Sayfa 293/475 İlkİlk ... 193243283291292293294295303343393 ... SonSon
Arama sonucu : 3795 madde; 2,337 - 2,344 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

1. Deniz Yatırım, %50 getiri potansiyelli Alark'ı model portföyünden çıkarırken
    %32 getiri potansiyeli ile Gwind'i model portföylerine eklemiş.

Gerekçe?

Gerek sergilenen zayıf rölatif performans gerek geçen süre içerisindeki ortak
    satışlarına ait haber akışının hisse senedi üzerinde kurduğu baskı ve gerekse
    enflasyon muhasebesi sürecinde izlenen zayıf finansallar, söz konusu kararı
    almamızda etkili olan unsurlardır.

Koca kurum, hisse değerlemesinden bir haber. Cık Cık Cık
    Beklemek isteyenler için uzun vadede beğeniyorlarmış ama

Diğer yandan, Alarko Holding'i turizm alanındaki yeni otel yatırımları ve tarım
    & gıda alanındaki yeni faaliyetleri ile enerji depolama ve havacılık alanındaki
    yeni yatırım planlarına ek olarak solo nakit pozisyonu dolayısıyla uzun vadede
    beğenmeye devam ediyoruz.

Özgür bunu beğenmedi.
    Bir değer vardı, onu tabana yayacaklardı.

Son düzenleme : shichinin; 09-07-2024 saat: 10:04.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
    sn schichinin
    bütün paylaşımlarınıza kısaca göz gezdirdim. bir kaç şirket için sanırım 10 u geçmez mesajınız var ve diğer mesajlarınız 2023 den beri ALARK ile ilgili. ALARK ile ilgili mesajlarınızın hiç birisi olumlu değil. son zamanlarda dalga geçen mesajlarınız artmış...
    Burası forum kimse kimseye neden yazdığını sormaz forum kuralları içinde her şey yazılabilir. bunu belirterek şunu sormak istiyorum? belki de şunları?
    Acaba ALARK hakkında yazmanızın amacı küçük yatırımcıyı uyarmak mı?
    Bu hisse ile bir bağınız var mı?
    Aldığınız ya da sattığınız bir zaman var mı?
    sürekli eleştiriniz benim gibi bazılarını rahatsız etse de acaba bu şirketin olumlu yönü hiç mi yok?

defalarca açıkladım. Ben ALARK yatırımcısıyım ve borsadaki bütün yatırımım ALARKta. Daha önce ALCARda kol kesmiş ve yükseliş öncesi sanırım 40lardan epey bir zararla boşaltmıştım. bir müddet takip ettim ama illa eleştirecek modda olmadım hiç bir zaman. kazık yedim mi evet ama sürekli girip eleştirmek gerçekten sadece beni yaralayacak. yatırımımı korumak isterim ama ALARK kötü olsa satıp çıkarım ve kalanların kazanmasını isterim. kağıdı kötülemekte neden iştigal edeyim...
    Gerçekten paylaşımlarınızın bir hedefi var mı?
    kusura bakmayın haddim değil ama ben bir küçük yatırımcı olarak sürekli olumsuzluk paylaşımlarınızı merak ediyorum, sanırım bir çok yatırımcı da merak ediyor... Lütfedip cevaplandırmanız ümidiyle

3.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    sn schichinin
    bütün paylaşımlarınıza kısaca göz gezdirdim. bir kaç şirket için sanırım 10 u geçmez mesajınız var ve diğer mesajlarınız 2023 den beri ALARK ile ilgili. ALARK ile ilgili mesajlarınızın hiç birisi olumlu değil. son zamanlarda dalga geçen mesajlarınız artmış...
    Burası forum kimse kimseye neden yazdığını sormaz forum kuralları içinde her şey yazılabilir. bunu belirterek şunu sormak istiyorum? belki de şunları?
    Acaba ALARK hakkında yazmanızın amacı küçük yatırımcıyı uyarmak mı?
    Bu hisse ile bir bağınız var mı?
    Aldığınız ya da sattığınız bir zaman var mı?
    sürekli eleştiriniz benim gibi bazılarını rahatsız etse de acaba bu şirketin olumlu yönü hiç mi yok?

defalarca açıkladım. Ben ALARK yatırımcısıyım ve borsadaki bütün yatırımım ALARKta. Daha önce ALCARda kol kesmiş ve yükseliş öncesi sanırım 40lardan epey bir zararla boşaltmıştım. bir müddet takip ettim ama illa eleştirecek modda olmadım hiç bir zaman. kazık yedim mi evet ama sürekli girip eleştirmek gerçekten sadece beni yaralayacak. yatırımımı korumak isterim ama ALARK kötü olsa satıp çıkarım ve kalanların kazanmasını isterim. kağıdı kötülemekte neden iştigal edeyim...
    Gerçekten paylaşımlarınızın bir hedefi var mı?
    kusura bakmayın haddim değil ama ben bir küçük yatırımcı olarak sürekli olumsuzluk paylaşımlarınızı merak ediyorum, sanırım bir çok yatırımcı da merak ediyor... Lütfedip cevaplandırmanız ümidiyle
    Sayın tovbekar,
    Yaklaşık 9 yıldır Alark taşıyorum. 2022 yılı sonu itibari ile başlayan süreçte olumsuz
    olduğunu düşündüğüm her haberde azaltarak geldim ancak eski günlerin hatırına
    hala elimde bir miktar var. Paylaşımlarımın amacı şirketi kötülemek değildir.
    Haddime de değil zaten. Dikkat ederseniz spekülasyon üzerinden bilgi paylaşmam.
    Genelde veri paylaşıyorum. Haklısınız bunlar olumsuz veriler ancak asıl anlatmak
    istediğim bu olumsuz verilerin altında yatan sebeplerdir. 2022 Ekim ayı itibari ile
    başlayan bir süreç var. O günden bugüne, gerek profesyonel yöneticilerin gerekse
    patronların söylemlerinin ve işlemlerinin şirketin borsadaki performansını getirdiği
    durum ortada. Büyük fonların ellerindeki Alark hisselerini satmalarının, zaten iki-üç
    aracı kurumun model portföyünde olan hissenin model portföylerden çıkarılmasının
    bir sebebi olmalı değil mi? Kaç tane Aracı kurumun takip listesindeki holding
    başlığının altında Alark'a rastladınız?

Şirketin olumlu yanları yok mu? Elbette var ancak bunlar sizce de yeterince
    paylaşılmıyor mu? Benim eleştirim şirkete değil. Yönetim ve patron kadrosuna.
    Sizce de yatırımcılarıyla dalga geçmiyorlar mı? Bir tanesi çıkıp, şirketin neredeyse
    %10 unu tekrar halka arz etmelerini değeri tabana yaymak olarak açıklıyor.
    Bir diğeri çıkıp, bu aklı patronlara kendisi verdiğini söylüyor. Hisseleri yabancı
    yatırımcıya sattık diye açıklama yapıyorlar, aynı yabancı yatırımcı nedense
    aldığı hisseleri zararına satıyor. Sizin dalga geçme olarak değerlendirdiğiniz
    aslında benim onlara yatırımcılar ile kurdukları iletişim dilinden cevap vermemdir.
    Elimde Alark hissesi olmasa, yatırımcısı olmadığım bir şirket için gelip forumda
    yorum yapmayı doğru bulmam. Bu gidişle yakın zamanda elimde hisse kalmayacak
    zaten.

Paylaşımlarımdan rahatsız olduğunuzu anlıyorum. Amacım sizi rahatsız etmek değil.
    Tarımda dünya ligine girme hedefi olan bir şirket hissesinin dolar bazlı fiyatının
    neden hala Eylül 2022 seviyelerinde olduğunu anlamak isteyen olursa, cevaplarını
    burada bulabilir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
     Alıntı Originally Posted by shichinin Yazıyı Oku
    Sayın tovbekar,
    Yaklaşık 9 yıldır Alark taşıyorum. 2022 yılı sonu itibari ile başlayan süreçte olumsuz
    olduğunu düşündüğüm her haberde azaltarak geldim ancak eski günlerin hatırına
    hala elimde bir miktar var. Paylaşımlarımın amacı şirketi kötülemek değildir.
    Haddime de değil zaten. Dikkat ederseniz spekülasyon üzerinden bilgi paylaşmam.
    Genelde veri paylaşıyorum. Haklısınız bunlar olumsuz veriler ancak asıl anlatmak
    istediğim bu olumsuz verilerin altında yatan sebeplerdir. 2022 Ekim ayı itibari ile
    başlayan bir süreç var. O günden bugüne, gerek profesyonel yöneticilerin gerekse
    patronların söylemlerinin ve işlemlerinin şirketin borsadaki performansını getirdiği
    durum ortada. Büyük fonların ellerindeki Alark hisselerini satmalarının, zaten iki-üç
    aracı kurumun model portföyünde olan hissenin model portföylerden çıkarılmasının
    bir sebebi olmalı değil mi? Kaç tane Aracı kurumun takip listesindeki holding
    başlığının altında Alark'a rastladınız?

Şirketin olumlu yanları yok mu? Elbette var ancak bunlar sizce de yeterince
    paylaşılmıyor mu? Benim eleştirim şirkete değil. Yönetim ve patron kadrosuna.
    Sizce de yatırımcılarıyla dalga geçmiyorlar mı? Bir tanesi çıkıp, şirketin neredeyse
    %10 unu tekrar halka arz etmelerini değeri tabana yaymak olarak açıklıyor.
    Bir diğeri çıkıp, bu aklı patronlara kendisi verdiğini söylüyor. Hisseleri yabancı
    yatırımcıya sattık diye açıklama yapıyorlar, aynı yabancı yatırımcı nedense
    aldığı hisseleri zararına satıyor. Sizin dalga geçme olarak değerlendirdiğiniz
    aslında benim onlara yatırımcılar ile kurdukları iletişim dilinden cevap vermemdir.
    Elimde Alark hissesi olmasa, yatırımcısı olmadığım bir şirket için gelip forumda
    yorum yapmayı doğru bulmam. Bu gidişle yakın zamanda elimde hisse kalmayacak
    zaten.

Paylaşımlarımdan rahatsız olduğunuzu anlıyorum. Amacım sizi rahatsız etmek değil.
    Tarımda dünya ligine girme hedefi olan bir şirket hissesinin dolar bazlı fiyatının
    neden hala Eylül 2022 seviyelerinde olduğunu anlamak isteyen olursa, cevaplarını
    burada bulabilir.
    sn schichinin,
    cevabınız için teşekkür ederim...

ALATONzadeler ile ilgili ve Garihzade olan hususunda duygularımız pek farklı değil. daha önce satışlar, holding kurmalar, diğer yatırımlarda çuvalladıkları ve iyi kazık yedikleri için şirketin anasını ağlattılar ve ağlatmaya devam ediyorlar. ve o süreçte kendilerini SPK ya şikayet ettiğim için şirket teyit etmeden benimle bilgi paylaşmıyor... Bahsettiğiniz aklı veren hususunda ise sanırım ancak onu bulmuşlar. İyiniyetli gibi görünse de pek ehliyetli değil ya da bazı kompleksleri aşamamış...
    Alpaslan Bey hakkında özgeçmişine baktığımda sadece söyleminin yanlış anlaşıldığını düşündüm. teknik olarak güzel olması sosyal açılardan zayıf olmasını engellemese de 2023 te söylediği şeyler biraz yanlış anlaşıldı biraz da kullanıldı diye düşündüm diyelim...
    CEO bence işini güzel yapıyor. her şeye yetişmesi mümkün olmadığı için bazı hususlarda geri kalması normal. ama şirketin son atılımları ve enerji dışında yatırımları bir tarafa geçen yıl karın kullanımı bile güzeldi. Eğer kömür fiyatının 2022 de sabitlenmesi ve 2023 yılında hibrit modele geçilmesi kimin fikri ise şirket/leri ( malum cenal ortak) 5 yıllık borçtan kurtardı ve bu durum fiyatlanmadı bile... bu süreçte paramı başka bir şirket yerine ALARKta tutmam aslında şirketin nakit yönetimini bilmek açısından tek neden bile olabilir.

Evet şirket fiyatlanmıyor... bence bu durum ilerisi için karamsar olmak yerine biriktirim için ideal bir durum. Geçmişte 20 centlerde 5 dolara kadar çıkan şirket içinde ben vardım. muhtemelen bir zaman gelecek fiyat 10-15 dolar olduğunda da ben olacağım. piyasaya bakmıyor muyum elbette bakıyorum. üzülmüyor muyum evet üzülüyorum. hissenin şu sıralar 8 dolarlar civarında seyretmesi ve yatırımların gerçekleşmesine göre katlaması gerekiyordu. bir el ya da eller sıkıyor mu herkes benim gördüğümü görmüyor mu bilmem ama hatırlatırım Naci Ağbal istifasında bu şirket 200 milyon dolara satılıyordu ve o zaman 200 milyon dolar kar potansiyeli olan şirket 200 milyon dolara satılamaz demiştim ve bazı arkadaşlar o sürecin sonucunda teşekkür etmişlerdi. şirket 1,7 liralarda satılırken çağdaş yüzünden daha fazla alım yapmaya korkmuştuk. o kadar negatif hava estirmişti ki bilenler bile elleri varmadı alım tuşuna basmaya. o dönemde de sonra da piyasa eğer görmüyor ise ben bundan gocunmam
    sık verdiğim bir örnek var:

Söke Un 2022 de 680 milyon TL ye tamamı satıldı. 2023 Ocak ayında % 20 si yani 1/5 i 650 milyon civarına halka arz edildi. şirket aynı yıl 5 misli değer kazandı mıydı bilmem. halka arzdan sonra 5 katına çıktı. yani 680 milyonluk şirket 1 yıl sonr değer olarak 13 milyara çıkıyor ise ben bu piyasadan çekinirim. isteyen istediğini görür ama ben bildiğimi yaparım.

Elbet bir gün ALARK fiyatlanacaktır. o zaman ben bu şirkette olmayı ümit ediyorum. tabii sizin ve bazılarının hissenetteki eleştirilerine, sosyal medyadaki bazı sapıkların küfürlerine inanıp satmayacaksam...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
    son zamanlarda borsada epey yatırımcı artışı oldu... özellikle halka arzlarda epey bir yatırımcı kitlesi kazandı İMKB... bunların çoğu üstadlaşmışlardı... şaka mı alıyorsun halka arzdan 10 tavan sonra 2 misline ya da bekleyip 5 misline satıyorsun. ayda 3-5 halka arz oluyor ve bir şekilde 5000 lira koysan 10-15 000 lira oluyor. bu para başka nerede var bilmem yok herhalde...

bu insanların sanırım bir kısmı aldılar ve çıktılar. karlarıyla cep telefonu falan aldılar. bir kısmı ise bu parayı katlamayı çok sevdi. etraflarında da bilinir olmaya başladılar. yürüyüşleri değişti. kolay mı 20 000 liraları 50-60 000 lira olmuştu. o zaman ne yapalım bütün birikimleri kaydıralım. birikim yok, borç alalım. altın döviz ne buldularsa aldılar. güzel gidiyor kredi çekelim, kredi kartlarının limitleriyle alalım ... işler bazen kötü gidebilir bir şekilde geçer, şu arabayı satayım nasıl olsa daha iyisini alırım, ev alacaktık zaten. 1-2 yılda toparlarım o parayı... evi satalım daha iyi yerden alırız, üçe beşe bakmayalım...

abi savunma sanayi çok iyi gidiyor... abi filanca şirketin CEOsu hisse 300 lira olacak demiş. ben duyduğumda 200 liraydı şimdi 240 lira ( şimdi bu hisse 90 liralarda ve bunu söyleyen kişi maalesef bu hisseden mi yoksa başkalarından mı sanırım psikolojisi bozuldu) peki genç bu fiyatı eder mi abi CEO demiş... ya bizim aldığımız gitmiyor ama sosyal medyada her gün 3000- 4000 dolar kazandıklarını yazıyorlar. filan grupta filan üstad çok iyi imiş. ama gruplar paralı imiş, ya da gruplarda hisse pazarlanıyormuş olur mu canım. adam dediğinde hisse 50 liraydı 60 liraya çıktı. zaten biz her şeyi ile 300 liraya çıkacak diye bastık oraya. ama şanssızlık oldu şimdi kağıt 22 liraya düştü. elbet 300 olacak. grup ne oldu abi artık telefonlarımızı açmıyorlar...

Eğer hisse alıyorsanız inceleyin... neden aldığınızı bilin ve hisse bu fiyatı eder mi araştırın... eğer kaybedebileceğiniz çok miktar var ise ya da geçmişte biriktirebildiğiniz bütün parayı riske atmamak istiyorsanız bu piyasada yem olmayın... sizin 3-5 kuruşunuz bu ağalar açısından değerli değil. unutmayın Nasrullah Ayan gibileri bile öğüttü bu piyasa ve patronlar...

6.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    Sosyal Medya Adaleti
    "@sosyaladaletara
    ·
    1h
    #fnt bravo çocuklar #alark rezilliğine son verdiğiniz için.
    @alarkoholding
    halen ceo yu yönetimi değişmemekte ısrar edin siz. bu çocukları şirkete karşı küstürdünüz be. ah ceo ah. yatacak yerin yok. verdin gazı toplantılarda. iki kurucu aile de izledi tüm yaşananları. helal yunus"

acaba yakın mı bazı şeyler... ne dersiniz?
    çoğunlukla fonlar çıkmadan hareket başlamaz. gerçi Türkiyede artık fonlar büyük oranlarda hisse taşımaktalar. bir noktada iyi spekülatif hareketlere izin vermezler, diğer yandan demoklesin kılıcı gibi sallanır yükselişlere izin vermezler.
    fonların olduğu hisselerde temel analizler dışında ya da nedensiz hareketler olmayacaktır. bilanço ve diğer etkenler dışında 30 hisselerine ya da temeli sağlam olan hisselerde fonlar denge unsuru olacaklardır. ama ALARK gibi henüz büyük hareketini yapmamış hisselerde aşırı miktarda fon saklaması hisse sahipleri tarafından istemeyecektir...
    belki de ALARK hareketini yaptı da biz kabul etmek istemiyoruzdur. Eğer bu yatırımlardan tarımdaki hedeflerde orta halli bir gerçekleşme olsa fiyat 10 Eurolardan ( acaba 20 mi demişti şimdi emin olamadım) aşağı olmaz diye belirtmişti Kadirhan Öztürk... Borsa sabır işi olduğu kadar hesap işidir de...
    YTD
    FNT alarkodan cıkmış, yine aynı ekibin yonettigi NNF'de alarko duruyor, çok çok az dusmuş aynı kalmış denebilir, %4,68> %4.38
    hürmetle

7. Alarkonun sikintisi belli oldu: Domates fiyatlari!!! Iste bu her seyi degistirir...

https://www.hortidaily.com/article/9...oint-in-april/

Nisan ayi itibariyle malesef domates fiyatlari tarihi ortalamalarinin altinda seyrediyor.

Guvendigimiz Avrupa evine domates goturemiyor su hale bak...

Ama surekli guncellenen su tabloya gore ise fiyatlar bugun itibariyle cok iyi gorunuyor: https://www.numbeo.com/cost-of-livin...116&region=150

Listedeki kabaca ilk 40 siranin ortalamasini alsak 4.5 $ yapar, fena fiyat degil. Bizim patronun verdigi guidance kacti hatirlayan var mi?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
    ne çektin be ALARK...
    oduncular kömürcüler diye tempo tutanların ardından bakakaldın... arkasından patates soğancılar da demişti galiba büyük insanmış bu günleri önceden görmüş...
    bu kömür fiyatlarıyla artık kar edemezler, DGÇS ler en iyisidir diye başka sayfalardan kaçıp burada sürekli seni kötüleyenler nerede şimdi?
    biz dahil kömür fiyatlarını fixlemek ne kadar akıl karı bunun altında bir şey aramalı mı diyenler, ertesi yıl kömür fiyatları düşecek diye hibrit modele geçtiklerinde bunlar salak diyenler hala burada mı acep?
    PTF fiyatları elektrik fiyatları ne zaman yükselecek derken yükseldiğinde hiç bir olumlu yükselişin olmadığını görenler belki buradadır...
    yıllarca RİVA ile yatıp kalktık, Tuzla arazisisnden gelecek para çok miktardı şaka mı 25 milyon dolar şimdi çekirdek parasıymış meğer diye düşünenlerden mi olduk...
    neyse şimdi de düşüşlerin bahanesi domates fiyatları ise daha kolay... salça düştü vurun abalıya, biber fiyatları düştü demek ki domates de düşecek vurun abalıya, bu domates fiyatları yükselince kimse alamaz hayda satışlar düşecek deriz vurun abalıya...

biz bu sürecin her tarafından olumsuz bir şey çıkartma potansiyelindeyiz. henüz doğru dürüst üretim olmadığı halde ciroda % 1 olan -belki de olmayan- bir sebzenin düşüşü fiyatları bu kadar etkiliyorsa ben tez elden olumlu haberler bulayım ya da satıp gideyim herkes kurtulsun

Sayfa 293/475 İlkİlk ... 193243283291292293294295303343393 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •