Artan

224,40 10 12:40
43,38 9.99 12:40
46,46 9.99 12:40
59,45 9.99 12:40
88,05 9.99 12:40
Artan Hisseler

Azalan

39,02 -31.54 12:40
9,63 -9.92 12:40
304,00 -9.32 12:40
17,57 -8.82 12:40
1,26 -6.67 12:40
Azalan Hisseler

İşlem

3.204.291.990,36 12:40
3.019.761.418,75 12:40
2.910.312.366,10 12:40
2.538.916.739,60 12:40
2.187.864.357,74 12:40
Tüm Hisseler
Sayfa 41/49 İlkİlk ... 313940414243 ... SonSon
Arama sonucu : 389 madde; 321 - 328 arası.

Konu: BIST 30 Endeks ve Hisse Görüntüleri

acsel adel adgyo aefes afyon agesa aghol ahgaz aksue alark
    alctl algyo alka altny alves anele angen arclk arena artms
    asels asgyo astor atagy avod ayen bagfs barma beyaz
    bıeny bıgch bımas bızım blcyt bmstl bntas borls borsk
    bossa brkvy bsoke btcım bucım bvsan ceoem cımsa
    conse cosmo cvkmd dagı dardl dcttr denge derhl derım despc
    dgate dmrgd dmsas dobur dohol dokta dzgyo edata eforc ekos
    eksun enery enjsa enkaı ensrı entra eregl ersu escar escom
    euren fade flap formt fzlgy genıl gıpta glcvy gmtas goknr grtrk
    gwınd gznmı hedef hktm hlgyo horoz httbt hurgz ıhaas ıhyay
    ınfo ıpeke ısgyo ıskpl ısmen ıssen ısyat ızfas ızınv karsn kboru
    kgyo klkım klrho kmpur kopol kords koton kozaa kozal krgyo
    krpls krtek krvgd ktlev ktskr kuyas kzbgy kzgyo lıder lılak lkmnh
    logo lydho medtr mekag mercn mıpaz mobtl mpark mzhld naten
    netas nıbas ntgaz nthol obams ofsym orge ostım oyakc ozsub ozysr
    papıl parsn paseu pehol penta petkm petun pltur pnsut polho ralyh
    raysg rnpol rtalb samat sanfm sasa sdttr segyo selec selva sılvr sngyo
    soke surgy suwen tabgd taten tatgd tcell tera tezol tgsas thyao tkfen
    tlman tnztp tsgyo tskb tspor ttkom tukas tuprs turex verus vkıng yayla
    yıgıt yunsa yylgd

01.06.2024 tarihinden bu güne performanslarına göre
    TRob kızım seçti hisseleri bu defa, hiç karışmadım.

12.08.2024 Pazartesi 10:00:00
    16.08.202 Cuma 18:10:00
    arasında performans testi..

200 hisse x Her biri 2000 TL ilk yatırım işlem limiti.
    Fiyatı 2000 TL üzerinde olan hisselere gün sonunda ilave işlem limiti açılacak.
    Son düzenleme : INVENTOR; 12-08-2024 saat: 10:18.

20 küsür yıl oldu DIGIDIK DIGIDIG yöntemini bırakalı

TRob performans testi

Bu hafta da çok dayak yedi bu yavru..
    200 hissedeki kontroller ve işlemler yaklaşık 6-7 saniyelik döngü süresinde gerçekleşti.
    Haftanın son işlem gününe havuza 46 hisse ilavesi var; toplamda 246 hisseyi kontrol edecek..

TRob performans testi - Sanal Robot İşlemleri

TRob dayak yeme performansı testi..
    245 hissesi tarayıp işlem yapması ortalama 7,64 saniye.
    Son düzenleme : INVENTOR; 16-08-2024 saat: 20:17.

6. Abi;

7,64 saniye tarama süresi İdeale mi ait yoksa kendi programınıza mı? Robot hangi platformda çalışıyor yani? Bir de bu süre kaç adet periyot için geçerli? Kusura bakmayın çok soru soruyorum. MetaStock ile karşılaştırmaya çalışıyorum.

Kolay gelsin...

Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    Abi;

7,64 saniye tarama süresi İdeale mi ait yoksa kendi programınıza mı? Robot hangi platformda çalışıyor yani? Bir de bu süre kaç adet periyot için geçerli? Kusura bakmayın çok soru soruyorum. MetaStock ile karşılaştırmaya çalışıyorum.

Kolay gelsin...
    Merhaba sayın dostum.
    Teşekkürler, size de kolay gelsin. Rica ederim kusura bakacak bir şey yok.
    X dostuyuz ne de olsa.

iDeal Robotu bildiğim kadarıyla 100 milisaniyede bir kendini tekrar ediyor.
    Okuyup anladığım kadarıyla kaç robot kullanırsan kullan her biri kendine bilgisayar hafızasında ayrı bir işlem sahası açıp her biri birbirinden bağımsız 100 milisaniyede bir tekrar döngüye giriyor. Bilgisayarın hardware - donanım özelliklerin iyiliği - kötülüğü de bu performasta önemli.

Fakat bu 100 milisaniye senin döngü içinde yaptığın işlemlerin uzunluğuna bağlı olarak değişiyor.

Kendi programımı askıya aldım son 7-8 aydır. iDeal tek çalıştığım platform epeydir.

iDeal'in iki - üç farklı kod çalıştırma yöntemi var.
    Tek bir kodlama dili: C# dili ile yazılıyor bütün kodlar.

Yöntemlerden biri iDeal'in kendi içinde yer alan Sistem metodu içine kaydedebileceğin kodları çalıştırması.
    Bu tür kodlar genelde çok uzun olmayan algoritmalar kullanarak grafik üzerinde al sat sinyalleri oluşturmaya ya da sinyali olmayan grafik çizdirmeye, sorgu, optmizasyon çalıştırmaya yönelik.
    Robot döngüsünde bu al sat sinyalli grafik oluşturan sistem metotlarını kullanılıp son yön sinyaline bakarak işleme giriliyor.
    Yani bu işlem süresi tek bir hisse için 5 - 10 milisaniye de sürebilir, 50 - 60 ya da daha fazla milisaniye de sürebilir; kullandığın bar sayısına bağlı olarak. Bar sayıları da periyottan periyoda değişiyor. Bazı periyotlarda hesaplamalar çok hızlı olabiliyor, indirilen ya da hafızada tutulan veri sayısı az olanlar bunlar. Gün "G" periyodunda hesaplamalar nispeten yavaş.
    100 milisaniyenin altında gerçekleşen bir hesaplama ve işlem süreci olması durumunda dahi, robot bir sonraki döngüyü 100 milisaniye sonra başlatıyor.

Yöntemlerden ikincisi ise; iDeal klasörünün altında bulunan Lib.cs dosyasına kaydettiğin C# kodlarının kullanımı.
    Buraya yazıp işletebileceğin algoritmaların sınırı sana kalmış.., istersen kendi veri tabanının oluştur, dosyalara veri yaz oku.., istersen bütün hisselerdeki bütün periyotları, (hisselerin yer aldığı endeks verilerini işin içine dahil ederek) tik tik tick verileri de dahil; son andaki veriden geçmişteki, diyelim dört senelik verileri kullanarak; tek bir seferde ele alıp hepsini birbiriyle bağlantılı olarak bile analiz edebilirsin.. kodlarını yazabiliyorsan. Ben Lib.cs dosyasını kullanıyorum.
    Tabi her şeyin bir maliyeti var; o da zaman. Yazdığın kodlar ne kadar işlem zamanı istiyor?

Üçüncü yöntem Lib.cs benzeri olduğunu düşündüğüm User.dll biraz daha fazla kod serbestliği tanıyor kullanıcıya.

Sizin sorunuza gelince; 245 adet hissenin her biri için; en iyi performans gösterdikleri periyotları ayrı ayrı belirledim. Daha pek çok bilgiyle beraber her bir hisseye özel veri tabanı dosyaları oluşturdum. Her bir hissenin kendi periyodunda Al Sat sinyallerini oluşturan yöntemleri - hesaplamaları çalıştırıyorum, sinyal gelirse hissenin işlem emrini gönderip veri tabanı dosyasını güncelleyip, bir de 245 adet hissenin topluca bilgilerinin yer aldığı başka bir veri dosyasını güncelleyip (harddiske dosyaları kaydedip) ikinci döngüye girmem 7,64 saniye ortalama zaman alıyor.

iDeal robotunun 100 milisaniyede bir benim işlem metodunu çağırması neticesinde, kodların işlemlerini tamamlayıp iDeal'e geri dönüş yapması 7,64 saniye sürüyor. Bu sürede 245 hisse için kontroller ve işlemler yapılıyor. Dolayısıyla iDeal robot döngüsü yeni bir döngüye başlayabilmek için benim işlemlerin bitmesini bekliyor.

Çok farklı durumlar var iDeal içinde. Bazıları iyi. Bazıları beni yaşlandırıyor. Yaşlandırma durumları ağır basıyor, Pala ile savaş veren ky gibi iDeal'le savaşıyorum çoğu zaman. Yazdığın kodun kontrolünü çok iyi elinde tutabilmen lazım. Hele ki standart bazı kalıpların dışına çıkıyorsan.

Robot kodum bundan ibaret:
    Lib.RobotDöngüsüÇalıştır(Sistem);
    İşin mutfak kısmında ise 15 bin satırdan 8 bin satıra indirgediğim kodlar var.
    Son iki haftada yaptığım performans testleri "para kazanmaya ve de kaybetmemeye" yönelik değildi, daha işin o kısmına el atmadım. Verilerin doğru işlenmesi ve işlem sürecindeki davranış yöntemlerinin testini yaptım anık veriyle.
    Para ikinci plandaydı yani..

Belki hatalı ya da eksik anlatımlarım olmuştur. Durum bu.

8. Valla abi çok güzel anlatmışsınız, hatta o kadar güzel anlatmışsınız ki ; benim yazdığım kodların sizin yazdıklarınızın yanında alfabe gibi kaldığını gördüm. Yazılımcı olmadığım için anlattığınız işlemleri çok anlayamasam da benim kendim için bir robot yazma hayalim olamaz. Benim mantık olarak robotu çalıştırabilecek bir çalışmam olmadığı gibi bu yaştan sonra da öğrenebileceğimi sanmıyorum.

Hayal gücümün çok üstündesiniz. Umarım başarırsınız.

Kolay gelsin abi

Sayfa 41/49 İlkİlk ... 313940414243 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •