Sayfa 20/96 İlkİlk ... 1018192021223070 ... SonSon
Arama sonucu : 763 madde; 153 - 160 arası.

Konu: TUPRS - Tüpraş

1.  Alıntı Originally Posted by burak13 Yazıyı Oku
    Haha kimyasal işlemi bir tuş ile açıp kapatacağını mu düşünüyorsun gerçekten? Konuya uzaksın sanırım. YTD.
    Sen konuya hakimsen anlat o zaman, biz de öğrenelim cahil kalmayalım.
    Bu forumu okuyan veya yatırım yapan senin gibi süper kimyager olacak diye bir şey mi var?
    Kimyasal işlem nasıl açılıp kapatılıyormuş, yani kaç tuşla açılıp kapatılıyormuş rafineride öğrenelim anlat.
    Gerçekten İzmit rafinerisinde mi çalışıyorsun?
    Hizmet süren ne kadar?
    Bu kaçıncı RUP oldu senin?
    Her RUP sonrasında kademeli devreye alma prosedürü ne kadar sürmüştü bundan önceki uygulamalarında?
    Bu senenin diğer uygulamalardan farklı özel bir durumu var mı?
    Hidrojen üretimi ne zaman yeterli seviyeye ulaşır sence?
    Kaç gün daha sürer rafinerinin devreye alınması?
    Anlat öğrenelim.
    Hem öğrenmenin yaşı yok demişler.
    Bir de ocak ayında rafineri müdürü değişmişti sanıyorum.
    Bu konuda bilgin var mı?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Şirket güncelleme - Tüpraş (İş Yatırım)

TUPRS hisseleri için %49'luk getiri potansiyeline işaret eden 242TL/hisse hedef fiyat ile AL tavsiyemizi koruyor, şirketin 10,38TL/hisse tutarında (%6,4 temettü verimi) ikinci bir temettü ödemesi yapmasını bekliyoruz. Sürdürülebilir Havacılık Yakıtından (SAF) gelecek tahmini FAVÖK katkısını değerlemeye dahil ettik ve 2024 FAVÖK tahminimizi hafif aşağı revize ettik. Bunların neticesinde hedef fiyatımızda değişiklik olmadı. SAF satışlarından 2027 yılında 55 milyon dolar 2028-2030 yılları arasında ise yıllık 110 milyon dolar ilave FAVÖK katkısı öngördük. Yılın ilk yarısında RUP bakımının etkisiyle zayıf seyreden operasyonel performans hisse performansını olumsuz etkiledi. Yılın ikinci yarısında bakım çalışmasının tamamlanmasının etkisi ortalama üzeri ürün marjları, daha yüksek beyaz ürün verimi ve ham petrol fiyat farklarının katkılarıyla finansallarda iyileşme bekliyoruz. Mevcut yüksek faiz ortamına rağmen, akaryakıt talebinde önemli bir düşüş öngörmüyor ve bu durumun Tüpraş'ı bu yılın ikinci yarısı ve 2025 için defansif bir seçim olarak öne çıkardığını düşünüyoruz.

Ürün marjları normalleşse de arz kısıtları nedeniyle pandemi öncesi seviyelerin üzerinde kalıyor. Ürün marjları 2022 ve 2023'ün zirvelerinden geri çekilse de arz tarafındaki sorunlar ortadan kalkmadığı sürece tarihsel ortalamaların üzerinde kalmaya devam edecek. Karadeniz ve Kızıldeniz'deki gerilimler nedeniyle Avrupa'da yaşanan arz açığı orta distilat ürün marjlarını desteklemeye devam ederken, Rusya'nın benzin ihracat yasağını askıya alması benzin marjlarını aşağı çekiyor. Benzin marjlarında talebin mevsimsel olarak güçlü olduğu önümüzdeki aylarda toparlanma bekliyoruz. Nijerya'daki kapasite artırımları (650 bin varil/gün) tam olarak devreye girdiğinde arz açığını hafifletebilir.

Pandemi sonrası yaratılan güçlü nakit akışı stratejik dönüşüm planına yatırım yapmak için kullanılıyor. Son yıllardaki rekor rafineri marjlarından faydalanan şirket, net nakit pozisyonunu önemli ölçüde artırarak 1Ç24 sonunda 51,6 milyar TL'ye ulaştı. Şirketin Stratejik Dönüşüm Planı'na göre yeni yatırımların önemli bir kısmı sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF), hidrojen ve sıfır karbon elektrik üretimine ayrılacak.

Riskler. Avrupa'da rafineri ürünleri talebinde beklenenden daha fazla daralma, ürün piyasalarında savaş kaynaklı tedarik sorunlarının ortadan kalkması veya hafiflemesi, küresel rafinaj kapasite artışlarının beklenen seviyelerin üzerinde gerçekleşmesi, enerji maliyetlerinde beklenenden fazla artış değerlememiz için aşağı yönlü temel risk faktörleri. Kapasite artışlarında yaşanacak gecikmeler ile ağır ham petrol arzında artış yaşanması yukarı yönlü temel riskleri oluşturmaktadır.

Detaylı bilgi almak, İş Yatırım'ın güncel raporlarına ulaşmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

https://arastirma.isyatirim.com.tr/2...-guncelleme-2/

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
    www.isyatirim.com.tr
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Kocaoglan iyi olacak galiba...

Makul ve surdurulebilir bir kazanc, bir temettu akisi, pasif gelir icin tercihimdir.

Bana pek yaramasa da...

Bir sans daha verdim ona..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666

5.  Alıntı Originally Posted by MET Yazıyı Oku
    Sen konuya hakimsen anlat o zaman, biz de öğrenelim cahil kalmayalım.
    Bu forumu okuyan veya yatırım yapan senin gibi süper kimyager olacak diye bir şey mi var?
    Kimyasal işlem nasıl açılıp kapatılıyormuş, yani kaç tuşla açılıp kapatılıyormuş rafineride öğrenelim anlat.
    Gerçekten İzmit rafinerisinde mi çalışıyorsun?
    Hizmet süren ne kadar?
    Bu kaçıncı RUP oldu senin?
    Her RUP sonrasında kademeli devreye alma prosedürü ne kadar sürmüştü bundan önceki uygulamalarında?
    Bu senenin diğer uygulamalardan farklı özel bir durumu var mı?
    Hidrojen üretimi ne zaman yeterli seviyeye ulaşır sence?
    Kaç gün daha sürer rafinerinin devreye alınması?
    Anlat öğrenelim.
    Hem öğrenmenin yaşı yok demişler.
    Bir de ocak ayında rafineri müdürü değişmişti sanıyorum.
    Bu konuda bilgin var mı?
    Met abim tüm sorularının cevabı internette var. Kolay gelsin.

Not: kimyager değilim.
    Uzun vade yatırımcı olmaya çalışıyor.

6. Yabancı satışlarının, yerli tarafından karşılanması çok iyi oldu. Büyük meblağları ile suni fırtına yaratarak Bist'i yere sermeye alışık yabancı ya da dışarıdan işlem yapan yerli hedefine ulaşamadı. Büyük ihtimalle KKM ve döviz hesaplarından çıkan paranın çoğunluğu carry trade için tahvile giderken (Ki bunlar Merkez Bankası politikalarını yakından takip edenler(!) veya öngörüleri yüksek yatırımcılar olabilir. Neden? Şu anda döviz üzerinde mutlak hakimiyeti olan MB, istese dolarda küçük yükselişlere izin vererek kazancı nominal hale getirebilir. Ama yapmadı. Bayramda 53 civarına çıkan doları büyük ihtimalle müdahale etti. İnşallah servet transferinin devamı değildir. Başka ince politikaları vardır.) bir kısmı da BİST'e geldi gibi görünüyor. Yada endeks düzenleyiciler, dengelemeye devam ediyor. Bilemiyorum. Benim bilgim yetmez. İçeriden bilgi edinme şansı olanlardan değilim. Ama iyi oldu. Operasyoncu yabancıya boş alan bırakılmadı. Başlangıçta yabancı çıkışına neden aramıştım. Fakat nesnel bir neden yok görünüyor.
    Sonuç; Tüpraş aynı Tüpraş. Olumsuz bir durum yok. İş Yatırımın analizinde belirttiği gibi ''2024-2025 için defansif hisse'' bana göre güvenli liman olmaya devam ediyor. Bilgisi kıt bir yatırımcı; ne kadar riske girebileceğini iyi ayarlamalı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    IMO geldi...

8. benim gördüğüm:
    mayıs 2023 den başlayan %207 ilk yükselişin sağlıklı düzeltmesi üç aşağı beş yukarı fibo nun 0,618 ayağı...
    formasyon alçalan bayrak gibi gözüksede biraz daha dikkatli bakınca megafon olduğunu gördüm..megafon daha net çalışır..megafon hedefleride fibo nun 0,618 ayağına oturdu..
    asıl bende bu ihtimali kuvvetlendiren ise aşağıdaki 7-8 aylık RSI uyumsuzluğu..bence 2.bilanço ile beraber kısa bir süreliğine de olsa 108-115 arası rakamları göreceğiz.
    .

Sayfa 20/96 İlkİlk ... 1018192021223070 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •