Sayfa 96/187 İlkİlk ... 46869495969798106146 ... SonSon
Arama sonucu : 1492 madde; 761 - 768 arası.

Konu: AKSA Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş.

Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    itibar için dolaş da gel demekte... müsadenizle paylaşacağım ALARK topicinde

Piyasanın/ekonominin dalgalı olduğu dönemlerde, hisseden ziyade sektörün ve ülke ekonomisinin durumunu değerlendirmeliyiz sanırım.

Burada ne işin var denebilir ama şunu da yazmam lazım. Sadece sahip olunan hissenin forum konusuna takılınca insan sağlıklı ve geniş açıyla düşünemeyebiliyor.

2.  Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    Üstadım ben de onu söylüyorum. Bir kaç ay önce de bu olaylar vardı ve okuyamadığıma kızıyorum. Konunun Aksa ile ilgisi yok. Ben trader değilim, Bist30 harici hisse almam (Aksa' nın endeksten düşüşü hariç).

Önceki mesajım tamamen piyasaya/ekonomiye bakış açısıyla ilgili. Edindiğim tecrübeyi paylaştım. Olan olmuş zaten. Şu saatten sonra hisseyi satmanın bir anlamı yok ki zaten.

Mesajımın Aksa ile ilgisi yok. Genel olarak ekonomideki Faiz, Enflasyon, Döviz, Tüketimsel konjonktür....vs bakışımız hakkında bir yorum yaptım. Aksa iyi şirket evet. Zaten o yüzden aldım.

Ford' da iyi, Şişe' de iyi, Arçelik' te. Ama en nihayetinde tüketim kısılacaksa tekstil, beyaz eşya, otomotiv...vs sektörlerin etkileneceğini biliyorduk ama ne yaptık. Hissemizi satmamak için klasik bahanelere devam ettik. En basitinden mesela mevduat faizinin 6 aylık getirisi az çok belli, şirketin ederi de az çok belli.
    Bu borsaya para koyan herkes buranin bir Norvec olmadigini biliyor.

Ulkeyi 22 senedir, hangi zihniyet ve amacla kimin yonettigini de biliyor.

Ben demek istiyorum ki, bugun gelinen bu fiyatlar ve eger varsa kayiplar, yatirimcilarin kisisel hatalarindan kaynaklanmiyor.

Yatirimcilar, ellerinden geldigince dikkatli hareket ediyorlar ve bu ulusun mahvolmasina sebep olanlarin hic yoksa ekonominin kalbi olan Borsa'ya zarar vermemelerini diliyorlar.

Yapacak pek fazla bir seyleri de yok.

Yapacaklari en etkin hareket, Tayyib lutfen sandigi getir, erken secim olsun demek.

Bu dilegi dinleyen olur mu ?

O halde bu duzeltmenin moralleri bozdugu bu gunlerde, insanlarin kendilerini suclamalarina yol acmamak lazim.

Gerek borsada gerekse ulkede uzulecek o kadar cok sey var ki, bu AKSA'daki fiyat dususu ilk 20 de siralamaya bile girmez.

Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Bu borsaya para koyan herkes buranin bir Norvec olmadigini biliyor.

Ulkeyi 22 senedir, hangi zihniyet ve amacla kimin yonettigini de biliyor.

Ben demek istiyorum ki, bugun gelinen bu fiyatlar ve eger varsa kayiplar, yatirimcilarin kisisel hatalarindan kaynaklanmiyor.

Yatirimcilar, ellerinden geldigince dikkatli hareket ediyorlar ve bu ulusun mahvolmasina sebep olanlarin hic yoksa ekonominin kalbi olan Borsa'ya zarar vermemelerini diliyorlar.

Yapacak pek fazla bir seyleri de yok.

Yapacaklari en etkin hareket, Tayyib lutfen sandigi getir, erken secim olsun demek.

Bu dilegi dinleyen olur mu ?

O halde bu duzeltmenin moralleri bozdugu bu gunlerde, insanlarin kendilerini suclamalarina yol acmamak lazim.

Gerek borsada gerekse ulkede uzulecek o kadar cok sey var ki, bu AKSA'daki fiyat dususu ilk 20 de siralamaya bile girmez.

Üstadım bana tepkinizi anlamadım.

Konuya siyasi yönden bakmak ne kadar doğru bilmiyorum. Zira siz bile erken seçim muhabbeti yapıyorsunuz. Yönetime güvenmiyorsunuz vs. O zaman dolar alıp kenara çekilelim. Neden hisse alıp stres yaşayalım ki.

Benim Aksa ile bir derdim yok. Son bir kaç aydır konjonktürü okuyamadığıma sitem ediyorum. Mesajım gelecek ile ilgili değil, geçen bir kaç ayda yaşananlar ile ilgili.

Düzeltme yapıldı, yatırımcıyı dökmeye çalışıyorlar, yabancılara bist pahalı geliyordu, girsinler diye düşürüldü...vs
    Mehmet Şimşek istifa etti, hisseyi satalım. Ya da arap yatırımcıları gelecekmiş, hisse alalım/tutalım...vs

Ya da teknik çekicilik yaratmak adına hala FK hesabı yapıp "çok düştü, artık yükselir" yorumları var. Resmen algıya oynuyorlar ya da bilgisizler. O FK değeri sadece F değeri yükselince mi artıyor? K değeri düşünce de o FK değeri düşmez mi???

Bu tarz saçma yorumlara göre ya da reel sektöre, günlük hayata ters düşen "zoraki olumlu" yorumlara takılınca sonuç hüsran oluyor.

Borsa düşecek demiyorum. Yarın bir şey olur, borsa birden yükselmeye başlar kim bilir. Ekonomi nereye gidiyorsa, borsa da onu takip ediyor diyorum. Şirket çok iyiymiş, yatırımları varmış...vs anlamsız. Tekrar söylüyorum, yazdıklarım Aksa ya da başka bir şirketle alakalı değil. Ekonomik trend ve takibi hakkında....

4.  Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    Üstadım bana tepkinizi anlamadım.

Konuya siyasi yönden bakmak ne kadar doğru bilmiyorum. Zira siz bile erken seçim muhabbeti yapıyorsunuz. Yönetime güvenmiyorsunuz vs. O zaman dolar alıp kenara çekilelim. Neden hisse alıp stres yaşayalım ki.

Benim Aksa ile bir derdim yok. Son bir kaç aydır konjonktürü okuyamadığıma sitem ediyorum. Mesajım gelecek ile ilgili değil, geçen bir kaç ayda yaşananlar ile ilgili.

Düzeltme yapıldı, yatırımcıyı dökmeye çalışıyorlar, yabancılara bist pahalı geliyordu, girsinler diye düşürüldü...vs
    Mehmet Şimşek istifa etti, hisseyi satalım. Ya da arap yatırımcıları gelecekmiş, hisse alalım/tutalım...vs

Ya da teknik çekicilik yaratmak adına hala FK hesabı yapıp "çok düştü, artık yükselir" yorumları var. Resmen algıya oynuyorlar ya da bilgisizler. O FK değeri sadece F değeri yükselince mi artıyor? K değeri düşünce de o FK değeri düşmez mi???

Bu tarz saçma yorumlara göre ya da reel sektöre, günlük hayata ters düşen "zoraki olumlu" yorumlara takılınca sonuç hüsran oluyor.

Borsa düşecek demiyorum. Yarın bir şey olur, borsa birden yükselmeye başlar kim bilir. Ekonomi nereye gidiyorsa, borsa da onu takip ediyor diyorum. Şirket çok iyiymiş, yatırımları varmış...vs anlamsız. Tekrar söylüyorum, yazdıklarım Aksa ya da başka bir şirketle alakalı değil. Ekonomik trend ve takibi hakkında....
    Sevgili KaaN,

Benim yazdiklarim sana tepki degil.

Her kesin fikir ve dusuncelerine saygim var.

Bende kisisel dusuncemi yazdim.

5. Siyasi belirsizlik tüm hisselere var.
    Evet bu bir iştahsızlık nedeni.
    Ama midemi bulandıran bu arazi alımı.
    Geçmişte de yanılmıyorsam bakırköy hipodrom yakınında bir araziyi alıp, sonra da satmışlardı.
    Üstelik hiçbir anlamlı kazanç elde etmeden.
    Onun için bu arazi alımları hep midemi bulandırıyor.
    Araziyi alıp nakit sıkışıklığa giriyorsan, neden alıyorsun diye sorarlar.
    Kendi nakitini kullanmadan, şirkete araziyi aldır.
    Sonra kime kaça satıldığı belli olmayan bir rakama üstüne geçirt.
    Faizlerin en üst seviyede olduğu ve doların gebermiş halinde arazi almak da neyin nesi.
    Fırsat alımı mı?, patron kendi şirketinin arazisini nakite döndürüyor ve faiz gelirini aldıktan sonra, ekonomik koşulları bahane ederek aynı araziyi geri mi satacak kendine yoksa. Nasılsa akkim halka açık değil henüz.
    İşler iyi değilse neden arazi yatırımı yapıldığını anlamanın tek yolu şeytanın avukatlığını yapmak.
    Zira beklentilerin arttığı bir dönemde benzer şekilde önceki arazi alımı sonrası yönünü aşağı çevirmişti. Temettüyü yatırımcımıza vereceğimize cebe atalım mantığı olmasın!!!!

Kendi görüşlerimdir.
    Olup bitenler olası senaryoları tetikliyor.
    Ytd.

6.  Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    Ekonominin ve reel sektörün bazı kuralları var ve insan hisse sahibi olduğunda bunları "bile bile" görmezden gelebiliyor. Çünkü o şirkete ortak ve mümkün olduğunca bardağın dolu tarafına baktığımızın farkında olamıyoruz.

Uzun vadeciyim, temettücüyüm, benim şirket ihracatçı....vs ise diğer bahaneler.

Eğer ekonomi daralacaksa, tüketim azalacaksa, kralı gelse bilançosunu, kârlılığını düzeltemez. Şişe, Aksa, Froto, Arçelik...vs dünya klasmanında da olsan bahane arama kardeşim, ekonomi küçülecekse, beklentilerini ve hisse yatırım oranını düşürmelisin.

Eğer yerel para birimin değerlenecekse (enflasyona göre), sıkılaşma varsa (lokal ya da global), faizler yüksekse (kredi faizi şirketini, mevduat faizi seni) bil ki etkileneceksin, dövizle iş yapan şirketteki payını düşüreceksin kardeşim.

Sıkılaşma varsa, faizler yüksekse, hisse fiyatlamasındaki satış periyodunu kaçırma. Faiz artışının bittiğini düşündüğünde sırayla yavaştan boşaltacaksın tekstil, otomotiv, beyaz eşya, inşaat. (aksanın fabrika en büyük elyaf fabrikasıymış, 2025 yatırımları varmış...vs tamamen bahane üretiyoruz. Tekstil sektöründesin kardeşim. 330bin ton elyaf üretiyorsun. Payını azalt).

Eğer enflasyon düşüşü netleştiyse, faiz indirimleri yaklaştıysa yavaştan hisse almaya başlarsın. Alış periyodunu kaçırma.

Mehmet Şimşek yüz defa suratımıza dedi ki "tüketiminizi kıstıracağım". O andan itibaren yatırımlarımızdaki Bist payını azaltmalıydık.

Reel sektör kötüleşecekse, hisse düşecek kardeşim. Ne bahane üretiyorsun. Uzun vadeciyim, temettücüyüm, benim şirket ihracatçı....vs
    Kaan- Bey,

Bu sureci 10 kere yasasak, 9 unda tariflediginiz gibi olacaktinin da bir garantisi yok. Bence boyle kaotik donemleri bilmek, tahmin etmek mumkun degil. Belki yurtdisindaki 1-2 toplanti iyi gitse, seviyeler 1 ay onceki gibi olacakti. Faiz indiriminin ne zaman baslayacagini da bilmiyoruz ama diyelim ki Kahiniz ve bildik, bu karardan 1 ay once toplamayi planliyoruz. Adamlarin 2-3 ay onceden fiyatlari yukari cekmeyeceginin de bir garantisi yok. Aslinda hepimiz, en guvenli hissettigimiz yerde pozisyon aldik bekliyoruz cok da anlam yuklemeye gerek yok.

Bu donem, henuz Aksa'da pozisyonu olmayip da girebilecek yatirimi olanlar icin fena bir donem degil evet sanslilar ama bizim gibi UV ciler yine de cok zararli sayilmayiz. Belki de daha da dusmesini bekleyip stok arttiramayacaklar vb cok parametre var. Bu gunler de gecer. Burada mutlaka Aksa'nin 7-8 ay %55 KKO ile calistigi donemden kalanlar vardir, cok sukur oyle bir donemde degiliz. (Henuz )

7.  Alıntı Originally Posted by Whisperer Yazıyı Oku
    Bu sureci 10 kere yasasak, 9 unda tariflediginiz gibi olacaktinin da bir garantisi yok. Bence boyle kaotik donemleri bilmek, tahmin etmek mumkun degil. Belki yurtdisindaki 1-2 toplanti iyi gitse, seviyeler 1 ay onceki gibi olacakti. Faiz indiriminin ne zaman baslayacagini da bilmiyoruz ama diyelim ki Kahiniz ve bildik, bu karardan 1 ay once toplamayi planliyoruz. Adamlarin 2-3 ay onceden fiyatlari yukari cekmeyeceginin de bir garantisi yok. Aslinda hepimiz, en guvenli hissettigimiz yerde pozisyon aldik bekliyoruz cok da anlam yuklemeye gerek yok.
    Ayni sekilde dusunuyorum.

8. Günlerdir her kademedeye veren hangi kurum acaba, bazen oluyor böyle, poz kapatıyor bazı kurumlar.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

Sayfa 96/187 İlkİlk ... 46869495969798106146 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •