Sayfa 659/699 İlkİlk ... 159559609649657658659660661669 ... SonSon
Arama sonucu : 5590 madde; 5,265 - 5,272 arası.

Konu: ALGYO - Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

Alıntı Originally Posted by mterkan Yazıyı Oku

Tabloda 2023/12 tarihli sütundaki rakamlar şirketin 29 mart 2024 tarihinde kap ta açıkladığı bilanço.. Burada enflasyon muhasebesi uygulanmamış...
    Turuncu renkli sütunda ise bu defa sözkonusu bilançoya yani 2023 12 aylık bilançoya enflasyon muhasebesinin uygulandığını görüyoruz.
    Farklılık burdan ileri geliyor.
    Üsteki veriyi o gün sabah matriks terminalinden aldım.

Akşam değişmiş.

Buda o gün yayınladıkları 2023 yılı bilanço verisi

O zaman yayınladıkları bilançoda da güncelleme yapmış oluyorlar.

Akşam veriler değişmiş.

Teşekkürler uyarınız için.Kolay gelsin.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

Hala 2023 karı 1.289 milyon görünüyor orası düzelmemiş matriks de.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

3. Enflasyon muhasebesi :
    VUK mükerrer 298/(A)
    "Enflasyon düzeltmesi, parasal olmayan kıymetlerin enflasyon
    düzeltmesinde dikkate alınacak tutarlarının düzeltme katsayısı ile
    çarpılması suretiyle, malî tablonun ait olduğu tarihteki satın alma
    gücü cinsinden hesaplanması" şeklinde hükme bağlanmıştır.

ALGYO nun düzeltilmiş bilançosunda parasal kıymetlere de uygulandığını görüyorum.

Kimin neyi, nasıl yağtığı anlaşılmıyor maalesef.

4. Neyin parasal kıymet neyin olmadığı tebliğde açıklanıyor. Özkaynak kalemlerin bir kısmı parasal olmayan kıymet olarak sınıflandırılıyor. Bunlara çok kafa yormaya gerek yok. Büyükçekmece arazisi dahil toplam defter değeri 13 milyar TL aştı. Bu indirim hali kisa süreli bir durum, en ufak bir algı değişikliğinde bu fiyatlar hayal olur. Geçmiş dönemde çok defa yaşadık. Durur durur sebepsiz yere rallisine başlar. Kağıdın karakteristliği bu şekilde.

Eskiden finansal tabloları detaylı baştan sona okurdum. Artık yapmıyorum. Zaten belli varlığı ve kaynağı. Mosalarko tarafı problem, zararı var faydası yok. Ciddi fırsat maliyeti yaratıyor. Diger tarafta problem yok. 40 milyon dolar kira geliri yaratabilirler dluzun vadeli, emeklilik yatırımı olur. Kısa vadeci işi değil.

https://www.verginet.net/dtt/11/Verg...i-2024-17.aspx
    Yazdıklarım kişisel görüşlerimdir. Kendi yatırımlarımı bağlar. Yatırım tavsiyesi içermesi mümkün değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by ferden Yazıyı Oku
    Neyin parasal kıymet neyin olmadığı tebliğde açıklanıyor. Özkaynak kalemlerin bir kısmı parasal olmayan kıymet olarak sınıflandırılıyor. Bunlara çok kafa yormaya gerek yok. Büyükçekmece arazisi dahil toplam defter değeri 13 milyar TL aştı. Bu indirim hali kisa süreli bir durum, en ufak bir algı değişikliğinde bu fiyatlar hayal olur. Geçmiş dönemde çok defa yaşadık. Durur durur sebepsiz yere rallisine başlar. Kağıdın karakteristliği bu şekilde.

Eskiden finansal tabloları detaylı baştan sona okurdum. Artık yapmıyorum. Zaten belli varlığı ve kaynağı. Mosalarko tarafı problem, zararı var faydası yok. Ciddi fırsat maliyeti yaratıyor. Diger tarafta problem yok. 40 milyon dolar kira geliri yaratabilirler dluzun vadeli, emeklilik yatırımı olur. Kısa vadeci işi değil.

https://www.verginet.net/dtt/11/Verg...i-2024-17.aspx
    Sayın Ferden,
    2023 12 aylık ve 29 mart 2024 te kapta yayımlanan bilançoda 1077 nolu gönderide belirttiğim gibi 154.343.554 TL olarak kayıtlı Nakit ve benzerleri kalemi, nasıl olurda aynı gönderide turuncu sütunda belirttiğim 199.543.024 TL olur?.
    Ben işin muhasebe ve hukuki yönünü açıklamaya çalışıyorum...
    Yoksa; parasal olmayan bilanço kalemleri gayet açık, aktifte stoklar, maddi sabit kıymetler vs. pasifte ise özsermaye kalemleri arasında sermaye hariç diğer kalemler...

6. Enflasyon muhasebesi uygulaması ile ilgili açıklama ve örnek uygulama..

https://www.asmmmo.org.tr/Files/Vide...2024141113.pdf

7. Yazdıklarım kişisel görüşlerimdir. Kendi yatırımlarımı bağlar. Yatırım tavsiyesi içermesi mümkün değildir.

8. Örneğin;

2024 3 aylık bilanço rakamlarını enflasyon muhasebesine göre uydurulmuş ve 29 .03 2024 te kapta yayımlanan 31.12.2023 bilançonun aksine enflasyona göre düzeltilmiş 2023 12 aylık bilanço ile mukayese ederken, neden 2024 ün 3 aylık gelir tablosu ile 2023 ün 3 aylık gelir tablosu ile mukayese ediyorlar?...
    Ve neden 2024 3 aylık finansal tablolarının gelir tablosundaki 145.161.639 TL lık Net Parasal Pozisyon Kazançları (Kayıpları) nın neler olduğunu açıklama ihtiyacı duymuyorlar?

Sayfa 659/699 İlkİlk ... 159559609649657658659660661669 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •