Sayfa 215/222 İlkİlk ... 115165205213214215216217 ... SonSon
Arama sonucu : 1772 madde; 1,713 - 1,720 arası.

Konu: SOKM - ŞOK Marketler Ticaret A.Ş.

1. favök tahmininiz nasıl acaba? HSBC'den başka tahmin bulamadım. Bir de bimaş favök üretme de nasıl bu kadar pozitif ayrışmış anlayabilen var mı?

2. Çıkış başlatabilir ama bu b dalgasını oluşturmak içise c için aşağı dönme ihtimali de var.
    Elimdekileri azaltmıştım. az ile takip ediyorum.
    Daha önce de yazdığım gibi bilanço ana belirleyici olacak trendde.
    Yazıp çizdiklerim
    yatırım tavsiyesi olmayıp
    faldan öteye gidemez
    Çocuklar, Deliler ve Cahiller. Tüm siyasi ve ekonomik fikirlerinizi TARTIŞMASIZ başımı sallayıp onaylıyorum.
    Selametle.....

3.  Alıntı Originally Posted by clastobar Yazıyı Oku
    Sabah citi bim Migros şok hedef fiyatlarınınyayınladı şoku indirmesine rağmen bim Migros %20-23 civarı hedef varken şokta %36 hedef var ama bim migros yükselttiği için artı şok eksi şokun hedefi daha yüksek olmasına rağmen

Tacirler yatırım araştırma müdürü citi hedef fiyat
    getirileri raporuna yorumu

https://x.com/serhanyng/status/18160...d8F2ZUHt93mWtw
    Bütün şirketlerin fiyatlarını yukarı revize etmiş. Şoku ise baya aşağıya amma ne hikmetse son aylarda şok en çok alanda citi. Hep alicengiz işler

4. Sen git 2018 yılında 2,30 dolarlardan halka arz ol, o kadar büyü, binlerce yeni mağaza aç, gıda enflasyonu uçsun.
    Gel gör ki 2024 yılı fiyatın 1.95 dolar olsun.

Rakibin bim 400 Milyar TL piyasa değerine gelsin.
    Senin piyasa değerin 30 larda kalsın.

Yemezler dostum. O kedi buraya gelecek

5.  Alıntı Originally Posted by Eneshg Yazıyı Oku
    favök tahmininiz nasıl acaba? HSBC'den başka tahmin bulamadım. Bir de bimaş favök üretme de nasıl bu kadar pozitif ayrışmış anlayabilen var mı?
    yokmu ya bir cevap?

6.  Alıntı Originally Posted by alamut1 Yazıyı Oku
    Sen git 2018 yılında 2,30 dolarlardan halka arz ol, o kadar büyü, binlerce yeni mağaza aç, gıda enflasyonu uçsun.
    Gel gör ki 2024 yılı fiyatın 1.95 dolar olsun.

Rakibin bim 400 Milyar TL piyasa değerine gelsin.
    Senin piyasa değerin 30 larda kalsın.

Yemezler dostum. O kedi buraya gelecek
    https://x.com/baykral58/status/18137...d8F2ZUHt93mWtw
    Şu grafiğe bakarmışım dostum odan 3 te 1 miş 10 da bire gelmiş bu kadar ayrışma fazla değil mi. Şok market sadece ilk çeyrek 37 milyar ciro yaptı piyasa değeri de aynı ama bim ilk çeyrek 103 milyar ciro yaptı piyasa değeri 382 milyar.Tamam belli bir iskonto olurda bu fark çok fazla dediğiniz gibi. Birde geçençeyrek borçları bitirdi şok bu çeyrek net nakite geçer büyük ihtimalle.

7.  Alıntı Originally Posted by Eneshg Yazıyı Oku
    yokmu ya bir cevap?
    1-1.5 Milyar arası favök gelir bence..
    2. çeyrek çok önemli değil benim için. 3 ve 4 önemli olacak benim için yani yılın 2. yarısı

8.  Alıntı Originally Posted by alamut1 Yazıyı Oku
    2. çeyrek net kar marj beklentim %1.5
    3. çeyrek net kar marj beklentim %2.5
    4. çeyrek net kar marj beklentim %5

Bu marjlar gelirse çok rahat min 100 Milyar pd ye gidecektir.
    Anlık pd: 38 Milyar TL

2025 yılında güzel bir temettü şirketine dönüşme hikayesi var.
    Çok hızlı büyüdü
    Bunun olumsuz sonucunu marjlarda gördük.
    Artık büyüme değil maliyet yönetimi zamanı.
    Kar edip temettü verme zamanı.
    Büyüme artık 2. planda.
    Karlılık 1. planda
    2. çeyrekte bunu hissedeceğiz

Piyasa maliyeti yönetemiyor sanıyor ama öyle değil bir anda çok hızlı büyüdüğü için marjlar böyle kaldı..
    Göreceğiz.. Umarım yanılmam.
    Hocam bencede artık büyümeden ziyade verimlilik maliyet yönetimi önem kazanacak. 2023 1. Çeyrek 163 mağaza açılırken 2024 1. Çeyrek 64 mağaza açılmış bence bu çeyrek bu daha da azalır artık az ve verimli yerlere mağaza açıp elindeki mağazaların verimliliğine bakması lazım. Yeni mağazalar şok 2.0 daha premium daha güzel daha hijyenik sebzeler falan dolaplarda ekmek reyonu var kahve makinesi falan koymuşlar. Yeni online reklamlar da güzel meğer ne bedeller ödemişiz diye Gürkan uygun(Memati) oynadığı meğer ne bedeller ödemişiz diye.Evet yatırımcılar ne bedeller ödedi artık top sizde
    Aşağıda yeni 2.0 mağaza videosu var

https://www.linkedin.com/posts/umut-...ium=member_ios

Sayfa 215/222 İlkİlk ... 115165205213214215216217 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •