Bu mesajınız hatalı bilgiler içerdiği için cevap verme gereği duydum.
Bölündükten sonra bölünmemiş haliyle mal satamazsınız. Öyle bir durum yok. Bunu nereden öğrendiyseniz iyice bir sorgulayın derim. Ya bilgisizler yahut sizi kandırmaya çalışmışlar. İtibar etmeyiniz.
Blok mal kimde var belli demişsiniz. Evet belli de, blok olmayan dağıtılmış mallar kimde
En çok mal (%30 civarı) lodrik paşada. Ardından şirketin %3 üne yakını yıllardır norgesin (norveç varlık fonu) elinde duruyor. Zaten bunları delist et, geriye bir şey kalmıyor. Bu mal dışında blok mal (bloktan kastınız 20milyon dolar ve üzeri olsa gerek) kimsede yok. Arada fonlar girer çıkar, onlar da 5m dolar maks. Yani tahta aslında sığdır. Dün meksadan yerli bir vatandaş 3m lot kadar sattı ölümüne. Tahta geberdi, kaç parayla 1milyon dolar. Sağdan soldan satan da o olsa eder 3milyon dolar. Bu paralar tahtaya kalın gelir orası doğru. Ama bu paralar ufak paralar büyük yatırımcı (lodrik ve norges) için. Paşa ne derse o olur bu tahtada. Onu bozan her daim norges olmuştur. O malı almak için bin dereden su getiriyor ama nafile.
Şimdi oyun planı nedir? Buna odaklanmak lazım. Pek çok kez söyledim, son kez tekrar edeyim. Lodrik paşa bu malı ne yapacak? Satmaya kalksa küllüm zarar eder satarken, alıcısı yok piyasada. Paşa bu malı blok satacak (şirketin satılması durumunda, ak enerjiyi yabancıya kasnakladıkları gibi, aynısını yıllar önce akenerjide yaptı aynı şahıslar, biraz açıp okuyunuz) veya bu malı sürecek yukarı. Başka şansı yok.
Son bir kaç günde olan biten ise bana göre mala çökme operasyonudur. Vız gelir tırıs gider, olmuşa değil olacağa bakmak lazım.
Ben ne yaptım? 2. partide istediğim kadar malı satamadım. %70 civarında satabildim. Oyun planım hala geçerliliğini koruyor. Ancak çökme operasyonunu görünce bir revizyon gerekti açıkçası.
Borsa oyuncularının sevdiği türden cümlelerle (bu son paragrafı eğlenin diye yazıyorum böyle, biraz tebessüm için) noktayı koyayım

Kermitin ekmeğine yağ sürmeyeceğim. Sene sonuna kadar bir lot alamaz benden. Hadi şimdi sarkıt bakayım 9 civarına. Sarkıt da görelim kermitliğini. Basarım osmanlı tokadını haberin ola

Yer İmleri