675 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •