-
4. dilim alışımı da fırsattan istifade karanlık oda da ki oluşan kapanış fiyatının cazibesine dayanamayarak yaptım. 5. ve son dilim için şu İran/İsrail orta oyununun neticesini bekleyeceğim. Bu indirimli fiyatların devamını dilerim, temettüler yatınca onlarıda aynen Tüp alımında kullanacağım. Bileşik getirinin dibine vuralım.[emoji7]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cahillik mutluluktur!
-
froto 135. sayfada Mathias ,
burda bizlere yatırımcılık dersi veren , teknik analizi kötüleyen,bize üfürükçü diyen,Adana lı arkadaşı belgeleriyle (kendi yazdıklarıyla)
en hafif kırmayacak şekilde nasıl söylenir;şöyle diyelim
ne kadar iyi bir temel analizci olduğunu,herkese örnek olması gereken sabrıyla nasıl anlık! stratejiler geliştirdiğini,öngörüsünün ne kadar hatasız olduğunu,bize uzun vade dersi verip 1 saat arayla panikle nasıl girip çıktığını göstermiş oldu..
verdiği cevaplar da içler acısı..
şaşırdık mı? yok...zaten biliyorduk..arkadaş üşenmemiş belgelemiş..
biz kötüyüz,biz insanları yanlış yönlendiriyoruz,bizim analizlerimiz 5 para etmez,biz birşey bilmiyoruz,biz üfürükçü takımıyız vs vs...
bir diğerini de ben afişe ettim..fahriye abla..uzunvade nin özelden beslemesi..
bakma yine içlerinde en elle tutulanı yine uzunvade87..terbiyeli,saygılı, iyi çocuk..hayal dünyası beni ilgilendirmez..yalnız siyonist sistem çalışıyor..ortalık karıştırıp milleti gazlıyor..
forum böyle maalesef...bu insanlar hiç birşey olmamış gibi yine gelip yazıp duracaklar..ha içlerinde utanıp nick değiştirenlerde olacak.oldu da..saldıracaklar,sataşacaklar cevap verene de saygısız diyecekler..
hepsi bende blok lu..sizde ben dahil en ufak sıkıntı nakleden arkadaşları blok layın...ama mutlaka yazın..yazın..yazın..
gerçekten kaliteli ,aklı başında beyefendi insanlar var burda..sayıları artsın..
ha bunlarla muhatap olan bizler olduk..olsun..forum temiz kalsın..
-

ne zamandır grafik yüklemiyorduk değil mi bozoklu kardeşim
yine malum o bölgenin içerisindeyiz...bir sıkıntı yok..
yalnız kırmızı ile çevrelediğimiz formasyon megafon formasyonu...iyi ye işaret..kama anın ters halini düşün..biraz daha sabır..
ha alacak olanlar varsa sınırların altında 160-157 arası alım yapsın lar
-
çok teşekkür ederim sayın gürselbey kardeşim.158,40 ile son kurşunumuda harcıyacam tabiiki gelirse.ALLAH pişman etmesin.herkese bol kazançlar dilerim.temettüyü bekleyip ilave lotlarla yeni zirveler nasip olursa birlikte tepe noktalara ulaşmak dileğiyle......
-
Sağda solda yabancı neden gelmiyor yazıları okudum.
Yabancı %50 risksiz 2 f/k getiri olan bir yerde hisse alımı yapması için hisse getiri potansiyellerinin %100 olması gerekiyor.
Tüpraş’ı ele alalım, mevcut ucuzluğuyla verilen maksimum hedef fiyat %60 upside diyor. Yabancıda 3 aydır sattı faize geçti. Hisse düştü.
Faiz ve borsa bir tahterevallinin iki kefesi gibi.
Biri düşerse diğeri çıkar. Yatırım olayının ana felsefelerinden biri bu.
Şimdi Tüpraş ucuz mu ? Evet ucuz, ama benim gibi hayatta faize bulaşmamış ve aslada bulaşmayacak olanlar için ucuz, hisseden başka yatırım bilmeyenler/hiç işi olmayanlar vs cenah için ucuz.
Bu durumda bizim gibilerin yapacağı şey her daim belli, ekonomide faizlerin inmeye hazır olmaya başladığı şartlar tesis oluncaya kadar sürecek bu ucuzluk döneminde toplayabildiğimiz kadar hisse toplamak. Yapabildiğimiz kadar hisse stoğu yapmak.
Faizler inmeye başlayacağı zaman giden yabancıların geri gelirken birbirlerini ezeceği zamanlara hazır olmak. O dönem geldiğinde bugün içinde bulunduğunuz dönemde paralarını faize koyup kazananlardan o günler geldiğinde çok daha fazlasını kazanacağız hisse yatırımcıları olarak. 90 lı yıllardan beri hisse yatırımı yaparım, her yüksek faiz/kriz/duraklama dönemleri sonrasında bu şaşmaz hep böyle olmuştur ve olacaktır. Kapitalist ekonominin yapısı bu. Ben bu dönemi şikayet etmek yerine nereden nasıl ne kazanır ne biriktirebilirim de portföyümde ki hisselerin sayılarını arttırabilirimin tatlı telaşını yaşıyorum. Şikayet etmeyin, bu dönemin paylarımızı arttırmak için bir fırsat/nimet dönemi olduğunu bilin. Bakış açısı önemlidir, herkesle aynı bakış açısına sahip olarak kaz***** hiç görmedim.
5. dilim alımlarımı yaptıktan sonra temettü ve aylık gelirlerimden yaptığım birikimler ile alabileceğim. Bu sebeple Tüpraş’ın temettüsü zamanlama olarak çok büyük bir nimet oldu. İstesek olmazdı. Ayrıca şirketin dağıtılabilir karın %80 ini yılda 2 defa dağıtmak suretiyle yapacak olması bilhassa düşük faiz dönemleri gelince ne denli büyük bir güzellik yaşayıp göreceğiz. O dönemler gelince düşük faizden kaçan paranın bir kısmının sırf bu temettü politikası vesilesiyle Tüpraş’a özel bir teveccühünün olacağını yaşayacağız. Elbette o günler geldiğinde gerek faizi baz alan hisse değerlemelerinin kaldıraç etkisiyle upside’lar da yaşanacak yüksek değerleme artışları gerek hisselere olan talep gerekse ekonomik gidişatın(inşallah) yoluna girmesi ile hisse fiyatı/ları bambaşka seviyelerde olacak.
Şimdi tarlalarımızı ekelim, sulayalım bakımlarını yapalım, harman zamanları çok güzel olacak.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cahillik mutluluktur!
-
sayın serkalgo nikli arkadaşımız güzel bir yazı paylaşmış kendisine teşekkürler.AMERİKADAKİ VERİLER İYİ GELİYOR TÜRKİYEDEKİ FAİZ İNDİRİM SİNYALLERİDE ÇOK OLUMLU ÖZEL BANKALAR ESKİSİ GİBİ %60 LAR CİVARI FAİZLERİ VERMİYORLAR FAİZLER ÇOK DÜŞTÜ.dahada çok düşecek gibi.faize yatırım yapmanın zamanı geçiyor sanırım.ağustos ve eylül ayları borsada hazır beklemek ve diplerden hisse almak ancak tüpraş gibi hisse almanın önemi çok büyük.temettünün kıralı tüpraşta arkadaşlar.şirket yönetimi çok akıllı götürüyor işleri.borsada da düzeltmenin tüpraştada düzeltmenin sonlarındayız. uçuş zamanı çok yakın gibi haydi hayırlısı...
üstat arkadaşlarımız benim düşüncelerimi onaylarmı bilmiyorum umarım isabetli düşünmüşümdür?....
-
Virüs işini büyütmezler inşaallah, yoksaki soluğu nerede alırız Allah bilir.
-
Benim merak ettiğim bi şey var, bilenler aydınlatırsa sevinirim.
Piyasaya girdiğinden beri elektrikli araçlar ile fosillilerin fiyatları neredeyse aynı...
Neden düşmüyor bunların fiyatları?
Üretim maaliyetlerini bilenler var mıdır?
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri