Sayfa 364/461 İlkİlk ... 264314354362363364365366374414 ... SonSon
Arama sonucu : 3687 madde; 2,905 - 2,912 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

1.  Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    ben kimseyle kavgalı veya mahkemelik olmak istemem ..o yüzden zaten hep rayiç bedelin % 70 i ni korumaya özen gösterdim ..ama şimdi de zaten 15bin teklif ettim ..hakkım 12375 oldugunu biliyorum... ama yinede magdur olmasın diye 15 teklif ettim ...ha bu linkteki evlerin mutfakları biraz küçük.. ama cadde üstü ve önleri daha ferah.. benim ev aynı binanın yan sokagının içinde.. ve dip dibe...ama bunlar daha korunaklı ve arakat.. benim çatı katı.. şeytan diyor.. çık taşın.. ama taşınmakta bir masraf..ama ben çıkarsam tamam eve baktık ..ama çıkarsak en azında bir boya badana yapması lazım..kendisine de bir masraf ..en az 50 bin liralık olacak.. ve sonuçta yine evi 20 ye veremeyecek 3 ay en az boş kalacak ...belki okullalara dogru..17,50 e verecek..aslında hem 50 bin masrafı olacak hem 3 ay kiradan olacak sonra dövünecek.. keske 15 e verseydim diye.. ama bu arada bende bir 50-100 binlik olacagım taşınma masrafı ile ..kırılan dökğlen eşyalar ile .. yok depozito yok emlakçı parası yok naklyeci...yok yeni eve perdeler uymadı vs diye...yeniden parde yaptırması vs vs ..
    17500 den anlaştık... ama kendimi enayi gibi hissediyorum...yukarıda gönderimde ki gösteridim lniklerdeki evler benim evden daha iyi konumda ve daha korunaklı ve daha iyi durumda olmalarına ragmen..17500 de anlaştık...6 senelik eski kiracı olmama ragmen.. hiç ev sahibini magdur etmeme ragmen.. halen daha israrla o evlerle aynı parayı istemesi açıkçası...kendimi enayi yerine konmuş gibi hissediyorum. 17500 şu anki eve verecegime 20 bin öbür ilan daki eve veririm ..en azından ev ara kat oldugu için ısıtma ve sogutmada ..aradaki farkı kapatırım...ama taşınma demek en az 100-150 bin demek..en az bir kira depozito vercceksin..bir kira emlakçıya vereceksin.. en az iki aylık kira peşinat vereceksin ..nakliyesi vs vs derken 100 binlik olmuşsun..ama önümüzdeki sene ben de artık çirkefe yatacagım...çünkü ..çirkefleşen karlı çıkıyor...otursaydım adamın evide %25 kira artışları ile.. şimdi maksimum 6-7 bin kira ile devam ediyor olacaktım.. iyi niyetli olmayacaksın onu anladım...

Kiracılar şimdi yandı: Artık iki kere alınacak

Kiraların %25'lik zam sınırının kaldırılmasıyla birlikte kiracılar, hem maddi yük hem de hukuki belirsizlikle karşı karşıya kaldı. Ev sahipleri, kira sözleşmelerini 6 aylık periyotlarla yaparak yılda iki kez zam uygulamasına başladı. Bu durum, kiracıların bütçesini zorlarken, hukuki açıdan da tartışmalara yol açıyor. Kira artışlarının enflasyon oranlarını baz alması gerektiğini vurgulayan hukukçular, mevcut uygulamanın hukuki geçerliliği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Kiraların %25'lik zam sınırının kaldırılmasının ardından bazı ev sahipleri, kira sözleşmelerini 6 aya indirerek yılda iki kez zam yapmaya başladı.

Bu uygulama, kiracıların mali yükünü artırırken, yasal belirsizliklere de neden oluyor. Hukukçular, kira artışlarının yıllık enflasyon oranını baz alması gerektiğini vurgularken, %60'a varan zamların yasal olmadığını belirtiyor. Kiracıların bu durumda nasıl hareket edeceği konusunda belirsizlik devam ediyor.

Bazı ev sahipleri, mevcut enflasyon oranlarını yetersiz bularak kiralara %60'a varan zamlar yapmaya başladı. Hukukçular, kira artışlarının yıllık enflasyon oranını baz alması gerektiğini vurguluyor.

YASAL DEĞİL

Uzmanlar, yıllık enflasyon oranının üzerinde yapılan kira zamlarının yasal olmadığını vurguluyor. Kira artışlarının serbest piyasa koşullarına bırakılmış gibi görünmesine rağmen, yıllık enflasyon oranını aşan zamlar hukuken geçerli sayılmıyor.

https://www.eskisehir.net/kiracilar-...tjv81eahnx3if5

o haberi yapan salağın yıllık enflasyon oranından haberi yok
    bir halt olacağı yok.

4.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    o haberi yapan salağın yıllık enflasyon oranından haberi yok
    Bazen haberleri izlerken şaşırıyorum. Dünyanın parasını alan ekran yüzleri en temel konuları bilmiyorlar.

5.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Bazen haberleri izlerken şaşırıyorum. Dünyanın parasını alan ekran yüzleri en temel konuları bilmiyorlar.
    TV ekranına çıkanlar konuları ve işi iyi bildikleri için değil, TV sahibinin ve/veya hükümetin istediklerini söyleyecekleri için çıkıyorlar.

Ana akım medyayı takip etmeyi bırkamam gerektiğini farketmem baya geç oldu

Vakıflardan TOGGlu sünnet şöleni

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından İstanbul ve Tekirdağda sosyal yardım yapılan ailelerin çocuklarına sünnet şöleni düzenlendi. Milli otomobil TOGG ve klasik otomobillerden oluşan konvoy renkli görüntüler oluşturdu.
    Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul ve Tekirdağda kuru gıda yardımı yapılan ailelerin çocukları için sünnet şöleni düzenledi. Sünnet şölenine 40 çocukla birlikte, aile üyelerinden oluşan 150 kişi de katıldı. Çocuklara, sünnet kıyafeti, spor ayakkabı ve bisikletler alındı.

TOGGlu tarihten günümüz konvoyu

Sünnet şöleni ailelerin Eyüp İmaretinde buluşmasıyla başladı. Coşkuyla gerçekleşen sünnet şöleninde yerli ve milli otomobil TOGG ve klasik otomobiller süslendi. Tarihten Günümüz konvoyu oluşturuldu. Sünnet konvoyunun ilk durağı Vakıf eserleri ve Rahmi Koç Müzesi oldu. Müzede çocuklara tarihi ve yerli araçlar hakkında bilgi verildi. Öğle saatinde sünnet konvoyu Eyüp Sultan Camine geldi. Hem cami hem de türbe ziyaret edilerek, dualar okundu.

Çocuklar Hacivat ve Karagöz ile eğlendi

Sünnet konvoyunda yer alan çocuklar ile ailelerine Eyüp Mihrişah Valide Sultan İmaretinde yemek verildi. İmaret bahçesine oyun parkı kurularak, mısırlar dağıtılıp çocuk müzikleri eşliğinde oyunlar oynanıp hediyeler dağıtıldı. Çocuklar palyaço, Hacivat ve Karagöz oyunlarıyla keyifli vakit geçirdi.

Tarihi vakfın hayır şartı

Amasyada 1496 tarihinde kurulan ve halen Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından temsil edilen Sultan 2. Bayezid Vakfıının hayır şartı, İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen muhteşem şölen ile gerçekleştirilmiş oldu.

Semanur Kaygısız

https://www.iha.com.tr/istanbul-habe...oleni-98535538

Vay vay...

Bu sene yılbaşında hemen kiracılarına kiraları güncelliyorum ,piyasadaki fiyatlara getiriyorum diyerek % 1.000'e VARAN ZAMLARI acımasızca yap...

Kiracılarını perişan et...

Kira diye topladığın milyonları gösterşili-şatafatlı sünnet showlarına dök

ondan sonra vakfın kitabesinde hayır şartı diye yazılıyor diye propaganda yap !!!

7.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    TV ekranına çıkanlar konuları ve işi iyi bildikleri için değil, TV sahibinin ve/veya hükümetin istediklerini söyleyecekleri için çıkıyorlar.

Ana akım medyayı takip etmeyi bırkamam gerektiğini farketmem baya geç oldu
    Seçim dönemine yakın birden Fatih Erbakan ekrana gelmeye başladı. Seçim bitti aynı ekranlardan kayboldu.

Sayfa 364/461 İlkİlk ... 264314354362363364365366374414 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •