Sayfa 69/187 İlkİlk ... 1959676869707179119169 ... SonSon
Arama sonucu : 1492 madde; 545 - 552 arası.

Konu: AKSA Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    lodrikin alımları da satımları da yani şirketinin, bildirime tabidir...
    Dikkat edecek olursanız kendisi ve kardeşi kişisel olarak almışlar,bundan önce olduğu gibi emniyet ticaret e almamışlar.Lodrik hiç bir zaman kendi namına borsadan hisse almadı,zaten bu son namına borsa dışında yapılan devir işleride satıcı olan Raif in kardeşi bayan ve kızıyla oğlu tarafından genel bir yazı ile bildirildi.Bu bayan ve çocukları şu an yk başkanı olan Raif ile hareket ediyordu.Neden böyle bir şey yapıp amcalarına karşı genel hisse çoğunluğunu riske attılar anlamadım bende.Tahtada da anormal satışlar durmuyor.Bir ince nokta dün ve önceki gün bedelsiz hesaplara geçmeden ciddi mallar satıldı,yani bu mallar düz bedelsiz öncesi aksa lotları.14 milyon lot sadece dün satıldı.Eski sermayeye göre hesap edince böyle blok mal kimlerde var belli.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Cahillik mutluluktur!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,991
     Alıntı Originally Posted by Serkalgo Yazıyı Oku
    Dikkat edecek olursanız kendisi ve kardeşi kişisel olarak almışlar,bundan önce olduğu gibi emniyet ticaret e almamışlar.Lodrik hiç bir zaman kendi namına borsadan hisse almadı,zaten bu son namına borsa dışında yapılan devir işleride satıcı olan Raif in kardeşi bayan ve kızıyla oğlu tarafından genel bir yazı ile bildirildi.Bu bayan ve çocukları şu an yk başkanı olan Raif ile hareket ediyordu.Neden böyle bir şey yapıp amcalarına karşı genel hisse çoğunluğunu riske attılar anlamadım bende.Tahtada da anormal satışlar durmuyor.Bir ince nokta dün ve önceki gün bedelsiz hesaplara geçmeden ciddi mallar satıldı,yani bu mallar düz bedelsiz öncesi aksa lotları.14 milyon lot sadece dün satıldı.Eski sermayeye göre hesap edince böyle blok mal kimlerde var belli.

sn serkalgo
    124 tavanda ken sn müzikalın bir uyarısı olmuştu 1 milyon lot yabancıdan diye... sonrasında biraz sendeledi ama 150 lere kadar geldi. 80 lerden alan biri için yerli veya yabancı farketmez % 100 kar iyi bir kar. Tahtanın ayrıntılarını bilmiyorum ama ben daha önce acaba emniyet ticarete alınan mallar acaba önceden birileri kanalıyla toplanıp devrediliyor mu diye şüphe belirtmiştim...
    neyse şirketleri öğrenmeye çalışmak zor iş. ama alımların ardından sanki % 1100 artırım biraz kör gözüm parmağına olmuş gibiydi...
    son not acaba hesaba geçmeden satış yapılabilir mi? çünkü takas 2 gün sonra ve aracı kurum bu işi çözebilir. hele de yabancılarda dönmeyen dolap yok...

3.  Alıntı Originally Posted by Serkalgo Yazıyı Oku

Bu mesajınız hatalı bilgiler içerdiği için cevap verme gereği duydum.

Bölündükten sonra bölünmemiş haliyle mal satamazsınız. Öyle bir durum yok. Bunu nereden öğrendiyseniz iyice bir sorgulayın derim. Ya bilgisizler yahut sizi kandırmaya çalışmışlar. İtibar etmeyiniz.

Blok mal kimde var belli demişsiniz. Evet belli de, blok olmayan dağıtılmış mallar kimde

En çok mal (%30 civarı) lodrik paşada. Ardından şirketin %3 üne yakını yıllardır norgesin (norveç varlık fonu) elinde duruyor. Zaten bunları delist et, geriye bir şey kalmıyor. Bu mal dışında blok mal (bloktan kastınız 20milyon dolar ve üzeri olsa gerek) kimsede yok. Arada fonlar girer çıkar, onlar da 5m dolar maks. Yani tahta aslında sığdır. Dün meksadan yerli bir vatandaş 3m lot kadar sattı ölümüne. Tahta geberdi, kaç parayla 1milyon dolar. Sağdan soldan satan da o olsa eder 3milyon dolar. Bu paralar tahtaya kalın gelir orası doğru. Ama bu paralar ufak paralar büyük yatırımcı (lodrik ve norges) için. Paşa ne derse o olur bu tahtada. Onu bozan her daim norges olmuştur. O malı almak için bin dereden su getiriyor ama nafile.

Şimdi oyun planı nedir? Buna odaklanmak lazım. Pek çok kez söyledim, son kez tekrar edeyim. Lodrik paşa bu malı ne yapacak? Satmaya kalksa küllüm zarar eder satarken, alıcısı yok piyasada. Paşa bu malı blok satacak (şirketin satılması durumunda, ak enerjiyi yabancıya kasnakladıkları gibi, aynısını yıllar önce akenerjide yaptı aynı şahıslar, biraz açıp okuyunuz) veya bu malı sürecek yukarı. Başka şansı yok.

Son bir kaç günde olan biten ise bana göre mala çökme operasyonudur. Vız gelir tırıs gider, olmuşa değil olacağa bakmak lazım.

Ben ne yaptım? 2. partide istediğim kadar malı satamadım. %70 civarında satabildim. Oyun planım hala geçerliliğini koruyor. Ancak çökme operasyonunu görünce bir revizyon gerekti açıkçası.

Borsa oyuncularının sevdiği türden cümlelerle (bu son paragrafı eğlenin diye yazıyorum böyle, biraz tebessüm için) noktayı koyayım Kermitin ekmeğine yağ sürmeyeceğim. Sene sonuna kadar bir lot alamaz benden. Hadi şimdi sarkıt bakayım 9 civarına. Sarkıt da görelim kermitliğini. Basarım osmanlı tokadını haberin ola

4. Sn müzikal bilgilendirme için teşekkür ederim.Ben açıkçası bu şirketin hisselerindeki ve aslında sizde bahsetmişsiniz tüm hisselerinde malum sermayedarların yıllar yılı çektikleri ayak oyunlarından bıktım usandım yıldım.Aksa gibi bir şirket patronlarının eli hisselerinin bu kadar çok üstünde olmayan düzgün adamlarda olsaydı bambaşka olurdu.Bende dün yazdığım gibi bölünme öncesi 148-50 arasında uzunca yıllar taşıdığım ve döngüsel sektörel acn fiyatına duyarlılığından olsun patronların ayak kürek oyunlarından olsun bıktığım için son yükselişi büyük bir memnuniyet ile karşılayıp ortaklığıma son verdim.Ama burada çok gaz verdiler insanlara,yok bölünme sonrası öyle olur mu böyle olur mu….yazık günah.Yeni girenlerde şimdi öğreniyorlar bu hissede neyin nasıl olduğunu olacağını.İnsana zulüm ede ede bilmem kaç yıl saç baş yola yola kazanılan paranın içine edeyim diyorum ve siz yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum

Cahillik mutluluktur!

5.  Alıntı Originally Posted by müzikal Yazıyı Oku
    Bu mesajınız hatalı bilgiler içerdiği için cevap verme gereği duydum.

Bölündükten sonra bölünmemiş haliyle mal satamazsınız. Öyle bir durum yok. Bunu nereden öğrendiyseniz iyice bir sorgulayın derim. Ya bilgisizler yahut sizi kandırmaya çalışmışlar. İtibar etmeyiniz.

Blok mal kimde var belli demişsiniz. Evet belli de, blok olmayan dağıtılmış mallar kimde

En çok mal (%30 civarı) lodrik paşada. Ardından şirketin %3 üne yakını yıllardır norgesin (norveç varlık fonu) elinde duruyor. Zaten bunları delist et, geriye bir şey kalmıyor. Bu mal dışında blok mal (bloktan kastınız 20milyon dolar ve üzeri olsa gerek) kimsede yok. Arada fonlar girer çıkar, onlar da 5m dolar maks. Yani tahta aslında sığdır. Dün meksadan yerli bir vatandaş 3m lot kadar sattı ölümüne. Tahta geberdi, kaç parayla 1milyon dolar. Sağdan soldan satan da o olsa eder 3milyon dolar. Bu paralar tahtaya kalın gelir orası doğru. Ama bu paralar ufak paralar büyük yatırımcı (lodrik ve norges) için. Paşa ne derse o olur bu tahtada. Onu bozan her daim norges olmuştur. O malı almak için bin dereden su getiriyor ama nafile.

Şimdi oyun planı nedir? Buna odaklanmak lazım. Pek çok kez söyledim, son kez tekrar edeyim. Lodrik paşa bu malı ne yapacak? Satmaya kalksa küllüm zarar eder satarken, alıcısı yok piyasada. Paşa bu malı blok satacak (şirketin satılması durumunda, ak enerjiyi yabancıya kasnakladıkları gibi, aynısını yıllar önce akenerjide yaptı aynı şahıslar, biraz açıp okuyunuz) veya bu malı sürecek yukarı. Başka şansı yok.

Son bir kaç günde olan biten ise bana göre mala çökme operasyonudur. Vız gelir tırıs gider, olmuşa değil olacağa bakmak lazım.

Ben ne yaptım? 2. partide istediğim kadar malı satamadım. %70 civarında satabildim. Oyun planım hala geçerliliğini koruyor. Ancak çökme operasyonunu görünce bir revizyon gerekti açıkçası.

Borsa oyuncularının sevdiği türden cümlelerle (bu son paragrafı eğlenin diye yazıyorum böyle, biraz tebessüm için) noktayı koyayım Kermitin ekmeğine yağ sürmeyeceğim. Sene sonuna kadar bir lot alamaz benden. Hadi şimdi sarkıt bakayım 9 civarına. Sarkıt da görelim kermitliğini. Basarım osmanlı tokadını haberin ola

Aile içi iktidar savaşı olduğu için her türlü senaryo mümkün, birileri paylarını blok olarak verebilir, birleri iktidarı kaybetmemek için hepsine talip olabilir belki.
    Herkes tek hanelerde yüklenecek mala galiba, tahtacı öyle bir kıyak yapar mı, gerçi 40-50 kuruş kalmış zaten, çok rahat veriyor.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

6. Satan sattı, alan aldı gibi, safraları temizledikten sonra umarım yolumuza devam ederiz. Bu şirketin yatırımcıları ara ara Aksa da böyle şeylerin olduğunu bilirler ama toz bulutu dağılınca herşey normale döner sağlıcakla.

7. Aksa da imtiyazlı hisse var mı sevgili yatırımcılar???

8. Malını satıp hala burada şirkete ve hissede olanlara saydırmak hiç etik değil, satan hayrını görsün, zamanında bu hissede neler neler yaşadık ama hiç bu kadar kutuplaşma görmedim. Herkesin bir hesabı planı var, olur mu olmaz mı zaman gösterecek.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

Sayfa 69/187 İlkİlk ... 1959676869707179119169 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •