Alýntý Originally Posted by Stock trader Yazýyý Oku
Elimde 1 lot dahi bu hissseden yok. Ýyiki yok. ODAS bu þirketin patronu ve bilançonun açýklanacaðý güne þirketin yaklaþýk % 10 civarýnda hisseyi fon lar sayesinde yok pahasýna satýyor. Bir bakýyorsunuzki ayný gün hisse ciddi anlamda deðer kaybediyor ve ayný gün açýklanan bilançoda ciddi zarar. EY SPK SEN NE ÝÞ YAPARSIN BÝZLERE AÇIKLARMISIN. YEMÝN EDÝYORUM SÖZÜN BÝTTÝÐÝ YER. Ben patron olacaðým ve iþtirakim olan bir þirketin hisselerini düþük fiyattan birilerine satacaðým ve ayný gün iþtirakim olan þirket kötü bir bilanço açýklayacak ve bende hiç bir þey yokmuþ gibi iþlerime devam edeceðim. Bu duruma SPK hiç bir þekilde müdahale etmeyecek. Hiç olmazsa bilanço açýklandýktan sonra fon lara hisse satýþýna izin verseydiniz. Küçük yatýrýmcýnýn daha bilinçli iþlem yapmasýna imkan verirdiniz.
SPK, bu tarz manipülasyon iþleri ile ilgilenmiyor. Onlarýn görevi baþka. Görevi ne derseniz ben de bilmiyorum.
Merak ettiðim þu; Bu fonlar 93 milyon hisseyi neden aldý? Bu fonlar, þirket patronu ile ortak hareket etti. Yani onlar da manipülasyona ortak oldu. Eðer uzun vadeli yatýrým için almýþ olsalardý, ayný gün bu derece yüksek bir hacim olmazdý. 15,35’den iskontolu alýp, en kýsa sürede bu fiyatýn üzerinde sattýðýmýz kar demiþ olamazlar çünkü öyle bir hacim yok.kime satacaklar?
Patron, fonlarý basamak olarak kullandý gibi duruyor. Bu hisseler birilerine belki de yine kendilerine devredildi/devredilecek. Pazartesi günü operasyon devam edecek gibi görünüyor. ODAS, bu satýþtan gelen parayý ne yapýyor?
Kendi hisse geri alýmýnda kullanmýþ bir bölümünü. Paranýn bir bölümünü de 15,35’in altýna çekip, CANTE alýmý için kullanýr mý bilinmez.
Þeytani bir plan var ama detaylarýný bilmiyoruz.
KY, nin iki seçeneði var: Ya lanet olsun diyip zararýna satacak ya da bekleyecek.
SPK dediniz çok güldürdünüz beni.
Angola’da veya benzer bir ülkede olsak ülkenin SPK’sý mutlaka devreye girerdi.
Bizde kuzularýn sessizliði.
[emoji23]