Sayfa 345/832 İlkİlk ... 245295335343344345346347355395445 ... SonSon
Arama sonucu : 6656 madde; 2,753 - 2,760 arası.

Konu: Viop LVII

  1. #2753
    Beyaz eşyacılardan vergi tepkisi
    Paslanmaz çelikteki gümrük vergisi zammının yanında çeşitli paslanmaz çelik ürünlerine yönelik anti-damping soruşturmasının da gündeme gelmesi, sektör temsilcilerinin tepkisine neden oldu.

  2.  Alıntı Originally Posted by TOKATYILDIZI470 Yazıyı Oku
    Savaşta korkutan gelişme: ABD'de 'Rusya'yı vurma' planı
    Güzel gelişme, Rusya bize 50 mlyr dolar daha çıkma yapar.
    aldım-verdim-ben seni-yendim. - alamazsın-veremezsin-sen beni-yenemezsin. + alırım-veririm-ben seni-yenerim-

  3. Bakan Bayraktar, temmuzda Karadeniz'de yeni doğal gaz keşfi olabileceğini bildirdi:

    - "İnşallah Göktepe-1 ve Göktepe-2'nin olduğu bölgeden bir keşif haberini temmuz ayında milletimize müjde olarak vermeyi düşünüyoruz"

    ANKARA (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nda Göktepe-1 ve Göktepe-2 kuyusunda yürütülen sondaj faaliyetleri kapsamında temmuzda yeni keşif haberi vermeyi umduklarını belirtti.

    Bayraktar, Haber Türk kanalında katıldığı programda, enerji sektöründeki çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

    Karadeniz'de arama ve sondaj çalışmalarının sürdüğünü anlatan Bayraktar, doğal gaz üretiminin günlük 5 milyon metreküpe ulaştığını, böylece 2 milyon haneye yetecek gazın buradan üretildiğini dile getirdi.

    Bakan Bayraktar, 2025'in ilk çeyreğinde 10 milyon metreküp üretim planladıklarını, yapılan yeni keşifler sayesinde ise 2028'de konutların doğal gaz talebinin hepsinin yerli üretimle karşılanmasını hedeflediklerini ifade etti.

    Karadeniz'de saha geliştirme faaliyetlerinin devam ettiğine işaret eden Bayraktar, şöyle devam etti:

    "Sakarya Gaz Sahası yaklaşık 10 bin kilometre karelik bir alan. Üretim yaptığımız kısım ise 2 bin 200 kilometre karelik alan. Toplam sahanın yüzde 25'inde keşif yaptık ve üretime döndürdük. Alanın geri kısmında keşif faaliyetleri devam ediyor. Sakarya Gaz Sahası'nı tümüyle tanımaya başladık. Keşifler var, yeni sondajlar yapıyoruz. İnşallah Göktepe-1 ve Göktepe-2'nin olduğu bölgeden bir keşif haberini temmuz ayında milletimize müjde olarak vermeyi düşünüyoruz."

    Bayraktar, doğal gazda merkez olmaya yönelik çalışmaların da sürdüğüne dikkati çekerek, yeni kanun kapsamında ülkenin artık doğal gazını sıvılaştırılmış olarak da diğer ülkelere satabileceğini söyledi.

    Petrol üretiminde ise Gabar bölgesinde önemli yol katedildiğini vurgulayan Bayraktar, 37 kuyuda, günlük 42 bin 500 varil üretim seviyesine ulaşıldığını açıkladı.


    Kaynak : Anadolu Ajansı
    aldım-verdim-ben seni-yendim. - alamazsın-veremezsin-sen beni-yenemezsin. + alırım-veririm-ben seni-yenerim-

  4. #2756
    bu arada gümüş ons yataya bağladı....iki gündür.....bir tarafa çok sert kıracak....ben aşağı yönlü olur diye tahmin ediyorum....tabi burada tayvan...çin...ukrayna ....rusya ...ingiltere gerginliği hariç....bunlardan birisi gerçekleşirse gümüs ons sert yukarı yapar söyleyelim.....şimdiden.....

  5. #2757
     Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Güzel gelişme, Rusya bize 50 mlyr dolar daha çıkma yapar.
    bunlar birbirine düşsün ki....ortadoğu bir süreliğine rahat etsin.....bırak yesinler....birbirlerini....dün ruslar ingiltereyi vurmakla bir kez daha tehdit ettiler....

