Artan

8,25 10 18:10
15,10 9.98 18:10
175,20 9.98 18:10
11,14 9.97 18:10
263,50 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

12,42 -10 18:10
174,90 -9.98 18:10
11.090,00 -9.98 18:10
41,94 -9.96 18:10
336,75 -9.96 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

17.494.899.237,93 18:10
12.002.781.238,46 18:10
8.369.000.909,50 18:10
7.898.029.669,40 18:10
6.371.144.929,11 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 5777 madde; 1 - 8 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by KAFASINAGÖREYAZAN Yazıyı Oku
    aslında tam olarak öyle değil bizim banka kredi borcumuz 6 milyar mevcut paralarımız 3 milyar yani parasal olarak kabaca 3 milyar eksiğiz buradan kar yazmamız lazım
    İnş dediğin gibi olur. Oradan artı yazarsak, diğer kalemlerden gelecek enf. muhasebesi eksisi nötralize olur ve 3 milyara yakın kar gelir, bu da mükemmel olur. Normalde mart başı gibi bilançonun gelmesi gerekiyordu(son tarihten önceki cuma).Süreler enf. muhasebesi yüzünden uzadığı için bizim bilanço da nisana kalabilir. Bu da bilanço öncesi tekrar almak için yeterli zamanları olduğunu gösteriyor.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    İnş dediğin gibi olur. Oradan artı yazarsak, diğer kalemlerden gelecek enf. muhasebesi eksisi nötralize olur ve 3 milyara yakın kar gelir, bu da mükemmel olur. Normalde mart başı gibi bilançonun gelmesi gerekiyordu(son tarihten önceki cuma).Süreler enf. muhasebesi yüzünden uzadığı için bizim bilanço da nisana kalabilir. Bu da bilanço öncesi tekrar almak için yeterli zamanları olduğunu gösteriyor.
    Abi Selec finansallarını görünce dehşete düştüm , piyasa bugün fena cezalandırdı hisse yi. Bu enflasyon muhasebesi tam bir kafa karışıklığına neden olabilir , kabaca söylenen şirketlerin öz kaynakları artarken , net karın düşmesi . Enflasyon muhasebesine göre gelen finansallar da bunu teyit ediyor. Açıkçası deva da nasıl bir finansal geleceğini bilmiyoruz.
    Ama yüksek öz kaynak ile düşük kar iyi bir şey değil , şirketlerin gerçekte olan öz kaynaklarını ne kadar verimsiz kullandığını gösterir, bu da değerlemeyi olumsuz etkiler , (roe ,roic )

Acaba risk almamak aldına bilanço gelmeden önce çıkışların sebebi bu olabilir mi

Saygılarımla

3.  Alıntı Originally Posted by value investor Yazıyı Oku
    Abi Selec finansallarını görünce dehşete düştüm , piyasa bugün fena cezalandırdı hisse yi. Bu enflasyon muhasebesi tam bir kafa karışıklığına neden olabilir , kabaca söylenen şirketlerin öz kaynakları artarken , net karın düşmesi . Enflasyon muhasebesine göre gelen finansallar da bunu teyit ediyor. Açıkçası deva da nasıl bir finansal geleceğini bilmiyoruz.
    Ama yüksek öz kaynak ile düşük kar iyi bir şey değil , şirketlerin gerçekte olan öz kaynaklarını ne kadar verimsiz kullandığını gösterir, bu da değerlemeyi olumsuz etkiler , (roe ,roic )

Acaba risk almamak aldına bilanço gelmeden önce çıkışların sebebi bu olabilir mi

Saygılarımla
    Ben de bir miktar endişelenmiştim, ama forumdaşların yazdıkları sonrası konu daha net. Zaten benim baktığım satış artışı, ihracat, favök marjı vs..ama piyasa kısa vade batığı için, kv olumsuz etkilenebiliriz diye düşündüm. Son durumda, böyle bir risk de yok gibi.

Zaten selec %7 ekside, bizim ki yatay sayılır...dünden bugüne bilançodan ekstra bir olumsuzluk beklenmiyor gibi.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •