Yabancı satışlarının, yerli tarafından karşılanması çok iyi oldu. Büyük meblağları ile suni fırtına yaratarak Bist'i yere sermeye alışık yabancı ya da dışarıdan işlem yapan yerli hedefine ulaşamadı. Büyük ihtimalle KKM ve döviz hesaplarından çıkan paranın çoğunluğu carry trade için tahvile giderken (Ki bunlar Merkez Bankası politikalarını yakından takip edenler(!) veya öngörüleri yüksek yatırımcılar olabilir. Neden? Şu anda döviz üzerinde mutlak hakimiyeti olan MB, istese dolarda küçük yükselişlere izin vererek kazancı nominal hale getirebilir. Ama yapmadı. Bayramda 53 civarına çıkan doları büyük ihtimalle müdahale etti. İnşallah servet transferinin devamı değildir. Başka ince politikaları vardır.) bir kısmı da BİST'e geldi gibi görünüyor. Yada endeks düzenleyiciler, dengelemeye devam ediyor. Bilemiyorum. Benim bilgim yetmez. İçeriden bilgi edinme şansı olanlardan değilim. Ama iyi oldu. Operasyoncu yabancıya boş alan bırakılmadı. Başlangıçta yabancı çıkışına neden aramıştım. Fakat nesnel bir neden yok görünüyor.
Sonuç; Tüpraş aynı Tüpraş. Olumsuz bir durum yok. İş Yatırımın analizinde belirttiği gibi ''2024-2025 için defansif hisse'' bana göre güvenli liman olmaya devam ediyor. Bilgisi kıt bir yatırımcı; ne kadar riske girebileceğini iyi ayarlamalı.