Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
Bu borsaya para koyan herkes buranin bir Norvec olmadigini biliyor.

Ulkeyi 22 senedir, hangi zihniyet ve amacla kimin yonettigini de biliyor.

Ben demek istiyorum ki, bugun gelinen bu fiyatlar ve eger varsa kayiplar, yatirimcilarin kisisel hatalarindan kaynaklanmiyor.

Yatirimcilar, ellerinden geldigince dikkatli hareket ediyorlar ve bu ulusun mahvolmasina sebep olanlarin hic yoksa ekonominin kalbi olan Borsa'ya zarar vermemelerini diliyorlar.

Yapacak pek fazla bir seyleri de yok.

Yapacaklari en etkin hareket, Tayyib lutfen sandigi getir, erken secim olsun demek.

Bu dilegi dinleyen olur mu ?

O halde bu duzeltmenin moralleri bozdugu bu gunlerde, insanlarin kendilerini suclamalarina yol acmamak lazim.

Gerek borsada gerekse ulkede uzulecek o kadar cok sey var ki, bu AKSA'daki fiyat dususu ilk 20 de siralamaya bile girmez.

Üstadım bana tepkinizi anlamadım.

Konuya siyasi yönden bakmak ne kadar doğru bilmiyorum. Zira siz bile erken seçim muhabbeti yapıyorsunuz. Yönetime güvenmiyorsunuz vs. O zaman dolar alıp kenara çekilelim. Neden hisse alıp stres yaşayalım ki.

Benim Aksa ile bir derdim yok. Son bir kaç aydır konjonktürü okuyamadığıma sitem ediyorum. Mesajım gelecek ile ilgili değil, geçen bir kaç ayda yaşananlar ile ilgili.

Düzeltme yapıldı, yatırımcıyı dökmeye çalışıyorlar, yabancılara bist pahalı geliyordu, girsinler diye düşürüldü...vs
Mehmet Şimşek istifa etti, hisseyi satalım. Ya da arap yatırımcıları gelecekmiş, hisse alalım/tutalım...vs

Ya da teknik çekicilik yaratmak adına hala FK hesabı yapıp "çok düştü, artık yükselir" yorumları var. Resmen algıya oynuyorlar ya da bilgisizler. O FK değeri sadece F değeri yükselince mi artıyor? K değeri düşünce de o FK değeri düşmez mi???

Bu tarz saçma yorumlara göre ya da reel sektöre, günlük hayata ters düşen "zoraki olumlu" yorumlara takılınca sonuç hüsran oluyor.

Borsa düşecek demiyorum. Yarın bir şey olur, borsa birden yükselmeye başlar kim bilir. Ekonomi nereye gidiyorsa, borsa da onu takip ediyor diyorum. Şirket çok iyiymiş, yatırımları varmış...vs anlamsız. Tekrar söylüyorum, yazdıklarım Aksa ya da başka bir şirketle alakalı değil. Ekonomik trend ve takibi hakkında....