Belli ölçülerde anlaşılabilir bir durum bu bence.
Tarım; gereklilikleri ürüne göre değiştiği gibi, coğrafya, iklim, toprak vb. çok sayıda dinamiği, değişkeni olan bir olgu.
Ülkemizdeki eğitim kalitesini de göz önünde bulundurursak bu kadar geniş bir coğrafyada tüm verilere hakim Ziraat Mühendisi yetiştirdiğimizi ummak da pek mümkün değil.
Bir çok sektörde de durum böyledir ayrıca.
İnşaat ustası inşaat mühendisinden, elektronik ustası elektronik mühendisinden vb. daha hakimdir pratik bilgiye.
Haaa sektörünü ve sektöründeki gelişmeleri yakın takip eden, bilgisini güncel tutan, hele bir de "sahaya" ayağı değmiş nitelikli adamın olayı da farklıdır.
Geçmişte bölgesine hizmet vermek üzere yetiştiren öğretmen okulları varmış mesela.
Atıyorum... Karadeniz bölgesinde bu bölgeye hizmet edecek, tarımdan ev ekonomisine, endemik sağlık sorunlarından bitki örtüsüne, bölge halkının örfüne-adetine hakim, nitelikli insanlar yetiştiren...
Neyseee konu dağıldı.
Kredi, kredi kartı gibi parasal enflasyona neden olan kalemlerde önlem alınması kaçınılmaz, anlaşılan yavaş yavaş buna başlanacak diğer türlü bu enflasyon hedefi orta vadede kolay kolay tutturulamaz zaten.
Bu tip önlemler bankacılıktan ziyade daha çok reel sektörü vurur. %1 in tükettiği ürünlerde, hizmetlerde değişiklik olmaz ama HALK tarafında durum böyle değil. Lokantalarda, restoranlarda daha önce hiç görmediğim enteresan kampanyalar görmeye başladım. 3 yarım alana 4. yarım bizden. Porsiyon alana çorba şu kadar daha ucuz gibi gibi... ve ilginçtir bir çok sektörde hiç görmediğim kadar arkadaşını getir kampanyası görmeye başladım. Talep belli ki düşmeye başlamış.
Klişe olacak ama ihracat yapan şirketleri portföyde bulundurmak bu dönemde çok daha önemli. İç piyasada ciddi bir daralma kapıda.
Son düzenleme : pisyedili01; 25-02-2024 saat: 16:08.
Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.
şimdi abeyler şöyle bir gözden geçirdim geriye dönük yazılanları. bir kısım her şey iyi veya gitmesi gerektiği gibi gitmekte, bu borsa enflasyona istinaden yükseliyor veya her şey gitmesi gerekene göre gittiği için buna paralel yükseliyor gibi nereden baktığınıza veya alınan pozisyonlara göre yükselişin normal karşılanması gerektiği gibi bir yaklaşım mevcut. benim pozisyonum yok ve derin bir düzeltme yaparak düşse de pozisyon alayım beklentisindeyim. her şeyden öte fırında ekmeği mecbur oldukları için kredi kartıyla alan bir kitle mevcut ve ekonomi yönetimi finansal hortumla uğraşacağına vatandaşın harcamalarını kısıtlayarak çözüm bulabileceğini zannetmekte veya finansal hortumculara gücü yetmediğinden cezayı yine vatandaşa kesme kolaylığına yeltenmekte. ekonomi okumadım ahkam kesmek bana düşmez fakat benim gördüğüm 3 nesildir en büyük krizin içindeyiz ve dile getireni şeytan kabul edip taşlamaya kalkışılıyor(endeks 3 usd ve krizimize göre bana pahalı geliyor). öyle savunma sektörünü dirilttik otomobil sektöründe şu başarıyı elde ettik diyerek veya bu söylemi savunarak vatandaşın çektiği çileyi görmezden gelmenin sonu hayra alamet değil maalesef. velhasıl kelam balon patladığında inşallah balonu patlatan globali etkileyen savaş olmaz abeyler. yoksa borsa iner çıkar bize farketmez daytrade te.
Bu adam ne yapmak istemektedir? Olacak iş değil ahlaksızlığa bak.....
Bundan sonra fikirlerine kızdığınız birine yallah Arabistan a derken iyi düşünün
Onlar yallah Türkiye ye demeye doğru gidiyorlar
...............................
Prens Selman: "Bundan sonra Suudi Arabistanlı kadınların giyeceği kıyafete, sadece Suudi Arabistanlı kadınlar karar verebilir"
https://www.youtube.com/watch?v=aR06-xC6dGc
zahid bizi tan eyleme
bu yeni halka arzlarda mogan enerjiyi çok beğendim. güriş grubu iştiraki. içinde irili ufaklı iştirakler var. ankaranın dibinde güzel şirket.
yarın içindeki iştirakleri de büyütüp halka arz ederse yatırımcısı zengin olur.
eyyorulamam o kadar
https://www.youtube.com/watch?v=HdQlv56DQsE
Yunus Paksoy
Trump, üst üste 4. ön seçimi de kazandı
Nikki Haley’e memleketi ve valilik yaptığı Güney Carolina’da 20 puan fark attı
Zafer konuşmasında ABD’nin Biden yüzünden dünya çapında komedi malzemesine dönüştüğünü söyledi
“Şu anda dünyanın her yerinde alay konusuyuz. Ülkemiz yeniden daha önce hiç olmadığı kadar saygı duyulacak bir ülke haline gelecek.”
Son düzenleme : emregunes; 25-02-2024 saat: 17:40.
Yer İmleri