Originally Posted by
KaaN-
Ekonominin ve reel sektörün bazý kurallarý var ve insan hisse sahibi olduðunda bunlarý "bile bile" görmezden gelebiliyor. Çünkü o þirkete ortak ve mümkün olduðunca bardaðýn dolu tarafýna baktýðýmýzýn farkýnda olamýyoruz.
Uzun vadeciyim, temettücüyüm, benim þirket ihracatçý....vs ise diðer bahaneler.
Eðer ekonomi daralacaksa, tüketim azalacaksa, kralý gelse bilançosunu, kârlýlýðýný düzeltemez. Þiþe, Aksa, Froto, Arçelik...vs dünya klasmanýnda da olsan bahane arama kardeþim, ekonomi küçülecekse, beklentilerini ve hisse yatýrým oranýný düþürmelisin.
Eðer yerel para birimin deðerlenecekse (enflasyona göre), sýkýlaþma varsa (lokal ya da global), faizler yüksekse (kredi faizi þirketini, mevduat faizi seni) bil ki etkileneceksin, dövizle iþ yapan þirketteki payýný düþüreceksin kardeþim.
Sýkýlaþma varsa, faizler yüksekse, hisse fiyatlamasýndaki satýþ periyodunu kaçýrma. Faiz artýþýnýn bittiðini düþündüðünde sýrayla yavaþtan boþaltacaksýn tekstil, otomotiv, beyaz eþya, inþaat. (aksanýn fabrika en büyük elyaf fabrikasýymýþ, 2025 yatýrýmlarý varmýþ...vs tamamen bahane üretiyoruz. Tekstil sektöründesin kardeþim. 330bin ton elyaf üretiyorsun. Payýný azalt).
Eðer enflasyon düþüþü netleþtiyse, faiz indirimleri yaklaþtýysa yavaþtan hisse almaya baþlarsýn. Alýþ periyodunu kaçýrma.
Mehmet Þimþek yüz defa suratýmýza dedi ki "tüketiminizi kýstýracaðým". O andan itibaren yatýrýmlarýmýzdaki Bist payýný azaltmalýydýk.
Reel sektör kötüleþecekse, hisse düþecek kardeþim. Ne bahane üretiyorsun. Uzun vadeciyim, temettücüyüm, benim þirket ihracatçý....vs
Yer Ýmleri