Alırsa da fena olmaz !..
Merak ettiğim bir husus var. Bu Kazakistan da ki otoyol ile ilgili gelişmeler ne alemde ? Bizim otoyollar para basıyor. Oradaki otoyolların getirisi nasıl ve ne zaman olacak ? Bu getirinin boyutları nedir ? Hiç bu konuda çalışan bilgi sahibi olan var mı ? Bu getirinin 6 aylık bilançoya etkisi olacak mı ? Düzenli bir getiri midir ?
Son düzenleme : Baygeorge; 06-07-2024 saat: 12:30.
AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.
-Başarılı bir yatırım sabır, disiplin ve zaman gerektirir. Ne kadar yetenekli olduğunuz ya da ne kadar efor harcadığınızın bir önemi yok. Bazı şeyler sadece zaman gerektirir. 9 farklı kadını hamile bırakarak 1 ayda bebek sahibi olamazsınız. WARREN BUFFET
BYD elektrikli otomobil yatırımı yapacak ulkemizde..
Alarko da malum ulkemizde batarya uretimi yapacak G.koreli ortak la..
Umit nuri bey daha çok enerji depolama işi icin demişti batarya işini ama BYD işinde Alarko olarak yer alabilirmiyiz acaba..
Ne olacak ki Fabrikaya iki üç hat daha kurariz pilli otomobiller icin..
Bu iş den Alarko lehine bi spekulasyon bekliyorum piyasada
Sosyal Medya Adaleti
"@sosyaladaletara
·
1h
#fnt bravo çocuklar #alark rezilliğine son verdiğiniz için.
@alarkoholding
halen ceo yu yönetimi değişmemekte ısrar edin siz. bu çocukları şirkete karşı küstürdünüz be. ah ceo ah. yatacak yerin yok. verdin gazı toplantılarda. iki kurucu aile de izledi tüm yaşananları. helal yunus"
acaba yakın mı bazı şeyler... ne dersiniz?
çoğunlukla fonlar çıkmadan hareket başlamaz. gerçi Türkiyede artık fonlar büyük oranlarda hisse taşımaktalar. bir noktada iyi spekülatif hareketlere izin vermezler, diğer yandan demoklesin kılıcı gibi sallanır yükselişlere izin vermezler.
fonların olduğu hisselerde temel analizler dışında ya da nedensiz hareketler olmayacaktır. bilanço ve diğer etkenler dışında 30 hisselerine ya da temeli sağlam olan hisselerde fonlar denge unsuru olacaklardır. ama ALARK gibi henüz büyük hareketini yapmamış hisselerde aşırı miktarda fon saklaması hisse sahipleri tarafından istemeyecektir...
belki de ALARK hareketini yaptı da biz kabul etmek istemiyoruzdur. Eğer bu yatırımlardan tarımdaki hedeflerde orta halli bir gerçekleşme olsa fiyat 10 Eurolardan ( acaba 20 mi demişti şimdi emin olamadım) aşağı olmaz diye belirtmişti Kadirhan Öztürk... Borsa sabır işi olduğu kadar hesap işidir de...
YTD
"Burgan Yatırım
@BurganYatirim
·
9m
�� Alarko Holding A.Ş. (#ALARK) Santrallerinin #elektrik üretim verileri"
Burgan yatırım bilgileri vermiş ( ALARKOdaki düşüş % 12,7) ama bir şekilde geçen yılın yağışları ile bu yılın yağışlarını değerlendirmek aklına gelmemiş analistin. kimbilir belki de barajların kendiliğinden dolduğunu düşünüyorlardır... nitekim AKENERjinin üretimi de % 58 düşmüş ( o neredeyse tamamına yakını hidroelektrikten üretim yapmakta).
CENALdeki % 10,76 lık düşüş ise bakımların uzun sürmesinden olduğu gibi PTFlerin aşırı düşüklüğünden dolayı üretimin azalmasından olabilir. zaten birileri de 2022- 2023 karşılaştırmasında ve 2023 ün ilk çeyreği ciro karşılaştırmasında PTF leri hiç hesaba katmadan cirolar düşmüş temel rasyolar yamulmuş feveranlarına girmişlerdi...
ayrıca bu cirolar düşmese de elektrik kullanma miktarı düşeceği için boş hayaller görmemeliyiz bence...
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 29.05.2024 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 08.07.2024 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 108,60 TL - 107,40 TL (ağırlıklı ortalama 108,10 TL) fiyat aralığından toplam 46.300 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır.
Bu işlemle birlikte Şirketimizin sahip olduğu ALARK paylarının toplam nominal tutarı 6.518.780 TL'ye ulaşmış olup bu payların sermayeye oranı % 1,499'dur.
Kamuoyuna duyurulur.
Yer İmleri