Sayfa 429/736 İlkİlk ... 329379419427428429430431439479529 ... SonSon
Arama sonucu : 5883 madde; 3,425 - 3,432 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1. Hedef portföy hda ile çarpmaya devam ediyor

2.  Alıntı Originally Posted by ativan Yazıyı Oku
    Hedef portföy hda ile çarpmaya devam ediyor
    Bu adamların evinin adresini bulsam ben çarpacağım bu çakallara. Artık kolunu bacağını kaç metre mesafeden bulurlar orasını bilmem.

3.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    yanılma ihtimaliniz daha büyük. bunlar öyle şirketler ki teknoloji geliştirmek ve özel mikroçip imalatında kullandıkları cihazları tüm dünyada sadece kendileri için ürettiklerinden bu yüksek teknolojili dev yapılara paha biçmek mümkün değil. yani cihazın dünyada ortalama satış fiyatı bu, o yüzden şirket defter değeri bu olması gerekir diyemiyorsun. o yüzden de F/K değeri ne kadar yükselmiş çok bir anlam ifade etmiyor. bu arada sadece NVIDIA özelinde konuşmuyorum AFT fonu bazlı konuşuyorum. Foncu adamın endeksi gözetmesi gerekir.

tek referans alabileceğin dayanak endeksin tarihsel olarak ne kadar şiştiği, o da hala 2 yıl geride. ben bugünlerin son fırsat olduğunu düşünüyorum. çok temkinli olan eski zirve 16212'yi geçmesini bekler ve geçtiği gün alır. önümüzde faiz indirimi gibi kesin bir destekleyici olmasa aslında ben de eski zirveye ulaştımı satan bir insandım hep.

Ben enerji tarafının çözülmeden AI işinin balon olduğuna kanaat getirdim. Sizin görüşünüz nedir?

GPT ler inanılmaz GPU kullanıyor ve bu devasa enerji yükü demek. Enerji işi darboğaza gidecek AI büyüyecekse. Trilyon parametre ne demek? ne kadar enerji? Mevcut enerji kaynakları ile bu sürdürülemez!

4.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    bugün doları durdurmak için faizi 47,5 yaparlarsa 8900'de kapatır tahminim bist. fonculuğu güzel yönü bu işte. sabahtan alımı gir, süpriz olursa akşamına dipten alır, beklenen gelirse ralliye katılmış olursun.nasılsa bu kadar feci enflasyonda daha aşağısı çok zor artık.
    Ben büyük ihtimal pas geçer diye düşünüyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Ben büyük ihtimal pas geçer diye düşünüyorum.
    Artışı tamamladık demedilermi, imkansız arrtırmaları, faiz artışı seçim sonrası bence.

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by freshwind Yazıyı Oku
    Artışı tamamladık demedilermi, imkansız arrtırmaları, faiz artışı seçim sonrası bence.

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    bence de pas geçerler muhtemelen. zaten bloomberg anketinde 25 aracı kurumun tümü pas geçer tahmini yapmış. ama hükümetin verdiği sözü tutma oranı işine gelmeyince bir bahane bulup tutmama oranından düşük olduğundan artırma ihtimali de imkansız değil bence.
    Son düzenleme : friendly_1980; 22-02-2024 saat: 12:04.

7.  Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    Ben enerji tarafının çözülmeden AI işinin balon olduğuna kanaat getirdim. Sizin görüşünüz nedir?

GPT ler inanılmaz GPU kullanıyor ve bu devasa enerji yükü demek. Enerji işi darboğaza gidecek AI büyüyecekse. Trilyon parametre ne demek? ne kadar enerji? Mevcut enerji kaynakları ile bu sürdürülemez!

arkadaş sen zaten hep böyle kendi kafana göre tuhaf alakasız bağlantılar kuruyon, kendine göre bi dünyada yaşıyon. he tamam enerji bulamayacaklar AI dünyada çökecek: )) harbiden 15 yaşında falansın muhtemelen. bak sana bir abi tavsiyesi, görüş yazmak yerine sadece dinle şimdilik. yatırım işinde basitlik sadelik şarttır. normalde seni yazdığın bir yığın gereksiz,mantıksız, ütopik şey yüzünden engelledim mesajlarını görmüyorum ama engeli geçici olarak kaldırıp bakayım dedim bir gelişme varmı diye, yine aynı tas aynı hamamsın. görüş sormayı bari öğrenmişsin, bu da bir gelişmedir. dilerim daha iyi olursun.

bu arada engellediğimiz kişilerin bizim mesajlarımızı hala görüp cevap yazabildiğini bilmiyordum. bence kötü bir algoritma anlayışı. forum yönetimine bir yazayım bu konuyu.

8.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    bugün doları durdurmak için faizi 47,5 yaparlarsa 8900'de kapatır tahminim bist. fonculuğu güzel yönü bu işte. sabahtan alımı gir, süpriz olursa akşamına dipten alır, beklenen gelirse ralliye katılmış olursun.nasılsa bu kadar feci enflasyonda daha aşağısı çok zor artık.
    Abi pardon da bu dediğin şey fonculuğun güzel değil hatta en kötü yönü.
    Anlık hareket edemiyorsun.
    Saat 17:59 da gidip kendin de hisse alabilirsin. Ama acil durumda anlık satamıyorsun.
    Ben de fon yatırımcısıyım da bu biraz abartı oldu artık

Sayfa 429/736 İlkİlk ... 329379419427428429430431439479529 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •