Sayfa 109/178 ÝlkÝlk ... 95999107108109110111119159 ... SonSon
Arama sonucu : 1419 madde; 865 - 872 arasý.

Konu: dow jonese kafa atan adam iki

1. Yaþlý borsacý ile genç borsacý parkta sohbet ederek dolaþýyorlar. Yaþlý, gence mesleðin puf noktalarýný anlatýyor: -Bak evladým.Bu meslekte baþarýlý olmak için sadece fýrsatlarý deðerlendirmek yetmez.Zaman zaman fýrsatlarý da senin yaratman gerekir.Bunun için sürekli dikkatli olman gerekli.Uygun bir yorumla hiç umulmadýk olaylar bile, çok büyük fýrsatlara dönüþebilir.Bak mesela, þu karþýda gördüðün taze köpek pisliði sana sadece iðrenç bir þey olarak geliyordur.Ama ben eðer, "þu pislikten bir lokma alýp aðzýna atarsan sana 1 milyar lira veririm" dersem, olay senin acýndan nasýl da büyük bir fýrsata dönüþüverir, deðil mi? Yapar misin? Genç borsacý "Tabi efendim" der. Parmaðýný pisliðe daldýrýr, bir lokma alýr yutar. Yaþlý borsacý cebinden bir milyarý çýkartýr, gence verir.Bir süre yürürler, genç dayanamaz sorar: - Hocam, ben size ayni teklifte bulunsaydým kabul eder miydiniz? Bakýn ileride de baþka bir pislik var. Bir milyar karþýlýðý dener miydiniz? Yaþlý borsacý "tabi ki" der. O da bir lokma alýp yutar.Genç borsacý da çýkartýr, biraz önce kazandýðý 1 milyarý iade eder.Bir sure sessiz sessiz yürürler.

genç yine dayanamaz sorar: - Hocam. Ne sizin cebinizdeki para miktarý deðiþti. Ne de benim cebimdeki. Söyler misiniz, biz bu b..ku niye yedik ? Kurt borsacý cevap verir: - Öyle deme evladým.2 milyarlýk iþlem hacmi yarattýk!!!
    Hamdým Piþtim Yandým

2.  Alýntý Originally Posted by *Bozkurt Yazýyý Oku
    Soygunda son durum analiz tespiti yapalým, bugün endekis kýzarmýþken bakalým,
    yeðenim dost acý söyler, bugün senin hisse endekisten daha fazla düþüyorsa bilki soyuldun
    Neyise biz endekis analizine de bakalým, 11.06.2024 tarihinden bu yanný hergün fýþkýrttýrarak buralara gelen bist endekisi bugün kar realizasyonu yapýyor diye yorumluyorum þindilik bi sýkýntý görünmüyor endekiste olaðan bir durum diye kayýtlara geçtik
    Soygunda son durum analizi tespiti yapalým, soyulduk yeðenim maalesef endekis düþerken senin hisselerin daha çok düþüyeahh
    Neyise biz endekis analizine bakalým kar realizasyonu bi týk boyut deðiþtirmiþ gibi duruyor endekiste sýkýntý mevcut son tahlilde anormal bir durum diye kayýtlara geçtik.
    Yaz kýzým
    Gereði düþünüldü
    Hamdým Piþtim Yandým

3. Mal yok masat yok sepet yok, bu gibi durumlarda kendimi cibildak hissediyorum,vob endekiste 2 gün sonra vadesonu geliyor, Aðustos vadeye 12380 den 1 dene lönk cetonumu salladým
    Hamdým Piþtim Yandým

4. Herifler bisttin içinden buldozer gibi geçtiler.
    Hamdým Piþtim Yandým

5.  Alýntý Originally Posted by *Bozkurt Yazýyý Oku
    sayfanýn baþlýðý dowa kafa atan adam olup dow analizini yapmamak olmaz.
    En son 15 nisanda yazmýþýz
    Bakalým ne olmuþ.
    Düzeltme 37.500 seviyesine kadar olmuþ sonra yardýrmaya baþlamýþ conciniciþler, tam analez yaptýðým günler aslýnda düzeltmenin bitmesi elikulaðýnda olduðu günlermiþ, tesadüf gibi biþiii olmalý
    Yohusa dow un dibini tepesini iþaretleyen adam olucakmýþým
    Neyise analizimi sulandýrmayayým. dow þuan 39.848 seviyelerinde iþlem görüyor, 21 marttaki seviyesine geldi. Ýkili tepe ayaðýna gevþermi bilemem.
    Ama sonuç itibariyle 60 bin uzunvadeli projeksiyonumu koruyorum
    sayfanýn baþlýðý dowa kafa atan adam olup dow analizini yapmamak olmaz.ayda yýlda 1 de olsa analizsiz býrakmayalým
    En son 15 mayýsta yazmýþýz
    Bakalým ne olmuþ.
    Her zamanki gibi ben yazdýktan sonraki gün gevþemeye baþlamýþ, tesadüfen 15 mayýs tepesinde yazmýþým erkesiki gün düþmeye baþlamýþ, düþmüþ düþmüþ düþmüþ 38 binlere kadar gevþemiþ sonra fýþkýrttýrarak bu seviyelere gelmiþ, þuan dow 39140 seviyelerinde iþlem görmekte, önceki tepeyi ne zaman geçer o kýsmýný bilemem emme uzunvadeli 60bin projeksiyonumu koruyorum.
    Hamdým Piþtim Yandým

6.  Alýntý Originally Posted by *Bozkurt Yazýyý Oku
    Mal yok masat yok sepet yok, bu gibi durumlarda kendimi cibildak hissediyorum,vob endekiste 2 gün sonra vadesonu geliyor, Aðustos vadeye 12380 den 1 dene lönk cetonumu salladým
    Vob yabtýk paralarý katladýk, hisse aldýk battýk.

Ne varsa endekis vobda var dayucuðum.

12514 den kapattým lönkü

Flat
    Hamdým Piþtim Yandým

7. Borsada bir anda algýlar deðiþir, tabii sen bu deðiþime ayak uyduramazsan türübünden seyredersin.
    Onunüçün tek bir yöne þartlandýrma kendini yeðenim
    Ömür biter borsada fýrsatlar hiç bitmez
    Hamdým Piþtim Yandým

8. Elektriðe yüzde 38 zam haberi gündeme oturdu.
    Elektriðe Yüzde 38 Zam! 1 Temmuz'dan Ýtibaren Geçerli Olacak Elektrik Zammý Açýklandý

Borsada elektrik sektörü hisselerini coþturur bu haber
    Olan saf vatandaþa olur
    Hamdým Piþtim Yandým

Sayfa 109/178 ÝlkÝlk ... 95999107108109110111119159 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •