Üstad, ben 50 yaşındayım. 17 yaşından beri para piyasaları hobim. 33 senede öğrendiğim tek şey temettü veren Koç şirketlerinde pozisyon açarsan, 5-6 sene içinde en az bire yirmi karda oturur duruma gelirsin. Koç şirketlerinin neredeyse hepsini 5-6 sene önce alanlar şu an bire yirmi elli karda. Benim otokar maliyetim tek haneli. Bu arada son 6 senede dünya tarihinde yaşanmamış bir pandemi, ikinci dünya savaşından beri yaşanmamış sıcak çatışmalar, FED faiz artırımları, Türkiye piyasalarında %70 olan yabancı payının %20'lere düşüşü, faiz sebep enflasyon sonuç gibi birçok kriz ve ülke notlarımızın çöp seviyesine inişini izledik.
Krizlerin sona erdiğini, notlarımızın tekrar yatırım yapılabilir seviyeye geldiğini, kamu ihalelerinde liyakat ve ehliyetin esas alındığını (Altay tankı ihalesi), gri listeden çıktığımızı, yabancı payının tekrar %60 üzerine geldiğini vb. düşünün. Bir nevi burada risk satın alıyoruz. Ben aldığım riskten memnunum ama Otokar bugün al 3 ay sonra iki katına gitsin türü tahtalardan değil. Sabırla toplayıp en az 4-5 temettü alan yatırımcı uzun vadede mutlaka hedeflediği pasif gelire kavuşacaktır.
Yer İmleri