Evet tam da o 2 genç ıphone alıyor diye yükseliyor. Önce o gençleri tüketim manyağı yaptılar. Şimdi de onları disipline etmeye çalışıyorlar. Sen seçimden sonra gör bakalım taksim meydanının ortasında hiç bir işe yaramayacak kredi kartlarını yakanları.. O zaman yine konuşuruz bu konuları. O yıllarda büyük bir kesim ayağını yorganına göre uzatıyordu. Bugün bu atasözünün anlamını bilmeyen binler on binler var..
Ben gençler için çok üzülüyorum.Sorun kendilerinde sanıyorlar.Aslında alakası yok,biz çok daha şanslıydık,yoksa zeka çalışkanlık falan bunlar nesiller arasında farklı olmaz.Şu anda fırsatları çok kısıtlı,birikim yapamazlar yatırım yapamazlar,ayakta kalanları survıvor modunda devam edecek,çoğu onu da beceremeyecek.Zamanın ruhu maalesef böyle.
Aslında işin temelinde yatan olay şu. Doğru teşhis doğru tedavi. Bu hastalıkta da aynı, elektrikli ev aletleri arızasında da, araba arızasında da. Bizim ekonomi de geçmişte yapılan çok büyük hata var. Sonuçta bu para devletin de kasasına tam olarak girmemiş vatandaşın cebine de girmemiş. Doğru teşhis o parayı bulup devletin kasasına ve vatandaşın cebine koymak. Bunlar devletin kasasını düşünüyor gibi ama vatandaşını hiç düşünmüyor. Vatandaşın tüketimi düştükçe iflaslar çoğalır devletin aldığı vergiler azalır banka batıkları çoğalır. Hatırlarsınız enerji şirketleri 50 milyar dolar kredi ile batıyordu doğuş grubu Ülker Grubu gibi bir çok grubun milyarlarca dolar borcu vardı. Sonra damadın ekonomik icadı ile onlar kurtarıldı. Çoğu borcunu o gün düşük faizli TL krediye çevirdiler. Muhtemeldir ki eninde sonunda aynı hatayı yeniden yapmak zorunda kalacaklar. Benim düşüncem bu.
Valla bunların başına Helikopter Ben gibi biri s.çtı, o günler geçti gitti.
Bir gün gelecek, çevirecek parayı BAE, Katar, Suudi, Rusya v.s. bulamayacaklar.
Türkiye temerrüde düşecek, sonu moratoryum olmaz umarım.
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Yer İmleri