  6.  Alıntı Originally Posted by TOKATYILDIZI470 Yazıyı Oku
    Beyaz eşyacılardan vergi tepkisi
    Paslanmaz çelikteki gümrük vergisi zammının yanında çeşitli paslanmaz çelik ürünlerine yönelik anti-damping soruşturmasının da gündeme gelmesi, sektör temsilcilerinin tepkisine neden oldu.
    Kibar Holding in Ceosu Haluk Kayabaşı: Yerli üretim korunmazsa fabrikayı kapatırız'
    Paslanmaz çelikte hammadde üreticisi ile mamul üreticilerini karşı karşıya getiren ithalata vergi tartışmaları sürüyor. Tarafların Ankara trafiği sürerken, Posco Assan TSTnin Türk ortağı Kibar Holdingin CEOsu Haluk Kayabaşı, üretimi durdurabileceklerini söyledi.

    Kibar Holding CEOsu Haluk Kayabaşı, Türkiyenin paslanmaz çelikte tek üreticisi Posco Assanın, 10 yılda yaklaşık 200 milyon dolar zarar ettiğini belirterek, Uzakdoğudan gelen dampingli mallar üretimi tehdit ediyor. Bu yıl da zarar edilirse Koreli ortaklarla üretime devam edip etmemeyi konuşacağız dedi.


    Fiyat makası 1000 dolara dayandı
    Damping soruşturma talebine giden süreci anlatan Kayabaşı, şu bilgileri paylaştı: Türkiyenin paslanmaz çelik ithalatı 307 bin ton, üretimimiz de 134 bin ton olarak gerçekleşti. İhracatımız ise 90 bin ton idi. Bu verilere göre, iç pazar tüketimi 346 bin ton oldu. Bizim üretim kapasitemiz 300 bin ton. Dolayısıyla iç tüketimin yüzde 80ini karşılayabiliriz. Ancak üretimimizi küçük göstermek için tüketim rakamları ile oynuyorlar. Uzakdoğudan ithal edilen paslanmazla Avrupa fiyatları arasında makas 1000 doları buldu. Bu durum fiyat dengesini bozuyor. Tesisin kapasite kullanım oranı yüzde 45e düştü. Türkiyede diğer çelik ürünlerinin ithalatında yüzde 15 ila yüzde 20 gümrük vergisi var. Paslanmazda yüzde 12 ile düşük kalan gümrük vergisi Avrupaya mal satamayan Uzakdoğuluların, Türkiye üzerinden trafik saptırarak mallarını Avrupaya satmasını sağlıyor. Paslanmaz ürün kullananlar ayaklanıyor ama aslında 70 bin tonluk ithalat için ek vergi konuşuluyor. Bu soruşturma haksız rekabete yol açan Uzakdoğulu firmalara yönelik olsun istiyoruz. Bunların sayısı da 4-5dir. Türkiyeye ucuz paslanmaz çelik satan bu Asyalı firmalar bizim de tedarikçimiz. Bize 2000 dolara hammadde satan bu Uzakdoğulu firmalar bitmiş ürünü 1700-1800 dolara Türkiyeye satıyorlar.

    Her sene Korelileri ikna etmeye çalışıyoruz
    Posco Assanın Güney Koreden yoğun miktarda sıcak hadde ithal ettiği eleştirilerine cevap veren Kayabaşı, Biz sadece Güney Koreâden değil, Çinden de, Avrupadan da ithalat yapıyoruz. Koreden sadece yüzde 20ler civarında dedi. Tesise yönelik katma değer eleştirilerini de reddeden Mahmut Kayabaşı, Paslanmazda sıcak haddelemede işin önemli kısmı hammadde yönetimi. Ancak teknoloji ve katma değer soğukta başlıyor dedi. Posco Assanın vadettiği yatırımları yapmadığı yönündeki iddialara da Kayabaşı, Bu yatırıma ilk fazda 300 bin ton ile başlayıp ikinci fazda 600 bin tona çıkaracaktık. 10 yıl sonunda da 1 milyon tonu hedefl emiştik. Ama daha ilk faz kazandırmayınca, diğer fazlara geçilmedi. Biz, Yönetim Kurulu Başkanımız Ali Kibar ile her sene gidip Korelileri ikna ediyoruz, bir sene daha devam edelim diye cevabını verdi.


    https://www.ekonomim.com/ekonomi/yer...-haberi-744101
    aldım-verdim-ben seni-yendim. - alamazsın-veremezsin-sen beni-yenemezsin. + alırım-veririm-ben seni-yenerim-

  7. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Yastık altını ekonomiye katmayı başaramadık.”
    Yatırım tavsiyesi değildir.

  8. #2760
     Alıntı Originally Posted by TOKATYILDIZI470 Yazıyı Oku
    O zaman bende tarihi uyarımı yapayım : Elinde hisse senedi olanlar dikkatli olsun.............
    haddimizi aşmadan kavgasız ....ve suhulet ile.....
    bakın tarih 19 mayıs endeks tepe yapmış ....biz uyarımız yaptık...bir iki yancı da çamur atıyordu....
    Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

Sayfa 345/832 İlkİlk ... 245295335343344345346347355395445 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •