Originally Posted by
Oralet_Osman
Hocam bu yazdığının anlamı o işte zaten. Yani diyorsun ki temettü verince hisse fiyatı da düşüyor, ne anladık bu işten?
Düşmesin mi yani ne yapsın adamlar?
Şirketin kasasından para çıkınca elbetteki toplam varlık değeri azalır, bu da hisse fiyatının azalması demektir.
Yani Froto hisse fiyatı 1,200 olsun, 100 lira temettü verince fiyat 1.100 liraya düştü ne anladık bu işten, toplam varlığın aynı kaldı diyorsunuz. E zaten böyle olması gerekmez mi? Bunun temettü tu kaka olması ile ne ilgisi var?
Neyse 700'e yakın mesaj var, ben en sondakileri okuduğum için belki de ondan anlaşamıyoruz. Belki de aynı şeyleri diyoruzdur ama geriye dönük de 15-20 sayfa okuyamam şimdi, hava çok nemli.
Patrick reyizin dediği gibi ky için temettü candır, kızartmalık olan Kemer badılcandır, warren buffet kurnaz tilkidir.
Aynı şeyleri tekrarlamanın anlamı olmadığı için tekrar tekrar yazmayacağım. Ben fiyat düşsün düşmesin kısmında değilim, siz hala orada takılı kaldınız. Ben temettünün reel anlamda para kazandırmadığını anlattım. Temettü veriyorlar diye hisse fiyatı pump yiyorsa, siz de o dönemde alır istifade eder, sonrasında satarsınız, pump'tan istifade etmekse maksat.
Aslolan para kazanmaktır ve bileşik büyümektir. Bunu nasıl yaptığınızın önemi yok. isterseniz OYLUM hissesi ile yapın bunu, isterseniz TUPRS ile. İsterseniz her gün EREGL alıp satarak, isterseniz 20 yıl EREGL tutarak.
Warren sadece tilki değil aynı zamanda üç kağıtçıdır, piyasa pek bilmez o tarafını. O sevimli dede yüzüne kanmayın..
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Yer İmleri