Sayfa 280/563 İlkİlk ... 180230270278279280281282290330380 ... SonSon
Arama sonucu : 4501 madde; 2,233 - 2,240 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,118
    kısaca harç bitti yapı paydos mudur bilmem ama ciro düştü kel göründü gibi bir durum var...
    2023 te ciro 2355 iken 2024 te 1644 e düşmüş... bu düşüşte PTF kaynaklı durum var sanırım 2023 Ocak PTF ortalaması 3992 şubat 3387 mart 2567bu yıl sırasıyla 2408,2394, 2576 bu yıl geçen yıla göre 2. çeyrekte PTFler daha yüksek oluşmuş ( belki ümitlendirir mi yoksa ağır bakımlar nedeniyle gümbürder mi?)

bütün bilançolar kötü müdür bilemem ama bir şekilde EM olayına alışacağız mecburen ve bu alışma döneminde ülkenin bir şekilde durumunun ne olacağını bilemediğim için borsadaki bütün yatırımım alark ta. bu süreci atlatırken onların benden daha dikkatli olacağını ve yaptıkları yatırımların sonucunun alınmaya başladığında tıpkı CENALden sonraki dönemde olduğu gibi bir patlama oluşacağını düşünüyorum.
    bu düşünceler züğürt tesellisi de olabilir, süzülen salakça bilgiler de olabilir. lütfen kendi yatırım felsefenizi oluşturun ve bilançoda dikkatinizi çeken bölümleri bizimle paylaşın... YTD

Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    --ne kadar geriye bakarsanız, o kadar ileriyi görürsünüz.(W. Churchill)

https://www.enerjigunlugu.net/ithal-...du-20765yy.htm

https://tr.tradingeconomics.com/commodity/coal
    (grafikten 5 ya da 10 yılı seçiniz...)
     Alıntı Originally Posted by pelerin Yazıyı Oku
    Geçmiş verilere bakarak geleceği tahmin etmek geriye bakarak araba sürmek gibidir. (pelerin)

Yine de verilere doğru bir şekilde bakabilmek istiyorsan burada belirttiğin tarih aralığındaki fiyatların ortalamasını en altta görebilirsin.

https://www.investing.com/commoditie...istorical-data
    2020=50.41
    2019=61.48
    2018=92.07
    ortalaması=67.98

son 6 ayın da ağırlıklı ortalaması 115

68 den 115 e yani %69.11

benim grafiğe bakarak yapmış olduğum tahmini hesaplama ile mukayese edildiğinde anlamlı bir fark var mı?, düşük bile söylemişim...

kömür maliyeti 68 iken 4.5-5 centte para kazanamayanlar, kömür maliyeti 115 iken 5 centten kazanacaklar mı?...

--karanlıkta ıslık çalmaya devam edebilirsiniz?...

not: 2020 yılı pandemi yılıydı, kabul olmaz diye çamura yatacaklar için 2017 yılı 84
    .....................kısaca alarko......

.............................2023--------2022------
    ciro ve brüt kar= 8.3... 688 ; 12.59...1.666

CENAL* (NET KAR)....5.971..; ....15.694

DĞERLER(NET KAR)...175.............391

*öz kaynak yöntemi ile değerlendirilen iştiraklerdeki karlarda diğerlerinin pek etkisi yok o nedenle sadece cenal olarak yazdım.
    --kısaca, tek kelime ile fena, iki kelime ile çok fena
    --hiç kimse görmek istemeyen kadar kör olamaz.

4. Tedaş başkanıydı sanırım nisanda elektrik zammının temmuzda olacağını söylemişti eğer zam gelecekse haziranın son haftası açıklanır. Elektrik çok ucuz kaldı.

5. Devlet memuruna 1500 USD/ay maaş veriyor.

Aynı memur 10 USD/ay civarında evinin elektrik faturasını ödüyor.

Karı-koca maaş alan; hane gelirinin 300 de birini elektrik faturası olarak veriyor.

Elektrik üretene sadaka verseler daha iyi.

6. CENAL 2024 ilk çeyreğinde, 2,5 milyon Mws elektrik üretip 1,2 milyar FAVÖK ortaya çıkarmış.

Bu MWH başına 15$ FAVÖK olup yıllıkta tahmini 150 milyon dolar, Alarko payına düşen ise 75 milyon dolar olur.

Yanlış mıyım diye bakıyorum ama doğru gibi.

Dağıtım tarafına girmiyorum bile daha sıkıntılı...

Elektrik fiyatlarının bir an önce artırılması lazım.

Bir büyük sıkıntı ortak satışı , Bilanço öncesi ortak satışı yapıldı.Dediler ki bu fiyatlar satış fiyatlarıdır.Bu satışı karşılayanlardan biride bendim, yazık ettim kendi kendime. Ortak satış yaparken ortaklık payımı arttırdım.

Defalarca kendime ortak satışı yapılan şirketlerde ortaklık payını arttırma dememe rağmen buna uymadım. Bayramımı rezil etti. Arefe günü oturdum tekrar raporları okuyorum ne güzel etkinlik değil mi ? Bilanço öncesi satışlarda da bu sene iki oldu. İki ayrı sıkıntı var burada fon ve City satışları. City neden satıyor acaba!!!

Şimdi İş Yatırım ın 20/02/24 tarihli Alarko Holding raporuna bakıyorum. CENAL , ALCEN, KARAGUZ ve GÖNEN in NAD değeri üzerinden Alarko ya yaklaşık düşen pay 1,5 milyar dolar.

Şirketin şu anki değeri ne kadar? 1,5 milyar dolar.

CENAL +ALCEN+ALTEK = ALARKO

Diğer yatırımların değeri nerde ?
    Yok !!!
    Kar yok çünkü.

Şirket yüksek oranda enerji şirketi ve dönüşümü zaman alacak. Dönüşüm derken diğer faaliyetlerden karı zaman alacak.

Galiba bu işlere nokta koyup PYŞ lere geçmek gerekiyor. Galiba zararla paylarımı satmayı düşünüyorum.Çok üzgün ve kızgınım.

Şirkete ve Ümit beye güvendiğim için kırgınım.

Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by cbalabanli Yazıyı Oku
    CENAL 2024 ilk çeyreğinde, 2,5 milyon Mws elektrik üretip 1,2 milyar FAVÖK ortaya çıkarmış.

Bu MWH başına 15$ FAVÖK olup yıllıkta tahmini 150 milyon dolar, Alarko payına düşen ise 75 milyon dolar olur.

Yanlış mıyım diye bakıyorum ama doğru gibi.

Dağıtım tarafına girmiyorum bile daha sıkıntılı...

Elektrik fiyatlarının bir an önce artırılması lazım.

Bir büyük sıkıntı ortak satışı , Bilanço öncesi ortak satışı yapıldı.Dediler ki bu fiyatlar satış fiyatlarıdır.Bu satışı karşılayanlardan biride bendim, yazık ettim kendi kendime. Ortak satış yaparken ortaklık payımı arttırdım.

Defalarca kendime ortak satışı yapılan şirketlerde ortaklık payını arttırma dememe rağmen buna uymadım. Bayramımı rezil etti. Arefe günü oturdum tekrar raporları okuyorum ne güzel etkinlik değil mi ? Bilanço öncesi satışlarda da bu sene iki oldu. İki ayrı sıkıntı var burada fon ve City satışları. City neden satıyor acaba!!!

Şimdi İş Yatırım ın 20/02/24 tarihli Alarko Holding raporuna bakıyorum. CENAL , ALCEN, KARAGUZ ve GÖNEN in NAD değeri üzerinden Alarko ya yaklaşık düşen pay 1,5 milyar dolar.

Şirketin şu anki değeri ne kadar? 1,5 milyar dolar.

CENAL +ALCEN+ALTEK = ALARKO

Diğer yatırımların değeri nerde ?
    Yok !!!
    Kar yok çünkü.

Şirket yüksek oranda enerji şirketi ve dönüşümü zaman alacak. Dönüşüm derken diğer faaliyetlerden karı zaman alacak.

Galiba bu işlere nokta koyup PYŞ lere geçmek gerekiyor. Galiba zararla paylarımı satmayı düşünüyorum.Çok üzgün ve kızgınım.

Şirkete ve Ümit beye güvendiğim için kırgınım.

Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Sayın cbalabanli,

Siz Ümit beye haklı olarak kırgınsınız ancak patronlar MÜTEŞEKKİRdirler.

Ümit bey, sizin kırılmanıza sebep olan hikayeyi 2022 sonunda anlatmaya başladı.
    Bu hikaye ortaya çıktıktan sonra ne oldu? Ana ortaklar yaklaşık 33.000.000 lot
    hisse sattılar. Arkasında mevcut hikayeler olmadan kime satacaklardı?

Fazla detay girmeye gerek yok. 1-2 örnek vereceğim.

Çok kıymetli alaton kardeşler 20.09.2023 tarihinde 12.289.370 lotu 4.34 USD
    den güya yabancı kurumsal yatırımcıya sattılar. Alanların acelesi olacak, 40 gün
    içinde tüm malı tahtada geri sattılar. Kime? Ümit beyin hikayelerine inananlara.

Çok kıymetli alaton kardeşler, bu sefer yanlarına çok değerli dalia'yı da alarak
    (sen nasıl hisse satılır öğrenememişsin dercesine) 24.05.2024 tarihinde 15.225.000
    lotu 3.48 USD den tabi ki yine yabancı kurumsal yatırımcıya sattılar. Üstelik bu satışı
    yaparken, cuma akşamı açıklanan bilançonun da insider tüm detaylarına hakim olarak
    yaptılar. Bu malın da şimdilik 4 milyon lotu halka re-arz edildi.

Alark tahtasındaki mahşerin üç atlısı daha önce sattıkları 17.509.370 lotu 4.13 USD
    fiyattan satmışlardı. Son satışları ile beraber, toplam 32.734.370 lotu 3.83 USD ortalama
    ile satmış oldular.

Hissenin cuma kapanışı 3.44 USD
    Haftaya perşembe taban açılırsa kurun sabit kalacağı öngörüsü ile 3.1 USD

Dolar bazlı ortalama %20 karla 33 milyon satmış olsanız, Ümit beyi sevmez misiniz?

8.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Koç'un,aksa'nın savunucularının bu sayfada işi ne ki?

" Anamın kardeşi değil , babamın oynaşı değil "
     Alıntı Originally Posted by kingsailor Yazıyı Oku
    Bi tanesi kuyruk acisindan sebep....
    1.275.481.945 TL zarar ettin.
    2.601.403.397 tl kasadaki parayı erittin.
    Domates tarlası CENAL e benzemiyormuş demek.
    Sizin bekleyin bekleyin.

Sayfa 280/563 İlkİlk ... 180230270278279280281282290330380 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •