Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
8,92 9.99% 11,84 Mn 8,46 / 8,92
52,90 9.98% 53,89 Mn 52,90 / 52,90
410,50 9.98% 27,74 Mn 410,50 / 410,50
20,52 9.97% 399,78 Mn 17,86 / 20,52
12,70 9.96% 1,68 Mr 11,62 / 12,70
948,00 -9.97% 3,67 Mn 948,00 / 948,00
31,42 -9.35% 61,82 Mn 31,26 / 33,70
124,70 -9.18% 37,81 Mn 124,50 / 135,30
34,04 -8.74% 302,14 Mn 33,76 / 35,02
40,86 -7.97% 90,03 Mn 40,10 / 41,96
288,50 1.58% 5,28 Mr 281,00 / 303,75
302,25 -1.95% 4,66 Mr 301,25 / 310,75
436,00 3.75% 4,17 Mr 421,50 / 437,75
3,17 0.96% 3,67 Mr 3,16 / 3,26
71,70 -2.05% 3,23 Mr 71,50 / 73,60
18,63 -1.84% 167,47 Mn 18,55 / 19,18
288,50 1.58% 5,28 Mr 281,00 / 303,75
738,50 -0.4% 735,41 Mn 735,00 / 745,50
93,25 0.87% 119,69 Mn 92,95 / 94,50
110,30 -1.43% 52,66 Mn 110,20 / 112,60
31,92 1.72% 68,51 Mn 31,38 / 32,30
10,36 -2.17% 78,94 Mn 10,32 / 10,67
83,70 1.82% 208,79 Mn 82,75 / 84,50

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 96/231 ÝlkÝlk ... 46869495969798106146196 ... SonSon
Arama sonucu : 1844 madde; 761 - 768 arasý.

Konu: AKSA Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Þ.

Alýntý Originally Posted by tovbekar Yazýyý Oku
    itibar için dolaþ da gel demekte... müsadenizle paylaþacaðým ALARK topicinde

Piyasanýn/ekonominin dalgalý olduðu dönemlerde, hisseden ziyade sektörün ve ülke ekonomisinin durumunu deðerlendirmeliyiz sanýrým.

Burada ne iþin var denebilir ama þunu da yazmam lazým. Sadece sahip olunan hissenin forum konusuna takýlýnca insan saðlýklý ve geniþ açýyla düþünemeyebiliyor.

2.  Alýntý Originally Posted by KaaN- Yazýyý Oku
    Üstadým ben de onu söylüyorum. Bir kaç ay önce de bu olaylar vardý ve okuyamadýðýma kýzýyorum. Konunun Aksa ile ilgisi yok. Ben trader deðilim, Bist30 harici hisse almam (Aksa' nýn endeksten düþüþü hariç).

Önceki mesajým tamamen piyasaya/ekonomiye bakýþ açýsýyla ilgili. Edindiðim tecrübeyi paylaþtým. Olan olmuþ zaten. Þu saatten sonra hisseyi satmanýn bir anlamý yok ki zaten.

Mesajýmýn Aksa ile ilgisi yok. Genel olarak ekonomideki Faiz, Enflasyon, Döviz, Tüketimsel konjonktür....vs bakýþýmýz hakkýnda bir yorum yaptým. Aksa iyi þirket evet. Zaten o yüzden aldým.

Ford' da iyi, Þiþe' de iyi, Arçelik' te. Ama en nihayetinde tüketim kýsýlacaksa tekstil, beyaz eþya, otomotiv...vs sektörlerin etkileneceðini biliyorduk ama ne yaptýk. Hissemizi satmamak için klasik bahanelere devam ettik. En basitinden mesela mevduat faizinin 6 aylýk getirisi az çok belli, þirketin ederi de az çok belli.
    Bu borsaya para koyan herkes buranin bir Norvec olmadigini biliyor.

Ulkeyi 22 senedir, hangi zihniyet ve amacla kimin yonettigini de biliyor.

Ben demek istiyorum ki, bugun gelinen bu fiyatlar ve eger varsa kayiplar, yatirimcilarin kisisel hatalarindan kaynaklanmiyor.

