Cümleten geçmiş olsun.....
Şirket eli ile operasyon cekildi resmen
Cümleten geçmiş olsun.....
Şirket eli ile operasyon cekildi resmen
Dün ekgyo ve bugün alark, hesapta bist 30 hissesisin, insider trading değilde nedir bu
Şirket sitesinde enf muhasebesi.olmadan sonuçları gosteren not açıklamış....ona göre kar. 12.5....enf muhasebesi sebebi ile olumus durum..
Bu aksam 6 da webinar varmis.....
Alarko Holding CEO'su Yıldız: Bünyemize uygun yatırım arayışlarımız 2024 yılında da gündemimizde olmaya devam edecek19/04/2024 0600
Alarko Holding CEO'su Ümit Nuri Yıldız, bünyelerine uygun yatırım arayışlarının 2024 yılında da gündemlerinde olmaya devam edeceğini söyledi.
Alarko Holding, 4Ç 2023 finansal sonuçlarını açıkladı.
Yıldız yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
"2023 yılı, dünyadaki ve bölgemizdeki gelişmelere paralel olarak pek çok riski aynı anda yönettiğimiz bir sene oldu. Türkiye özelinde ise 2023’ün ilk yarısında seçim dönemi etkili oldu. Bu alandaki belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla beraber yılın ikinci yarısında ekonomik performans açısından daha ön görülebilir bir sürece girdik.
Alarko Holding olarak, 70 yıllık köklü geçmişimizden gelen deneyim, çevik yönetim anlayışımız, etkin finans politikalarımız ve isabetli stratejik planlamalarımız sayesinde zorlu geçen bir yılda son derece başarılı sonuçlara imza attık.
TMS 29 uygulaması hariç kombine satış gelirimiz 2023 yılında 70 milyar TL’ye ulaşırken net karımız kombine olarak %44 artışla 36 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. TMS 29 uygulaması sonrasında ise kombine satış gelirimiz 88 milyar TL, kombine net karımız ise 28 milyar olarak gerçekleşmiştir.
TMS 29 uygulaması hariç 12,6 milyar TL olarak gerçekleşen konsolide karımız TMS 29 uygulaması sonrasında 6.6 milyar TL olmuştur. TMS 29 uygulaması neticesinde 2023 yılına dair hem öz kaynağımız hem de faaliyet karımız artış kaydetmiştir.
Topluluk olarak 2023 yılını hedeflerimiz ve planlarımız doğrultusunda başarılı bir tablo ile tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aldığımız sonuçlar, Alarko Holding’in dinamik ve etkin yönetim kapasitesi ve sistemleri sayesinde tüm faaliyetlerini zorlu koşullarda bile başarıyla yürütebildiğini göstermektedir. Alarko’nun kurulduğu günden bu yana koruduğu prensipler, şirketimizin istikrarlı büyümesine olanak verirken, kendini kanıtlamış stratejik gücümüz ve esnek iş modelimiz uzun vadeli başarımızın en önemli yapı taşlarıdır.
Sizlerin de bildiği gibi 2021 yılında başlattığımız dönüşüm ve değişim hareketinin olumlu sonuçlarını hızla görmeye başladık. Alarko Holding’i bir portföy yönetim şirketi olarak konumlandırarak yeni bir yatırım stratejisi oluşturduk. Bu çerçevede farklı yatırım alanlarına yönelme kararı aldık ve 2023 yılında tarım ve yatırım sektörlerine güçlü bir giriş yaptık. Havacılık sektörüne giriş kararımız sonrası bu yönde ciddi mesafe kaydettik. Mevcut iş kollarımızı yeni yatırımlarla geliştirirken, ilgi alanımıza giren yenilikçi şirketlere ortaklık yoluyla yatırım yapmayı planlarımız arasına aldık. Bünyemize uygun yatırım arayışlarımız 2024 yılında da gündemimizde olmaya devam edecektir.
Sürdürülebilirlik ve net sıfır hedeflerimizi tüm faaliyetlerimize entegre etmek yönünde kararlı adımlar attık. 2023 yılında paydaşlarımızla şeffaf şekilde paylaştığımız 2030 Sürdürülebilirlik Vizyonumuz ve Hedeflerimiz doğrultusunda Topluluk şirketlerimizle ortak değer üretmeye başladık. Bu kapsamda hem şirketlerimize hem de yaşadığımız coğrafyaya değer ve katkı sunan hedef ve aksiyonlarımızı belirledik. Önümüzdeki yıllarda her bir faaliyet alanımızda örnek uygulamalarla sürdürülebilir ekonomik kalkınmaya ve toplumsal refaha yönelik katkımızı büyütmeye devam edeceğiz. Organizasyonel yeteneklerimizi geliştirmeyi, şirketlerimize, çalışanlarımıza ve altyapımıza yatırım yapmayı sürdüreceğiz. Faaliyetlerimizi geliştirmeye, karımızı ve verimliliğimizi artırırken bilançomuzu etkin şekilde yönetmeye, bu sayede uzun vadeli hissedar değeri yaratmaya ve aynı zamanda mali gücümüzdeki artış ivmesini korumaya kararlıyız."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Bilançonun sızması sıkıntı benim için.Enflasyon muhabesi olmasa başarılı diyeceğimiz bilanço.Donusume devam demiş Ceo.Bakalim akşam ne anlatacaklar.Bilanco üstüne İsrailin İranı vurması da kötü oldu.Zor gün.Bakalim hafta kapanışı nasıl olacak.Hafta başından itibaren satanlar büyük kaldırdı.(Bofa-Yf)
yanılmışım diyelim...
şirketin karlılığından dolayı değil veya beklentilerden... demek ki Yönetime pek fazla güvenmemek gerekiyormuş. Kurumlara da .... enflasyon muhasebesi eğer darma dağın etti ise sizi bir şekilde tedbirli konuşmalıydınız...
neyse enflasyon muhasebesi olmadan bakack ve inceleyeceğim. sonra da enflasyon muhasebesi ne getirmiş veya götürmüş.... sonuç olarak ben mal varlığımı kaybetmek istemiyorum. bilanço her şeydir ama önümüzdeki 3 ay ve bu yıl ne olur bakacağız... bu öz varlıklar nereden patlar göreceğiz belki de...
yanılttığım kimse var ise, benim yüzümden yanılan var ise gerçekten üzgünüm...
2024 beklentisi içinde aynı akıbet söz konusu mu arkadaşlar. O da enf muhasebesi sebebi ile bu şekilde olabilir mi. Yoksa bu bu sene ilk defa uygulandığı için oluşan bir durum mu?
Gelen bilanço ile bilançosunun sızdığı, hemde öyle dün falan değil, Pazartesi BOFA'nın yaptığı satış ile sızdığı gözükmekte.
Yönetim 19 şubattaki sunum 13-14 milyar kar beklediğini ve enflasyon muhasebesininde o kadar etki etmeyeceğini söyledi. Gördüğümüz bilanço ile yarı yarıya etki etmiş.
Hem bilanço sızdırılması hem yönetimin yatırımcılarını yanlış etkileyen sunumları, patronların durmadan hisse satışı yaparak fiyata adeta müdehale etmeleri ile inanılmaz güven kaybettiler.
Benim için bist30 bırak, yıldız pazara dahi giremeyecek kıvama geldiler bu güvensizlik ile. Bu saatten sonra isterlerse 2x olsunlar. Yönetim güvensiz olduktan sonra 5 para etmez bir şirket.
Yer İmleri