-
Aydem, net 0,49 TL nakit kar payı dağıtımını Olağanüstü Genel Kurul onayına sunacak
-
Arçelik, Whirlpool Europe'un İngiltere'deki kurutucu fabrikasını yıl sonuna kadar kapatmayı hedefliyor
08/07/2024 06:24:30
Arçelik, Whirlpool Europe bünyesinde bulunan üretim tesislerinden İngiltere'deki kurutucu fabrikasını yıl sonuna kadar kapatmayı hedefliyor.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Şirketimizin 01.04.2024 tarihli açıklaması ile Whirlpool Corporation ve Arçelik'in Avrupa faaliyetlerinin Arçelik kontrolü altında birleştirilmesi işleminin tamamlandığı yatırımcılarımıza duyurulmuştu.
Söz konusu birleşme ile hedeflenen sinerjilerin gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında yapılan analizler sonucunda, birleşme öncesinde Whirlpool Europe bünyesinde bulunan üretim tesislerinden İngiltere'deki kurutucu fabrikasının verimsizlik nedeniyle kapatılması amacıyla ilgili ülke düzenlemelerine göre zorunlu ilk aşama olan çalışan görüşmelerine başlanmış olup, kapanış sürecinin yılsonuna kadar tamamlanması hedeflenmektedir. Şirketimizin sahip olduğu kurutucu kapasitesi dikkate alındığında, söz konusu tesis kapanışının konsolide seviyede ciro kaybına neden olması beklenmemekte olup; kapanış nedeniyle gündeme gelebilecek tek seferlik giderler ise netleştiğinde kamuya açıklanacak finansal tablolarımıza yansıtılacaktır."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Doğuş Otomotiv ile Aerofoils arasında distribütörlük sözleşmesi imzalandı
08/07/2024 06:25:00
Doğuş Otomotiv ile Aerofoils arasında distribütörlük sözleşmesi imzalandı.
"Aerofoils GmbH ile Şirketimiz arasında; "Aerofoil" marka "e-foil ürünleri"nin Türkiye'deki satış ve servis hizmetlerinin, Şirketimiz tarafından yerine getirilmesinin esaslarını belirleyen distribütörlük sözleşmesi imzalanmıştır. "
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Uzertaş Boya'nın Borsa İstanbul bülten adı İnnosa Teknoloji olarak değiştirilecek
08/07/2024 06:25:30
Uzertaş Boya'nın Borsa İstanbul bülten adı bugünden itibaren İnnosa Teknoloji olarak değiştirilecek.
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Borsamız Piyasa Öncesi İşlem Platformu'nda işlem görmekte olan UZERTAŞ BOYA SANAYİ TİCARET VE YATIRIM A.Ş. ticaret unvanının İNNOSA TEKNOLOJİ A.Ş. olarak değişmesi nedeniyle, bülten adı 08/07/2024 tarihinden itibaren INNOSA TEKNOLOJI olarak değiştirilecektir. "
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Ebebek'in toplam ürün satışı Haziran'da 8,3 milyon adet oldu
08/07/2024 06:26:00
Ebebek'in toplam ürün satışı Haziran'da 8,3 milyon adet oldu.
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Haziran 2024'te Türkiye'de ebebek mağazaları ve e-ticaret kanalından satılan toplam ürün adedi 8.305.921 olarak gerçekleşmişken, bu sayı Haziran 2023'te 7.244.320'dir.
Haziran 2024'te sona eren 6 aylık dönemde Türkiye'de ebebek mağazaları ve e-ticaret kanalından satılan toplam ürün adedi 44.800.152 olarak gerçekleşmişken, bu sayı 2023'ün aynı döneminde 39.887.141'dir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
THY, "THY Yatırım Yönetim AŞ" şirketinin kurulmasına karar verdi
08/07/2024 06:26:30
Türk Hava Yolları (THY) %100 iştiraki olan "THY Yatırım Yönetim AŞ" şirketinin kurulmasına karar verdi.
"Yönetim Kurulumuzca Ortaklığımız ana faaliyet konusu dışında kalan çeşitli yatırım projelerinin bir iştirak şirket üzerinden yönetilmesi amacıyla %100 Türk Hava Yolları iştiraki olan "THY Yatırım Yönetim A.Ş." şirketinin kurulmasına karar verilmiştir. "
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
VBT Yazılım, Kpay'da sahip olduğu payları 8 milyon TL bedelle VBT Yazılım Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na devredecek
08/07/2024 06:27:00
VBT Yazılım, Kpay Ödeme Teknolojileri Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret AŞ'de sahip olduğu payları 8 milyon TL bedelle VBT Yazılım Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na devredecek.
"Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından şirket merkezinde yapılmış olan toplantı sonucunda,
- Kpay Ödeme Teknolojileri Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret AŞ'nin 214.286 TL tutarındaki sermayesinde sahip olduğumuz her biri 1,00 TL değerindeki 113.571 adet 113.571 TL nominal değerli bedelleri tamamen ödenmiş nama yazılı payın, devir tarihine kadar olan hakları, menfaatleri ve faydaları ile 8.000.000 bedelle Neo Portföy Yönetimi A.Ş.'nin kurucusu olduğu VBT Yazılım Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na devredilmesine; devir için Pay Devir Sözleşmesinin imzalanmasına;
- Devir konusu pay senetlerinin devir cirosu yapılarak Alıcı'ya teslimine;
- Devrin Kpay Ödeme Teknolojileri Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret AŞ pay defterine işlenmesi ve TTK'nın 198. ve 338. maddelerinde düzenlenen bildirimlerin yapılması için gerekli iş ve işlemlerin yapılmasına toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verilmiştir."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
TAV Havalimanları'nın yılın ilk yarısında yolcu sayısı %17 arttı
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-