Yatirimcilar, ellerinden geldigince dikkatli hareket ediyorlar ve bu ulusun mahvolmasina sebep olanlarin hic yoksa ekonominin kalbi olan Borsa'ya zarar vermemelerini diliyorlar.

Yapacak pek fazla bir seyleri de yok.

Yapacaklari en etkin hareket, Tayyib lutfen sandigi getir, erken secim olsun demek.

Bu dilegi dinleyen olur mu ?

O halde bu duzeltmenin moralleri bozdugu bu gunlerde, insanlarin kendilerini suclamalarina yol acmamak lazim.

Gerek borsada gerekse ulkede uzulecek o kadar cok sey var ki, bu AKSA'daki fiyat dususu ilk 20 de siralamaya bile girmez.

Alýntý Originally Posted by Tinaz Yazýyý Oku
    Bu borsaya para koyan herkes buranin bir Norvec olmadigini biliyor.

Ulkeyi 22 senedir, hangi zihniyet ve amacla kimin yonettigini de biliyor.

Ben demek istiyorum ki, bugun gelinen bu fiyatlar ve eger varsa kayiplar, yatirimcilarin kisisel hatalarindan kaynaklanmiyor.

Yatirimcilar, ellerinden geldigince dikkatli hareket ediyorlar ve bu ulusun mahvolmasina sebep olanlarin hic yoksa ekonominin kalbi olan Borsa'ya zarar vermemelerini diliyorlar.

Yapacak pek fazla bir seyleri de yok.

Yapacaklari en etkin hareket, Tayyib lutfen sandigi getir, erken secim olsun demek.

Bu dilegi dinleyen olur mu ?

O halde bu duzeltmenin moralleri bozdugu bu gunlerde, insanlarin kendilerini suclamalarina yol acmamak lazim.

Gerek borsada gerekse ulkede uzulecek o kadar cok sey var ki, bu AKSA'daki fiyat dususu ilk 20 de siralamaya bile girmez.

Üstadým bana tepkinizi anlamadým.

Konuya siyasi yönden bakmak ne kadar doðru bilmiyorum. Zira siz bile erken seçim muhabbeti yapýyorsunuz. Yönetime güvenmiyorsunuz vs. O zaman dolar alýp kenara çekilelim. Neden hisse alýp stres yaþayalým ki.

Benim Aksa ile bir derdim yok. Son bir kaç aydýr konjonktürü okuyamadýðýma sitem ediyorum. Mesajým gelecek ile ilgili deðil, geçen bir kaç ayda yaþananlar ile ilgili.

Düzeltme yapýldý, yatýrýmcýyý dökmeye çalýþýyorlar, yabancýlara bist pahalý geliyordu, girsinler diye düþürüldü...vs
    Mehmet Þimþek istifa etti, hisseyi satalým. Ya da arap yatýrýmcýlarý gelecekmiþ, hisse alalým/tutalým...vs

Ya da teknik çekicilik yaratmak adýna hala FK hesabý yapýp "çok düþtü, artýk yükselir" yorumlarý var. Resmen algýya oynuyorlar ya da bilgisizler. O FK deðeri sadece F deðeri yükselince mi artýyor? K deðeri düþünce de o FK deðeri düþmez mi???

Bu tarz saçma yorumlara göre ya da reel sektöre, günlük hayata ters düþen "zoraki olumlu" yorumlara takýlýnca sonuç hüsran oluyor.

Borsa düþecek demiyorum. Yarýn bir þey olur, borsa birden yükselmeye baþlar kim bilir. Ekonomi nereye gidiyorsa, borsa da onu takip ediyor diyorum. Þirket çok iyiymiþ, yatýrýmlarý varmýþ...vs anlamsýz. Tekrar söylüyorum, yazdýklarým Aksa ya da baþka bir þirketle alakalý deðil. Ekonomik trend ve takibi hakkýnda....

4.  Alýntý Originally Posted by KaaN- Yazýyý Oku
    Üstadým bana tepkinizi anlamadým.

Konuya siyasi yönden bakmak ne kadar doðru bilmiyorum. Zira siz bile erken seçim muhabbeti yapýyorsunuz. Yönetime güvenmiyorsunuz vs. O zaman dolar alýp kenara çekilelim. Neden hisse alýp stres yaþayalým ki.

Benim Aksa ile bir derdim yok. Son bir kaç aydýr konjonktürü okuyamadýðýma sitem ediyorum. Mesajým gelecek ile ilgili deðil, geçen bir kaç ayda yaþananlar ile ilgili.

Düzeltme yapýldý, yatýrýmcýyý dökmeye çalýþýyorlar, yabancýlara bist pahalý geliyordu, girsinler diye düþürüldü...vs
    Mehmet Þimþek istifa etti, hisseyi satalým. Ya da arap yatýrýmcýlarý gelecekmiþ, hisse alalým/tutalým...vs

Ya da teknik çekicilik yaratmak adýna hala FK hesabý yapýp "çok düþtü, artýk yükselir" yorumlarý var. Resmen algýya oynuyorlar ya da bilgisizler. O FK deðeri sadece F deðeri yükselince mi artýyor? K deðeri düþünce de o FK deðeri düþmez mi???

Bu tarz saçma yorumlara göre ya da reel sektöre, günlük hayata ters düþen "zoraki olumlu" yorumlara takýlýnca sonuç hüsran oluyor.

Borsa düþecek demiyorum. Yarýn bir þey olur, borsa birden yükselmeye baþlar kim bilir. Ekonomi nereye gidiyorsa, borsa da onu takip ediyor diyorum. Þirket çok iyiymiþ, yatýrýmlarý varmýþ...vs anlamsýz. Tekrar söylüyorum, yazdýklarým Aksa ya da baþka bir þirketle alakalý deðil. Ekonomik trend ve takibi hakkýnda....
    Sevgili KaaN,

Benim yazdiklarim sana tepki degil.

Her kesin fikir ve dusuncelerine saygim var.

Bende kisisel dusuncemi yazdim.

5. Siyasi belirsizlik tüm hisselere var.
    Evet bu bir iþtahsýzlýk nedeni.
    Ama midemi bulandýran bu arazi alýmý.
    Geçmiþte de yanýlmýyorsam bakýrköy hipodrom yakýnýnda bir araziyi alýp, sonra da satmýþlardý.
    Üstelik hiçbir anlamlý kazanç elde etmeden.
    Onun için bu arazi alýmlarý hep midemi bulandýrýyor.
    Araziyi alýp nakit sýkýþýklýða giriyorsan, neden alýyorsun diye sorarlar.
    Kendi nakitini kullanmadan, þirkete araziyi aldýr.
    Sonra kime kaça satýldýðý belli olmayan bir rakama üstüne geçirt.
    Faizlerin en üst seviyede olduðu ve dolarýn gebermiþ halinde arazi almak da neyin nesi.
    Fýrsat alýmý mý?, patron kendi þirketinin arazisini nakite döndürüyor ve faiz gelirini aldýktan sonra, ekonomik koþullarý bahane ederek ayný araziyi geri mi satacak kendine yoksa. Nasýlsa akkim halka açýk deðil henüz.
    Ýþler iyi deðilse neden arazi yatýrýmý yapýldýðýný anlamanýn tek yolu þeytanýn avukatlýðýný yapmak.
    Zira beklentilerin arttýðý bir dönemde benzer þekilde önceki arazi alýmý sonrasý yönünü aþaðý çevirmiþti. Temettüyü yatýrýmcýmýza vereceðimize cebe atalým mantýðý olmasýn!!!!

Kendi görüþlerimdir.
    Olup bitenler olasý senaryolarý tetikliyor.
    Ytd.

6.  Alýntý Originally Posted by KaaN- Yazýyý Oku
    Ekonominin ve reel sektörün bazý kurallarý var ve insan hisse sahibi olduðunda bunlarý "bile bile" görmezden gelebiliyor. Çünkü o þirkete ortak ve mümkün olduðunca bardaðýn dolu tarafýna baktýðýmýzýn farkýnda olamýyoruz.

Uzun vadeciyim, temettücüyüm, benim þirket ihracatçý....vs ise diðer bahaneler.

Eðer ekonomi daralacaksa, tüketim azalacaksa, kralý gelse bilançosunu, kârlýlýðýný düzeltemez. Þiþe, Aksa, Froto, Arçelik...vs dünya klasmanýnda da olsan bahane arama kardeþim, ekonomi küçülecekse, beklentilerini ve hisse yatýrým oranýný düþürmelisin.

Eðer yerel para birimin deðerlenecekse (enflasyona göre), sýkýlaþma varsa (lokal ya da global), faizler yüksekse (kredi faizi þirketini, mevduat faizi seni) bil ki etkileneceksin, dövizle iþ yapan þirketteki payýný düþüreceksin kardeþim.

Sýkýlaþma varsa, faizler yüksekse, hisse fiyatlamasýndaki satýþ periyodunu kaçýrma. Faiz artýþýnýn bittiðini düþündüðünde sýrayla yavaþtan boþaltacaksýn tekstil, otomotiv, beyaz eþya, inþaat. (aksanýn fabrika en büyük elyaf fabrikasýymýþ, 2025 yatýrýmlarý varmýþ...vs tamamen bahane üretiyoruz. Tekstil sektöründesin kardeþim. 330bin ton elyaf üretiyorsun. Payýný azalt).

Eðer enflasyon düþüþü netleþtiyse, faiz indirimleri yaklaþtýysa yavaþtan hisse almaya baþlarsýn. Alýþ periyodunu kaçýrma.

Mehmet Þimþek yüz defa suratýmýza dedi ki "tüketiminizi kýstýracaðým". O andan itibaren yatýrýmlarýmýzdaki Bist payýný azaltmalýydýk.

Reel sektör kötüleþecekse, hisse düþecek kardeþim. Ne bahane üretiyorsun. Uzun vadeciyim, temettücüyüm, benim þirket ihracatçý....vs
    Kaan- Bey,

Bu sureci 10 kere yasasak, 9 unda tariflediginiz gibi olacaktinin da bir garantisi yok. Bence boyle kaotik donemleri bilmek, tahmin etmek mumkun degil. Belki yurtdisindaki 1-2 toplanti iyi gitse, seviyeler 1 ay onceki gibi olacakti. Faiz indiriminin ne zaman baslayacagini da bilmiyoruz ama diyelim ki Kahiniz ve bildik, bu karardan 1 ay once toplamayi planliyoruz. Adamlarin 2-3 ay onceden fiyatlari yukari cekmeyeceginin de bir garantisi yok. Aslinda hepimiz, en guvenli hissettigimiz yerde pozisyon aldik bekliyoruz cok da anlam yuklemeye gerek yok.

Bu donem, henuz Aksa'da pozisyonu olmayip da girebilecek yatirimi olanlar icin fena bir donem degil evet sanslilar ama bizim gibi UV ciler yine de cok zararli sayilmayiz. Belki de daha da dusmesini bekleyip stok arttiramayacaklar vb cok parametre var. Bu gunler de gecer. Burada mutlaka Aksa'nin 7-8 ay %55 KKO ile calistigi donemden kalanlar vardir, cok sukur oyle bir donemde degiliz. (Henuz )

7.  Alýntý Originally Posted by Whisperer Yazýyý Oku
    Bu sureci 10 kere yasasak, 9 unda tariflediginiz gibi olacaktinin da bir garantisi yok. Bence boyle kaotik donemleri bilmek, tahmin etmek mumkun degil. Belki yurtdisindaki 1-2 toplanti iyi gitse, seviyeler 1 ay onceki gibi olacakti. Faiz indiriminin ne zaman baslayacagini da bilmiyoruz ama diyelim ki Kahiniz ve bildik, bu karardan 1 ay once toplamayi planliyoruz. Adamlarin 2-3 ay onceden fiyatlari yukari cekmeyeceginin de bir garantisi yok. Aslinda hepimiz, en guvenli hissettigimiz yerde pozisyon aldik bekliyoruz cok da anlam yuklemeye gerek yok.
    Ayni sekilde dusunuyorum.

8. Günlerdir her kademedeye veren hangi kurum acaba, bazen oluyor böyle, poz kapatýyor bazý kurumlar.
    Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.!!!

Sayfa 96/231 ÝlkÝlk ... 46869495969798106146196 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •