Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
20,24 10% 128,84 Mn 17,83 / 20,24
8,92 9.99% 12,64 Mn 8,46 / 8,92
410,50 9.98% 30,66 Mn 410,50 / 410,50
52,90 9.98% 57,44 Mn 52,90 / 52,90
8,38 9.97% 719,96 Mn 7,62 / 8,38
948,00 -9.97% 4,39 Mn 948,00 / 948,00
124,20 -9.54% 104,62 Mn 123,60 / 135,30
34,02 -8.79% 386,56 Mn 33,76 / 35,02
31,62 -8.77% 158,62 Mn 31,20 / 33,70
12,23 -8.39% 452,62 Mn 12,05 / 12,55
303,00 -1.7% 8,85 Mr 301,25 / 310,75
295,50 4.05% 8,29 Mr 281,00 / 303,75
439,50 4.58% 7,45 Mr 421,50 / 443,50
3,23 2.87% 7,03 Mr 3,16 / 3,27
71,80 -1.91% 4,41 Mr 71,50 / 73,60
18,91 -0.37% 278,86 Mn 18,55 / 19,18
295,50 4.05% 8,29 Mr 281,00 / 303,75
734,50 -0.94% 1,34 Mr 732,00 / 745,50
94,30 2% 315,58 Mn 92,95 / 95,20
110,80 -0.98% 80,53 Mn 109,80 / 112,60
31,96 1.85% 86,28 Mn 31,38 / 32,30
10,41 -1.7% 140,75 Mn 10,30 / 10,67
84,15 2.37% 339,24 Mn 82,75 / 84,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 95/229 ÝlkÝlk ... 45859394959697105145195 ... SonSon
Arama sonucu : 1846 madde; 753 - 760 arasý.

Konu: AKSA Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Þ.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alýntý Originally Posted by Whisperer Yazýyý Oku
    Evet bence yazdiginiz her sey cok mantikli ve akla uygun iktisadi beklentiler. Bu argumanlara gore de dogru konumlanmis gorunuyorsunuz. Benim bilme ihtimalim olmayan sey faiz indiriminin ne zaman baslayacagi ve Bist'in bunu ne zaman fiyatlayacagi (tabi eger fiyatlarsa).

Hisse alimi ve pozisyon degistirmede sizler gibi aktif olabilen biri olmadigim icin belki de usenmekten yazdiginiz argumanlar ve sektor iliskilerini goz ardi etmis olabilirim. Sizin gibi birisi de denk geldigi icin asil size sormak isterim: bu %85 nakit ile ne zaman Bistte pozisyon acacaksiniz? Sezgileriniz ne der? Cunku bana kalsa, ben bu son 2-3 haftadaki dususle dayanamaz elimdeki tum nakiti hisselere girerdim

Ama ben borsada elimden geldigince 6-9 ay once pozisyon almak gerektigini dusunuyorum. Avr Merkez Bankasinin faiz indirimi 1-2 ay icinde, onu FED'in takip edecegini de az cok ongorebiliyoruz. Eger piyasa gercekten gelecegi fiyatliyorsa, yukarida yazdiginiz mantikla yavastan Avrupa'ya satis yapan otomotiv (Toaso/Froto) ve beyaz esyacilarimiz(arclk vb) iyi bir potansiyel degil mi? Siz otomotiv pozisyonu yanlis demistiniz ama bu sekilde bakinca da toplama donemi gibi geliyor, ne dersiniz?
    Sn. Whisperer,

Daha önce yazdýðým mesajlar tamamen geçmiþle ilgiliydi.

Para yönetimi konusunda genelde lokal ve global ekonominin gidiþatýný anlamaya çalýþýyorum. Acele etmiyorum. Hisse alacaksam da Bist30 ya da belki Bist50 þirketleriyle ilgileniyorum. Risk algým düþük olduðu için kazandýðým para da sýnýrlý oluyor (kaybým da sýnýrlý oluyor).

2021-22 yýllarýnda borsada o kadar çok para kazanýldý ki, insanlarýn beklentileri de ona adapte oldu. Ýþtah çok arttý. Kayýplar da çok artmaya baþladý. O dönemdeki gibi kat kat kazançlar artýk olmayacaktýr. Öncelikle beklentilerimizi düþürmemiz lazým. Bence bu sayede aþýrý hýrs yapýp çöküþ yaþama tehlikesi azaltýlmýþ olur.

Ýleriye dönük ise þu an için lokalde gördüðüm þey, tüketimin henüz yeni yeni kýsýlmaya baþladýðý. Zaten konkordato/iflas/iþsizlik/þirket kârlýlýk ve bilançolarýnda bunu görmeye baþladýk. Aslýnda büyük bütçeli harcamalarda kýsma birkaç ay önce baþlamýþtý. Ýnsanlar enflasyon korkusuyla elindeki birikimi mala gömdü. Bu gömüþlerdeki tüketim kýsýlmasý, büyük bütçeden küçüðe doðru gidiyor.

- Konut: Hunharca alým yapýldý. Þimdi kenarda para da yok bankadan kredi de. Yaprak kýpýrdamýyor. TUIK' in açýkladýðý satýþ rakamlarý hala yüksek görünüyor ama bence o rakamlarda hacizden kaçýþ el deðiþtirmeleri ve biraz KKM' den çýkan paralar etkin. Bu sektör zayýflayýnca cam, çimento, demir-çelik de etkileniyor.
    - Otomotiv; Hunharca alým yapýldý. Araç almayan kalmadý. Bu sektör zayýflayýnca demir-çelik, lastik, cam etkileniyor.
    - Beyaz Eþya; Ayný mevzu. O kadar çýlgýnca alým yapýldý ki, bu yaz düðün sezonunda bile satýþlar kýpýrdamadý. Etkilenen sektörler, demir-çelik, cam...vs
    - Giyim; Enflasyon yükselecek, mal fiyatlarý artacak diye gýda gibi stoklama bile yapýldý. Yaz sezonunun etkisiyle ve okullarýn açýlmasýyla satýþ azalmasý ertelendi ama o da yavaþlayacak en nihayetinde. Etkilenen sektörler malumunuz iplik, elyaf, pamuk…vs

Bu sektörlerdeki þirketlerin "dolar bazlý" hisse fiyatlarýna bakýldýðýnda her þey ortada aslýnda. Þiþe, Arçelik, Ford, Ereðli...vs devler 4-6 yýl önceki fiyatlarýna düþtü. Bu nedenle Aksa' ya kýzmýyorum, kendime kýzýyorum. Bu dev þirketler çökerken Aksa' nýn sektörünün ya da þirketin ne özelliði vardý ki yükselmeye devam etti.

Ýnsanlar "bence" artýk enflasyonun coþmayacaðýna (beklentileri yüksek olsa da) ikna olmaya baþladý ki en basitinden gýdada stoklama iþini býraktý (atalet enflasyonu). Un, þeker, yað, süt..vs fiyatlarýnýn son hareketlerine bakabilirsiniz. Lokal durumumuz bundan sonra ne olur bilmek zor. Þirket batýþlarý (çoðunlukla zombiler) ve iþsizlik artacak. Enflasyon muhasebesi ve tüketim azalmasý nedeniyle kârlar kötüleþmeye devam edecek.

Yukarýdakiler lokal hakkýnda düþüncelerimdi. Globalde ise en kötü geride kalmaya baþlýyor gibi. (okuduklarýmdan gördüðüm bu, teknik takibim yok). Biliyorsunuz, özellikle avrupa bizim için çok deðerli. Eðer avrupa düzelmeye baþlarsa, ihracatçý þirketlerimiz, yerele baðlý þirketlere göre daha þanslý olacak gibi. Ýhracatçýlar dolar/TL' den çok hayýflanýyor ama katma deðerli ürün üretmeyenleri kale almaya gerek yok. Þiþe, Ford, Vestel, Arçelik gibi firmalar için konuþursak rakamlara bakýlýnca MB artýk dolarý biraz yukarý ittirdi son ay. %3 gibi. Çoðu kiþi sadece buna bakýyor ama asýl önemli olan EUR/USD paritesidir. Orada da bu ay %3-4 marj geldi. (dolar alýp euro satýyorlar). Oldukça yüksek rakam bunlar. Olumlu.

Evet borsa önden fiyatlanýr ama bunun fitili olarak görülen faiz konusu biraz abartýlýyor olabilir. Örnek, konut sektöründe de faiz gazý veriliyor. Mesela "Kasým' da faizler inecek, ev fiyatlarý artacak, þimdi alýn" deniyor. Þu an 3 milyon kredi çekilse 84 ay vade ile aylýk 100bin toplam 8 milyon geri ödeme var. Kasým-Aralýk' da faiz 5 puan ise bile ayný kredi aylýk 86bin toplam 7,2 milyon. Bu mu yani "hemen alalým" motivasyonu.

Eylül enflasyonunu görmeden (4 Ekim) yüklü hisse alýmý yapmayý düþünmüyorum. Alýrsam da belki ihracatçý büyük firmalarda alým yaparým. "Yabancýlar gelecekmiþ" ya da "3-6 ay önce pozisyonlanmak lazým" gibi laflara takýlýp acele etmeyeceðim. Böylelikle hem bizim "baz etkisi hariç" ilk enflasyon rakamýný, hem FED' in ilk hamlesini yapmasýný, hem de avrupadaki ekonomik durumu az çok görmüþ oluruz diye düþünüyorum. Bunlarý beklerken 1 ayda borsa %30-40 artarsa da þanssýzlýk olur

Bir de hayalimi paylaþayým Ülkemizin bir hikâyesi varsa, enflasyonda en kötüyü gördükse ve plan tutmaya baþladýysa, Erdoðan sessiz kalmaya devam edecekse (inþallah), sert erken seçim kavgalarý çýkmazsa, yabancý gelecekse borsada inanýlmaz rakamlar görebiliriz. Þu an borsa yerlilerin elinde. Pandemi sonrasý borsadaki yatýrýmcý sayýsý 800binden 7milyona geldi. Her þey yolunda giderse, bu kadar yerli yatýrýmcý borsaya küsmeyip kalýcý olursa ve üstüne bir de yabancýlar gelirse geçmiþteki bist 5$ zirvesi bence aþýlýr. (yerli küsüp yabancýya devrederse farklý). Ama tabi burasý Türkiye Çok hayal kurmamalý, öncelikle eldeki para korunmalý.

**bu yazdýklarýn 15 gün 1 ay önce de vardý..2 ay önce de vardý...avrupa ve amerikada faiz indirimleri baþlayacak..endeks bu nedenle düþmüyor...siyasi belirsizlik var...

3. Bahanesi çok, gerçeði az olan toplumlarda, herkes mýþ gibi yaparak hayatý da yaþýyormuþ gibi yaparak ömrünü tüketip gider.
    Sonuçta paranýn satýn alamayacaðý, erdem dürüstlük, iyilik merhamet ve sevgi de o toplumu terk eder.

Ben Aksa da vurkaççýlara gerek yok aðýr saðlam yolunu alan bir gemi diye sabrediyorum / dum

Aksa da mýþ gibi yapýyormuþ. Yani yöneticileri, delikanlý gibi y miþ. Ama miþ.
    Zannetmesinler ki para son nefeslerine huzur getirir insanoðlunun.
    Diyeceksiniz topik Aksa ne alaka.
    Lord trick ve saz ekibi yönetim için yazýyorum

Gönül ferahlýðý ve huzur, gönüller yapmýþ gönüllere, sabreden derviþlere uðrar.

Saðlam ve sürdürülebilir hisselere yönelenler de maalesef ülkede eser derecede kalan, namusuyla ve etik yollarla para kazanýp, yavrulayacak hisselerin temettülerine talip olanlar. Borsa nýn ruhuyla hareket edenlerdi.

Bu hisse de dansöz oldu.
    At sahibine göre kývýrtýr.

Rauf beyin hatýratýna ihanet edenlere hayýr getirmeyecek bu çalýp çýrpma numaralarý ile KY nin malýna göz dikmiþ aç gözlü tahta kurularýný Allah bildiði gibi yapsýn.
    Ýt ulur,
    Su yolunu bulur.
    Ytd.
    Þahsi görüþlerimdir

Alýntý Originally Posted by ft-2 Yazýyý Oku
    **bu yazdýklarýn 15 gün 1 ay önce de vardý..2 ay önce de vardý...avrupa ve amerikada faiz indirimleri baþlayacak..endeks bu nedenle düþmüyor...siyasi belirsizlik var...
    Üstadým ben de onu söylüyorum. Bir kaç ay önce de bu olaylar vardý ve okuyamadýðýma kýzýyorum. Konunun Aksa ile ilgisi yok. Ben trader deðilim, Bist30 harici hisse almam (Aksa' nýn endeksten düþüþü hariç).

Önceki mesajým tamamen piyasaya/ekonomiye bakýþ açýsýyla ilgili. Edindiðim tecrübeyi paylaþtým. Olan olmuþ zaten. Þu saatten sonra hisseyi satmanýn bir anlamý yok ki zaten.

Alýntý Originally Posted by Tinaz Yazýyý Oku
    Depremde evi yikilmis adama, evi zamaninda guclendirecektin kardesim demeye benzemis.

Mehmet SIMSEK'in tuketiminizi kistiracagim sozunden, kim, hisse alma kardesim anlamini cikartacak.

AKSA goreceli olarak en iyi sirketlerden biri, bu yazilanlar sadece duzeltmelerde girilen psikoloji ile ilgili.

Ben bu hisseyi cok uzun vade icin aldim, hic de pisman degilim.
    Mesajýmýn Aksa ile ilgisi yok. Genel olarak ekonomideki Faiz, Enflasyon, Döviz, Tüketimsel konjonktür....vs bakýþýmýz hakkýnda bir yorum yaptým. Aksa iyi þirket evet. Zaten o yüzden aldým.

Ford' da iyi, Þiþe' de iyi, Arçelik' te. Ama en nihayetinde tüketim kýsýlacaksa tekstil, beyaz eþya, otomotiv...vs sektörlerin etkileneceðini biliyorduk ama ne yaptýk. Hissemizi satmamak için klasik bahanelere devam ettik. En basitinden mesela mevduat faizinin 6 aylýk getirisi az çok belli, þirketin ederi de az çok belli.

Alýntý Originally Posted by KaaN- Yazýyý Oku
    Üstadým ben de onu söylüyorum. Bir kaç ay önce de bu olaylar vardý ve okuyamadýðýma kýzýyorum. Konunun Aksa ile ilgisi yok. Ben trader deðilim, Bist30 harici hisse almam (Aksa' nýn endeksten düþüþü hariç).

Önceki mesajým tamamen piyasaya/ekonomiye bakýþ açýsýyla ilgili. Edindiðim tecrübeyi paylaþtým. Olan olmuþ zaten. Þu saatten sonra hisseyi satmanýn bir anlamý yok ki zaten.

Mesajýmýn Aksa ile ilgisi yok. Genel olarak ekonomideki Faiz, Enflasyon, Döviz, Tüketimsel konjonktür....vs bakýþýmýz hakkýnda bir yorum yaptým. Aksa iyi þirket evet. Zaten o yüzden aldým.

Ford' da iyi, Þiþe' de iyi, Arçelik' te. Ama en nihayetinde tüketim kýsýlacaksa tekstil, beyaz eþya, otomotiv...vs sektörlerin etkileneceðini biliyorduk ama ne yaptýk. Hissemizi satmamak için klasik bahanelere devam ettik. En basitinden mesela mevduat faizinin 6 aylýk getirisi az çok belli, þirketin ederi de az çok belli.
    Bu borsaya para koyan herkes buranin bir Norvec olmadigini biliyor.

Ulkeyi 22 senedir, hangi zihniyet ve amacla kimin yonettigini de biliyor.

Ben demek istiyorum ki, bugun gelinen bu fiyatlar ve eger varsa kayiplar, yatirimcilarin kisisel hatalarindan kaynaklanmiyor.

Yatirimcilar, ellerinden geldigince dikkatli hareket ediyorlar ve bu ulusun mahvolmasina sebep olanlarin hic yoksa ekonominin kalbi olan Borsa'ya zarar vermemelerini diliyorlar.

Yapacak pek fazla bir seyleri de yok.

Yapacaklari en etkin hareket, Tayyib lutfen sandigi getir, erken secim olsun demek.

Bu dilegi dinleyen olur mu ?

O halde bu duzeltmenin moralleri bozdugu bu gunlerde, insanlarin kendilerini suclamalarina yol acmamak lazim.

Gerek borsada gerekse ulkede uzulecek o kadar cok sey var ki, bu AKSA'daki fiyat dususu ilk 20 de siralamaya bile girmez.

Alýntý Originally Posted by Tinaz Yazýyý Oku
    Bu borsaya para koyan herkes buranin bir Norvec olmadigini biliyor.

Ulkeyi 22 senedir, hangi zihniyet ve amacla kimin yonettigini de biliyor.

Ben demek istiyorum ki, bugun gelinen bu fiyatlar ve eger varsa kayiplar, yatirimcilarin kisisel hatalarindan kaynaklanmiyor.

Yatirimcilar, ellerinden geldigince dikkatli hareket ediyorlar ve bu ulusun mahvolmasina sebep olanlarin hic yoksa ekonominin kalbi olan Borsa'ya zarar vermemelerini diliyorlar.

Yapacak pek fazla bir seyleri de yok.

Yapacaklari en etkin hareket, Tayyib lutfen sandigi getir, erken secim olsun demek.

Bu dilegi dinleyen olur mu ?

O halde bu duzeltmenin moralleri bozdugu bu gunlerde, insanlarin kendilerini suclamalarina yol acmamak lazim.

Gerek borsada gerekse ulkede uzulecek o kadar cok sey var ki, bu AKSA'daki fiyat dususu ilk 20 de siralamaya bile girmez.

Üstadým bana tepkinizi anlamadým.

Konuya siyasi yönden bakmak ne kadar doðru bilmiyorum. Zira siz bile erken seçim muhabbeti yapýyorsunuz. Yönetime güvenmiyorsunuz vs. O zaman dolar alýp kenara çekilelim. Neden hisse alýp stres yaþayalým ki.

Benim Aksa ile bir derdim yok. Son bir kaç aydýr konjonktürü okuyamadýðýma sitem ediyorum. Mesajým gelecek ile ilgili deðil, geçen bir kaç ayda yaþananlar ile ilgili.

Düzeltme yapýldý, yatýrýmcýyý dökmeye çalýþýyorlar, yabancýlara bist pahalý geliyordu, girsinler diye düþürüldü...vs
    Mehmet Þimþek istifa etti, hisseyi satalým. Ya da arap yatýrýmcýlarý gelecekmiþ, hisse alalým/tutalým...vs

Ya da teknik çekicilik yaratmak adýna hala FK hesabý yapýp "çok düþtü, artýk yükselir" yorumlarý var. Resmen algýya oynuyorlar ya da bilgisizler. O FK deðeri sadece F deðeri yükselince mi artýyor? K deðeri düþünce de o FK deðeri düþmez mi???

Bu tarz saçma yorumlara göre ya da reel sektöre, günlük hayata ters düþen "zoraki olumlu" yorumlara takýlýnca sonuç hüsran oluyor.

Borsa düþecek demiyorum. Yarýn bir þey olur, borsa birden yükselmeye baþlar kim bilir. Ekonomi nereye gidiyorsa, borsa da onu takip ediyor diyorum. Þirket çok iyiymiþ, yatýrýmlarý varmýþ...vs anlamsýz. Tekrar söylüyorum, yazdýklarým Aksa ya da baþka bir þirketle alakalý deðil. Ekonomik trend ve takibi hakkýnda....

7. Siyasi belirsizlik tüm hisselere var.
    Evet bu bir iþtahsýzlýk nedeni.
    Ama midemi bulandýran bu arazi alýmý.
    Geçmiþte de yanýlmýyorsam bakýrköy hipodrom yakýnýnda bir araziyi alýp, sonra da satmýþlardý.
    Üstelik hiçbir anlamlý kazanç elde etmeden.
    Onun için bu arazi alýmlarý hep midemi bulandýrýyor.
    Araziyi alýp nakit sýkýþýklýða giriyorsan, neden alýyorsun diye sorarlar.
    Kendi nakitini kullanmadan, þirkete araziyi aldýr.
    Sonra kime kaça satýldýðý belli olmayan bir rakama üstüne geçirt.
    Faizlerin en üst seviyede olduðu ve dolarýn gebermiþ halinde arazi almak da neyin nesi.
    Fýrsat alýmý mý?, patron kendi þirketinin arazisini nakite döndürüyor ve faiz gelirini aldýktan sonra, ekonomik koþullarý bahane ederek ayný araziyi geri mi satacak kendine yoksa. Nasýlsa akkim halka açýk deðil henüz.
    Ýþler iyi deðilse neden arazi yatýrýmý yapýldýðýný anlamanýn tek yolu þeytanýn avukatlýðýný yapmak.
    Zira beklentilerin arttýðý bir dönemde benzer þekilde önceki arazi alýmý sonrasý yönünü aþaðý çevirmiþti. Temettüyü yatýrýmcýmýza vereceðimize cebe atalým mantýðý olmasýn!!!!

Kendi görüþlerimdir.
    Olup bitenler olasý senaryolarý tetikliyor.
    Ytd.

Günlerdir her kademedeye veren hangi kurum acaba, bazen oluyor böyle, poz kapatýyor bazý kurumlar.
    Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.!!!

Sayfa 95/229 ÝlkÝlk ... 45859394959697105145195 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •