-
2023 başından beri vadeli endeks kontratlarında toplam açık pozisyon sayısı max 300-330 bin dolayına çıkmış, bi ara 200 bin dolayına kadar daralmış, 9 vade boyunca genellikle 250 bin- 300 bin dolayında seyretmiş.. temmuz başında yakın vade olan ağustos-vadelilerde aps direkt 320 bin dolayında başlamış, ve temmuz sonu itibariyle 359 bine ulaşmış, 5 bin kadar da ekim vadeli toplam 364 bin.. ağustos ayı içinde 10 seansta bu iki vadenin toplamı 489 bine ulaşmış durumda, yani bu 10 işlem gününde 125 bin yeni pozisyon açılmış.. eşi benzerine pek rastlanmayan bi durum.. ağustos vadenin son 11 işlem gününe girmişken birilerinin habire yeni long ve yeni short açıyor olması tuhaf..
büyük bi gürültü kopacağı kesin gibi
-
22.temmuz itibariyle 12.200'lerde çift tepe oluşturan endeks bu zirvenin %12 kadar altında seyrediyor.. 1-ağu gapli artı kapanışınn tuzak olduğu ertesi günkü sert satışla belli oldu.. 5.ağustos pzt günkü %5 eksi kapanışla oluşan boşluk orada kaldı, halbuki satış küresel piyasalarla alakalıydı ve küresel piyasalar geri döndü, ama bizimki dönemedi.. ve bu dönemde muazzam bir açık poz artışı yaşandı vadelide
bilemeyiz ama sert bi çöküş gelecek gibi görünüyor bana
-
dün hurra başlayınca shortları hedge etmek için mal almıştım, onları teslim ettim
tabii dün abd verisi yani abd ekonomisinin canlı olduğuna delalet eden veri niye iyi karşılandı anlamadım.. ekonomi canlıysa fed faiz indirimi ötelenir, ama ndx ve sp aylık ortalamalarımnın üstüne atmış oldu, grafikleri güzelleşti
iran vuracak diye bekliyorum, bu sefer haber de vermeyecek önceden.. haftasonu da olabilir, haftalar sonra da
-
jp morgan rapor çıkarmış bu sabah, thyao hedef fiyatını 297 TL'den 494 TL'ye yükseltmiş, endeks shortlar için handikaplı haber bu diye, endeks shortların bi kısmını banka shorta çevirdim
-
ziya sesel ceza almış spk'dan.. ziya efsane bi oyuncuydu, işlem tarzı şöyle ifade edilirdi -50 ayrı tahtada, 20 ayrı aracı kurumdan, aynı anda.. ziya'nın alıyo mu satıyo mu olduğunu kimse anlayamazdı
garan tahtasında açığa satış işleminden ceza almış, açığa satış yasak, ama virmanlı satış izni verebiliyor aracı kurumlar büyük müşterilerine.. A kurumunda malın var, B kurumundan satabilirsin bunu, ama anlaşılan ziya A kurumundaki malını da satmış bi şekilde aynı gün içinde, açığa satış olmuş..
-
konut fiyat endekslerini açıklanmış, KFE (konut fiyat endeksi) ülke çapında yıllık artış düzeyi %45, istanbul için %35.. ben yeni konut fiyatları endeksine bakıyorum daha ziyade, yıpranmışlık deprem korkusu vs eski konutlara talebi etkiliyor çünkü.. istanbul için yeni konut fiyat endeksini dolar bazlı grafiği aşağıda, dolar bazlı artış tam da dolara saldırının başladığı 2021 son çeyreğinde başlıyor, şimşek işbaşı yapana kadar geçen 18 ay boyunca yükselerek x3 yapıyor dolar bazlı
bazı gerzekler konut fiyat artışını 2020 yaz aylarında dağıtılan düşük faizli konut kredilerine bağlıyor, tamamen yanlış olduğu grafikten görülüyor, artış trendi 2021 sonunda başlamış.. şu an bankacılık seıktörünün toplam konut kredisi bakiyesi 14 milyar dolardan ibaret, ortalama vade 7 yıl.. oysa her sene 1.2 milyon konut satılıyor, tanesine 100K usd desek yıllık işlem hacmi 120 milyar dolar eder, bunun içinde kredi kullanımı yıllık ort. 2 milyar dolar, kredilerin payı <%2
batı ülkelerinde kredi kullanımının payı %80-90
-
adam 2 dk içindde %1,5 zıplattı vadeliyi, şimdi sıçradığı yere hemen hemen geri döndü.. stoplatmak istediği shortçuları stoplattıysa son 2 saat feridenin kabusu olur, dünkü düşüğü aşağı geçebilir
bu haftasonunun riskini almak istemem ben doğrusu
-
15 dakkalık endeks grafiği yine mavi desteğe gelniş dayanmış
inşallah kırar paramparça eder bu desteği
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri