Sayfa 288/475 İlkİlk ... 188238278286287288289290298338388 ... SonSon
Arama sonucu : 3795 madde; 2,297 - 2,304 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

1. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
     Alıntı Originally Posted by Baygeorge Yazıyı Oku
    Kendi hissesini toplayan firmanın hisselerini almak lazım . Ortak da fon da satsa benim için bir.
    Bu şekilde toplamaya devam edilirse 4 ayda satılan ortak lotları biter 3 ay daha devam eder ise
    sonunda nereye gideceğini görmek isterim.
    Cheap shit fiyatı ile Toplamaya devam ...
    sn baygeorge
    kendi hissesini toplayan şirket iyiydir iyi olmasına ama asıl daha iyi olana buna ihtiyaç olmamasıdır...daha önce güvenli liman ile ilgili mesajlarım var ama en son Atilla Yeşiladanın, ne yaparsınız benim gibi Türkçe dahi bilmeyen adamlar için okunacak 5. sınıf bir ekonomisttir, hatta ekonomist bile değildir, yazısında belirttiği yabancıların düşünce sistemi ve enflasyon muhasebesi korelasyonubir çok şeyi açık ediyor.
    yıllardır flamingolar gelirse deyip duruyoruz bu sene de flamingoları kaçırmanın bir yolunu bulduk. bir şekilde göstergeler yani bilançolar düzelmeden beklenen fiyatlara ulaşmak mümkün değil. şirket bütün hissesini toplayacak olsa bile...ikinci yarıdan itibaren bilançoda düzelme olacaktır ama iş işten geçmiş ve biz 3-0 mağlubiyete düşmüş olacağız. o golleri çıkarmak için çoook uğraşacağa benzeriz.
    kendi adıma ilk planıma dönüyorum. bu firmanın yatırımlartı yılından itibaren çok belirgin bir şekilde tamamlanmaya yaklaşacak ve en önemlisi kar getirileri belirginleşecek. o zamana kadar alınanlar bir şekilde yatırımlara gideceği için 2 yıl sonrası dedim. ondan sonra da bana temettü versin. Alatonlar ve D. Garih temettüleriyle geçinsinler veya yatırım yapsınlar. o zaman kadar bekleyecek sabrım var inşaAllah. en kötüye hazırlıklı olmamız lazım. ha fiyat mı bu fiyatların aşağısına vermezler çok problem olmadıkça. 200 lü fiyatlar ise beni pek de cezbetmiyor...
    zinhar yatırım tavsiyesi değildir

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    sn british teşekkürler
    ben kendi yaşlı aklımla algılayabildiğimi açıklamaya çalışayım. hani meşhur GS arsası vardı EmlAK konut ile yapılan. oradaki çıkan sorunlar ve diğer yatırımcılar için bir kıyak oluşturmaya yönelik bir açılım zannımca. tabii ki b u durumda RİVA önünde kalan tek engel ekonominin genel durumu kalıyor. tabii ki piyasada bu koku hafiften alınmışa benzemekte...
    sn 101 gözünüz aydın. darısı Sarıyer, Çekmece, Maslak ve Antalya arsalarına

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,260
    Üstadım , bir de şöyle düşünelim diyelim ki hisse almam lazım ne alayım ? Bana gene en ucuz ehveni şer Alark görünüyor. Diğer bir nokta ise delicesine ucuz olması. Düzenli alım yaptığım için ucuz olan kağıdı severim diğer yatırımlarım beni besliyor 32 yıldır borsadayım bu güne kadar ucuz bist 100 kağıdı beni üzmedi. Yabancıya bel bağlamayı da pek stratejik bulmuyorum. Şirket iyi kar yaparsa yatırımların geri dönüşü iyi olursa temettüsü beni mutlu eder. TTRAK EGEEN ALARK FROTO CCOLA SASA ÇIMSA bence iyi duran omurgalı şirketler. Diğer önem verdiğim bir husus ise ALARK da beklentilerin çok olması.
    Kısaca Alark derisini değiştiren yılan gibi duruyor !..

Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    sn baygeorge
    kendi hissesini toplayan şirket iyiydir iyi olmasına ama asıl daha iyi olana buna ihtiyaç olmamasıdır...daha önce güvenli liman ile ilgili mesajlarım var ama en son Atilla Yeşiladanın, ne yaparsınız benim gibi Türkçe dahi bilmeyen adamlar için okunacak 5. sınıf bir ekonomisttir, hatta ekonomist bile değildir, yazısında belirttiği yabancıların düşünce sistemi ve enflasyon muhasebesi korelasyonubir çok şeyi açık ediyor.
    yıllardır flamingolar gelirse deyip duruyoruz bu sene de flamingoları kaçırmanın bir yolunu bulduk. bir şekilde göstergeler yani bilançolar düzelmeden beklenen fiyatlara ulaşmak mümkün değil. şirket bütün hissesini toplayacak olsa bile...ikinci yarıdan itibaren bilançoda düzelme olacaktır ama iş işten geçmiş ve biz 3-0 mağlubiyete düşmüş olacağız. o golleri çıkarmak için çoook uğraşacağa benzeriz.
    kendi adıma ilk planıma dönüyorum. bu firmanın yatırımlartı yılından itibaren çok belirgin bir şekilde tamamlanmaya yaklaşacak ve en önemlisi kar getirileri belirginleşecek. o zamana kadar alınanlar bir şekilde yatırımlara gideceği için 2 yıl sonrası dedim. ondan sonra da bana temettü versin. Alatonlar ve D. Garih temettüleriyle geçinsinler veya yatırım yapsınlar. o zaman kadar bekleyecek sabrım var inşaAllah. en kötüye hazırlıklı olmamız lazım. ha fiyat mı bu fiyatların aşağısına vermezler çok problem olmadıkça. 200 lü fiyatlar ise beni pek de cezbetmiyor...
    zinhar yatırım tavsiyesi değildir
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

5. Elektriğe yuzde 40 zam bekleniyor bu ay..
    Bize faydasi olmaz herhalde..

Mum stoklayanlar yaşadı..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
     Alıntı Originally Posted by Wuhanlı Ejder Yazıyı Oku
    Elektriğe yuzde 40 zam bekleniyor bu ay..
    Bize faydasi olmaz herhalde..

Mum stoklayanlar yaşadı..
    mum satan şirket var mı? ya da mum yapan?
    bize zaten faydası olmaz istemedikleri zaman her şeye bir kusur bulunur...

7.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    mum satan şirket var mı? ya da mum yapan?
    bize zaten faydası olmaz istemedikleri zaman her şeye bir kusur bulunur...
    Mum,kendinden şarjlı radyo..bunlara yatirim yapan sirketler uçacak..

Elektrik bitti artık usta..

Alarko mum işine girsin Cenal ve meram i satarak..

8. Bu şirketin en büyük sorunu tahtanın spekülatörü yada yurtdışı vs den işlem yapan patronların işlem ve mal toplama stratejisi.2016 Kasım dan beri Alarko ile ilgileniyorum.Hareket tarzları hiç değişmedi 1.90 larda ki veya pandemide ki hareketlerle şu an ki hareketler aynı.Aşırı olumlu haberlere çoğu zaman kısmi olumlu tepki verirken.(2022 kömür hedgesi sonrası korkunç kar geldi.1 seferlik bu dendi küçümsendi)Şimdi de tarım yatırımı dendi küçümsendi, pil yatırımı, enerji depolama vs. Ama bir kerelik yüksek gelen kar sonrası geçen yıl ciro çok düştü diye kıyamet kopartılıyor.E hani o 1 kerelik afaki kardı, şimdi niye bunu baz alarak düştü diyoruz 2021 karını baz al arkadaş ya da 2020 yi al, 3 senelik bak.Bu yıla kadar harika sat allar yaptım..Ama bu sene 142 den 102 ye geldi ben de yakalandım.Cebe girmiş müthiş kar minimize oldu.Bilanço EM den zarar görmez lafı ve aşırı iyimserlik güzel teknik grafik ve 5 günde 145 ten taban vs 115 lere çöküşte tutuklu kaldım.2024 3 aylıktan ümitliydim, genel kurulda herkesle konuştum EM darbesi 1 kerelik vs dendi umut ettik 3 aylıkta fiktif bir zarar çıktı yine bir darbe daha 102tl. Bu hissenin tahtacısı mı diyelim speki mi diyeyim, acaip biri.Defolun gidin lan diyor burası benim at koşturduğum yer eroinman gibi acı çek müptela ol satma bekle anca öyle para kazanırsın diyor.Alıp süpürüp götürmüyor.Kan, göz yaşı,ter her şeyi yaşacaksın Alarko için.Ben türk borsasından çok çekinmiyorum ama uluslararası durum ve savaş olayları beni geriyor.Ters bir durum olursa 2028 e kadar ızdırap içinde Alarkoyu bekleyemem.Ne gereği var sat 2-3 sene sonra al kafasındayım.Stoplarımın altına inerse basar çıkarım.Grafik al verdiğinde tekrar alırım.Ben bu hisseyi 2-3 kere çevirdim benim satış maliyetim 220-250 ye geliyor neredeyse.Bu seferde 90 a alıp 145 e verememiş olurum.Kolu keser çıkarım.Alarkonun iyi huylu bir speki yok, derdimiz bu aslında.Bir bossa bir mavi bir sasa, kontrolmatik borusan speki olsa ya da şu an 200-300 tl den işlem görüyordu.Yol çok uzun ve ödülü de büyük. 2018 DE CENAL KARABİGA açıldı para basacağız derken hisse 1.90 a düşüp feci zarar yazmıştık kur ve kömürden.Allah muhafaza aklıma o kabus günleride geliyor.Bu Alarko tekrar 600-700 milyon dolara düşse de şaşırmayacağım.Sonra 3-4 milyar dolara gider belki.Ben riskimi yöneteceğim, zar atmayacağım 2018 gibi.Saygılar sevgiler.

Sayfa 288/475 İlkİlk ... 188238278286287288289290298338388 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •