Sayfa 300/475 İlkİlk ... 200250290298299300301302310350400 ... SonSon
Arama sonucu : 3795 madde; 2,393 - 2,400 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
     Alıntı Originally Posted by value Yazıyı Oku
    Bugün teşvikler açıklandı;

ARCLK; Çip yapıcam dedi tavan,
    KONTR; Batarya yapıcam dedi tavan.

Keşke ALARK'da böyle işlere girseydi.

Bari geri alım açıkla da biraz toparlan.

145'den 100'e neredeyse üçte bir değer kaybettin.
    sn value
    geri alımı zaten var...
    ALARK bir şekilde altın madeni buldum diye açıklama yapsa o maden zehirli diye kimse almayacak . her ne kadar cip yapmak gibi şeyler güzel görünse de bir şekilde problem oluşturabilir. kolaylıkla yapılsa idi çin ve tayvan taraflarından oluşacak zararlarda geçen yılki gibi araç satışlarını düşürmek yerine çip yapar ve geçerlerdi. yeni teknolojilerde sağlam bir ortak olmadan yapım işi çok zor ( batarya üretiminde sağlam gidiyorlar. tarımda hakeza uçak için henüz bilmiyorum ama turizmde kendi markaları var. ALARKO enerjide yaş tahtaya bastı-DGÇS ve Karakuz-. Alatonlar sağlıkta yaş sabuna basıp kaydılar. şirket bu saatten sonra macera aramaz)
    dün mercedeste çalışan bir Türk ile konuştum. elektrikli araçları sordum, elektrikli araçlarda henüz bilinmeyen hastalıklar var dolayısı ile büyümeleri zor diye bir ifade kullandı. yatırımlar biraz emek ister. Arçelikin kapasitesi yeterli olabilir ama sanırım yeni bir alan çok fazla problem doğurabilir ve Alarka fazla gelebilir.

2. Sn.tovbekar hocam;

ALARKO'ya inancım tam ama şu bitmeyen düşüş asabımı bozdu. Kinayeli bir yazı yazdım.

Sizin burada olmanız benim için nimet çünkü çok analitik düşünüyorsunuz ve muhakemeniz çok iyi.

Bu günler de geçecek elbet.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
     Alıntı Originally Posted by value Yazıyı Oku
    Sn.tovbekar hocam;

ALARKO'ya inancım tam ama şu bitmeyen düşüş asabımı bozdu. Kinayeli bir yazı yazdım.

Sizin burada olmanız benim için nimet çünkü çok analitik düşünüyorsunuz ve muhakemeniz çok iyi.

Bu günler de geçecek elbet.
    sn value
    teşekkür ediyorum. hepimizin sinirleri bozuk. dönem dönem yanlış yapıp yapmadığımı sorguluyorum ama beklentiler aynı ve şimdi kirazlığı satsam bütün parası ile ALARK alırım... bir şekilde anlayamayadığım belki de çözemediğim bir baskı var ve bir gün gelecek bu saçmalıklar bitecek. geride Söke un örneğini bir kaç defa verdim. matematik yalan söylemez ve gerçek rakamlar bir gün ortaya çıkacaktır...

Adamın birinin seraları var
    İlla kiraz bahçesi de edinmiş

Sözüm meclisten dışarı

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
     Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Adamın birinin seraları var
    İlla kiraz bahçesi de edinmiş

Sözüm meclisten dışarı
    165 dönüm olunca halka açacağım ( şimdilerde zorlanıyorum. 23 mayısta başlayan toplama sezonunu bugün bitirdim. liraz şurubu ve pekmezi yaptım. son kasa lirazımı da facebookta açık artırmaya koydum bakalım fiyat veren çıkacak mı) şu gğnlerde sabahtan çocuk bakıcılığı öğleden sonra kirazlık çalışmaları yordu. bir müddet dinlenip budama dönemine başlayacağım) 165 dönümü olan şirket bu hafta açılmıştı yakip edemiyorum... ama artık tarımda buralarda ciddi fare problemi var ve korkarım kolera yola çıkabilir...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
    sosyal medyadan
    "Kadir BİR
    @aakkadir
    Alark yatırımcı ilişkileriyle konuştum
    batarya teşvikinden yüksek olasılıkla yararlanacaklar
    Elektirik tarafına gelen zam ise dağıtım tarafındaki karlılığı daha net ve pozitif etkiliyecektir
    fiyatlama ise bunların hiç birini desteklemiyor bende ise fırsat yaratıyor."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
    yukarıdaki iki mesajımda yatırımlar ile ilgili paylaşımlarım oldu... bazı firmalar yatırım yapacağım dediği andan itibaren fırlayıp gidiyor... gerçekleşme dönemlerini pek takip etmesek de bazı yatırımcılar için hüsran olduğu açık.
    Mesela Hektaş... kasım 2022 de 51 liranın üzerini görmüş. müthiş hacimler ortaya çıkmış. tanıdığım bazılarına adeta yalvarmıştım dikkatli olun ama adı üstünde hektaşilerdi... şimdi ne kadar 12,690...
    bir başka örnek ALKIM. önce krom yatırımı sonra Gübre fabrikası yatırımı yaptılar. kromu elden çıkardılar. gübre çalışıyor mu bilmiyorum. aile arasındaki kavgadan sonra dönem dönem baksamda takipte değilim. Alkanın müthiş karına rağmen muhtemelen bir kaç yıldır yerinde saymakta. tabii Rusya krizi ile birlikte gübrede de birtakım hammadde problemleri çıkmıştı. sonra ne oldu bilmem...
    kontrolmatik... çoğumuz bakıp bakıp iç geçiriyoruz... halka arzdan sonra bile uçuk fiyatlarla fiyatlandı. bilançosunu ayrıntılı bilmem ama bir şekilde yatırım yapmakta çok agresifler... piyasada para bolken yatırım yapmak çok normaldir ama para çekilir ise ya Sasa gibi bir model bulacaksınız ya da hisse satmaya başlayacaksınız...

yatırımlarda dikkatli olunmalı. ama bir şekilde yatırım yapmayan şirket önce küçülmeye sonra yok olmaya mahkumdur. Koç yıllarca yabancı ortakların know howı ile yürütttü. şimdilerde kendisi dünya devi olabilecek mi bilmem. Koreliler bu konuda galiba destan yazdılar... çinliler bunca teknoloji yürütmeye rağmen galiba problemlerini çözemeyecekler...

bu dönem ALARK alıştığımız ALARK olmasa da mesela yatırımlarda çok agresifler ki bu da geçmişteki hantallığı bitirecektir; ciddi kararlar içindeler. Taahhütte çok agresif değiller mesela... elbette güzel işler yapılabilir ama bir şekilde dünyanın gidişatı öngöremediğiniz zaman uzun soluklu işler sizi çok yıpratacaktır... karlılık mı ondan şüphem yok yok da galiba miktarda biraz iyileşmek için piyasaların düzelmesi lazım... ülkenin ve dünyanın zamanlaması bence şimdilerde bilinen ve en azından muhafazakar şirketlerde olmayı gerektiriyor... ben bu dönemde para kazanmak yerine kaybetmemeye oynuyorum. tabii bir büyüğümüz çıkar da biz israili döveriz der ise ne yaparsanız yapın borsanın tüm riski ortaya çıkar. sonrasında ne olur bilinmez. '. dünya savaşı sonrasında bir çok firma artık yoktu. olanlar da değişmişti. birileri savaş ekonomisinde savaşa giren Devletlerde hisse senetlerinin seyrini yazsalar da ya da anlatsalar da dinlesek...
    zinhar yatırım tavsiyesi değildir...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,260
    ALARK konusunda eski olan arkadaşlara sormak isterim. Şirketteki bu hareketlilik
    Ne zaman bilançoya pozitif yansıyacak. II. Qtr KaR/Zarar beklentiniz nedir ?
    Yada Ne zaman pozitif beklentiler gündeme gelebilir ?
    Örnek olarak Ünlü Menkul Yaklaşık 2.4 Milyar civarı zarar bekliyor.
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Sayfa 300/475 İlkİlk ... 200250290298299300301302310350400 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •