Sayfa 313/475 İlkİlk ... 213263303311312313314315323363413 ... SonSon
Arama sonucu : 3793 madde; 2,497 - 2,504 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

1. Kapanış itibari ile Alark hissesinin dolar değeri 2.77 USD dir.
    Bu değeri ile, 2022 Ağustos ayı fiyatlarına gerilemiş ve 2 koca yıl hisse
    değeri anlamında yok olmuştur. Dolar enflasyonu da hesaba katıldığında,
    son iki yılda dolar bazında zarardadır.

Değeri tabana yaymak için hisse sattığını açıklayan kıymetli patronlar
    ile onlara bu aklı verdiğini söyleyen yatırımcı ilişkileri direktörü amaçlarına
    ulaşmış, tabana yayılan hisse fiyatı ile beraber PD/DD oranı da son 5 yılın
    en düşük seviyesine gerileyerek, tabana yayılım misyonunu
    gerçekleştirmiştir.

dalia garih ve leyla/vedat alaton, 01.02.2023 ile 08.12.2023 tarihleri
    arasında toplam 34.909.370 lotu borsada işlem gören tipe
    dönüştürdüler. Mevcut sermayenin %8 ine denk gelen bu rakam,
    özenle seçilmiş bir oran izlenimi vermektedir.

Alhan Holding tarafından işlem görülebilire çevrilen 2.175.000 lot hariç
    32.734.370 lot 3.9 USD ortalama ile çoğunluğu kim olduğu belli
    olmayan ve basiretsizlikte çığır açmış kurumsal bir yabancı yatırımcıya
    sattılar. Mevcut fiyat üzerinden, sattıkları hisselerden 37.000.000 USD
    karda sayılırlar. Ama ulvi bir borç ödedikleri için bu rakamın önemi yok.

Gerçi patronlar, tüm bireysel yatırımcılar gibi istedikleri zaman istedikleri
    miktarda hisse satabilirler. Bu satışı yaparken, 2.bir halka arza benzer
    miktarı dolaşıma sokmalarının, sattıkları 32.7 milyon hissenin hisse fiyatı
    üzerinde oluşturduğu baskının ve güya hisselerin çoğunu satın alan kurumsal
    yabancı yatırımcının hisseleri alır almaz fiyatına bakmaksızın tahtaya
    yığmış olmasının hiçbir önemi yoktur. Onlar dokunulmazdır. İstediklerini
    yapmakta özgürdürler.

Dalia hanım, ilk hisse satmaya başladığında tahtadan kendisi satardı. Hergün
    sattığı lotlar sonrasında da KAP bildirimi göndermesi gerekirdi. Birileri bu
    durumun hisse fiyatı, tahta ve bireysel yatırımcıda yarattığı etkiden rahatsız
    olmuş olacak ki, farklı bir yöntem buldular. Hergün tahtadan yüzbinlerce lot
    satıp, bunun için de PR ı zor kaplar göndermek yerine bütün hisselerin tek
    seferde alabilecek basiretsiz bir yabancı yatırımcı bulmaya karar verdiler.
    Bu vesile ile, tek kap atılacak ve milyonlarca lotu hergün zararına satmak
    ile basiretsiz bir yabancı yatırımcı uğraşacaktı. Cuma günü kapanışı itibari
    ile bu misyon da tamamlanmış gözüküyor. Yatırım dünyasının gördüğü en
    basiretsiz kurumsal yabancı, aldığı 15.2 milyon lotu muhtemelen zararına
    da olsa tüketmiş olabilir.

Yabancı kurumsalın sattığı hisselerin büyük çoğunluğunun fonlar tarafından
    alınmış olmasından memnun olanları da uyarmak isterim. Bugün yaşanan
    satış hariç, son bir haftada yerli hisse senedi fonlarından 3.6 milyar TL çıkış
    yaşandı. Fon yöneticileri bu çıkışları karşılayabilmek için, ellerindeki hisseleri
    satmak zorunda kalıyorlar. Bu da, borsanın düşüşünde bir kartopu etkisine
    dönüşüyor. Hissenin kaderi fon yöneticilerinin parmaklarının ucunda ve
    şirketin patronları kadar paraya ihtiyaç duymamalarını dilemekten başka
    çare yok gibi.

Şirketin mottosuyla bitirelim.

Alarko. Değerin Yeni Tanımı (tabana yayılmış hali ile)

2. Ata Yatırım strateji raporundan, karşıt yatırıma inanlar için.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
    " Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    Ekonominin ve reel sektörün bazı kuralları var ve insan hisse sahibi olduğunda bunları "bile bile" görmezden gelebiliyor. Çünkü o şirkete ortak ve mümkün olduğunca bardağın dolu tarafına baktığımızın farkında olamıyoruz.

Uzun vadeciyim, temettücüyüm, benim şirket ihracatçı....vs ise diğer bahaneler.

Eğer ekonomi daralacaksa, tüketim azalacaksa, kralı gelse bilançosunu, kârlılığını düzeltemez. Şişe, Aksa, Froto, Arçelik...vs dünya klasmanında da olsan bahane arama kardeşim, ekonomi küçülecekse, beklentilerini ve hisse yatırım oranını düşürmelisin.

Eğer yerel para birimin değerlenecekse (enflasyona göre), sıkılaşma varsa (lokal ya da global), faizler yüksekse (kredi faizi şirketini, mevduat faizi seni) bil ki etkileneceksin, dövizle iş yapan şirketteki payını düşüreceksin kardeşim.

Sıkılaşma varsa, faizler yüksekse, hisse fiyatlamasındaki satış periyodunu kaçırma. Faiz artışının bittiğini düşündüğünde sırayla yavaştan boşaltacaksın tekstil, otomotiv, beyaz eşya, inşaat. (aksanın fabrika en büyük elyaf fabrikasıymış, 2025 yatırımları varmış...vs tamamen bahane üretiyoruz. Tekstil sektöründesin kardeşim. 330bin ton elyaf üretiyorsun. Payını azalt).

Eğer enflasyon düşüşü netleştiyse, faiz indirimleri yaklaştıysa yavaştan hisse almaya başlarsın. Alış periyodunu kaçırma.

Mehmet Şimşek yüz defa suratımıza dedi ki "tüketiminizi kıstıracağım". O andan itibaren yatırımlarımızdaki Bist payını azaltmalıydık.

Reel sektör kötüleşecekse, hisse düşecek kardeşim. Ne bahane üretiyorsun. Uzun vadeciyim, temettücüyüm, benim şirket ihracatçı....v"
    sn kaanın AKSA topicindeki paylaşımı

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
    1 haftadır yokum ve piyasa darmadağın... bazı hisseler pek de etkilenmedi. maalesef ALARK etkilenenlerin en başında geliyor. ya piyasa yönetimi iplemiyor ya da yönetim bazı arkadaşların yazdığı gibi epey bir problemli ( anca bu kadar yazılabilir ahlaken)...
    aslında yukarıda paylaştım. AKSA topicinde 1 e 11 bedelsiz verilmesine rağmen yerlerde sürünmekte... takip ettiğim bütün hisselerde bir kaç tane piyasa yapıcının kullandığı hariç çöküş var.... sn Kaana eklenebilecek bazı hususlarda ise maalesef SPK nın tavrı var...
    piyasaya yabancı gelmiyor... yani piyasaya yerli fonlar dışında para gelmiyor... APK iae sürekli yeni halka arzlara izin veriyor. olmayan paraları daha bir kurutmakta. gerçekten güvendikleri bir şey mi var yoksa piyasa geberirse gebersin bize ne mi demekteler...

zaman içinde kredilerin problem olacağını tahmin etsek de enflasyon muhasebesini çözemedim. ve bu süreçte karlı firmaların kredileri kapanırsa ne olur bir düşünün. mesela geçenlerde konkardato ilen eden şirket ( aslında düşmüyor tahta kapanınca ?!) hissedarları ne yapar bilmem...
    bu sene para kazanma değil muhafaza edebilme dönemi demiştim bir çok mesajımda... muhafaza etmeyi bir kenara bırakalım umutların bile çöktüğü dönemler geldi... maalesef bu dönemde emin olduğum tek şey şirketin yatırımlarının gelecek vadetmesi... nakit yönetimini iyi biliyorlar diye hissenin de ederinin azalmayacağını düşünmekle hata etmişiz. benim gibi bir adam hisseleri satıp faize bulaşamayacağı için bir nebze rahat olsa da neredeyse enflasyon hariç zarardayız. tek ümidim yatırımların bitmesi ile şirket hedefi olan 4 milyar dolar piyasa değeri benim hedefim ise iyi bir piyasada 6 milyar dolara çıkabileceği...

piyasada umut var mı bilmem. bir şekilde birikimlerin çöp olduğu günlerden sonra hayata tekrar ümitle bakabilir miyiz bilmiyorum. bir şekilde emekli maaşları ve asgari ücret eriyor. piyasada gelecek görünmüyor... bu dönemde spek hisseleri belki kazandırabilir ama en tepeden aldığınızda muhtemelen yıllarca süründürür. kendi adıma mecburi hissede olacağım ve satmayacağım ( lütfen benim şartlarımı bilmeden bir yargıya varmayın. maliyetim gerçekten sıfır çünkü ev ve bahçe aldığımda mecburi kar alma yapmıştım. bir memurun hayatında bir defa yapabileceği şeyi 2 defa yapıp borsadaki yatırımlardan hırsızlık yaptım ve sonuçta maliyetim çoktan sıfırlandı. şimdilerde oğlumun hisselerini alıyorum ki o da epey bir zararda)

ALARK ta takip edenler var mı bilmem ama GLOBAL her gün aldığı malı kime virmanlıyor da hiç artmıyor takası hatta eksiliyor..
    .
    zinhar yatırım tavsiyesi değildir...
    Son düzenleme : tovbekar; 26-08-2024 saat: 20:07.

Ek Açıklamalar
    Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 29.05.2024 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 26.08.2024 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 95,65 TL - 95,00 TL (ağırlıklı ortalama 95,38 TL) fiyat aralığından toplam 104.000 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır.

Bu işlemle birlikte Şirketimizin sahip olduğu ALARK paylarının toplam nominal tutarı 7.452.243 TL'ye ulaşmış olup bu payların sermayeye oranı % 1,713'dür.

Kamuoyuna duyurulur.

1.748.243 + 104.000 =1.852.243
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
    "��Yıllık 3 GWh kapasiteli bir elektrik depolama montaj tesisi için 25 milyon dolarlık yatırım öngrülürken, lityum-iyon prizmatik hücre üretimi için 350 milyon dolarlık bir yatırım planlanıyor. 2025'in ilk çeyreğinde montaj fabrikası kurulmuş olacak."
    yavaş yavaş netleşiyor. genel kurulda veya yatırımcı gününde henüz fizibilite yoktu. şu haberin büyük halini paylaşabilen var ise okuyalım...ben masaüstü çalıştığım için büyütemiyorum
    link aşağıda
    https://x.com/KAParsiv/status/182843...435992/photo/1

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
    havacılık ile ilgili ayrıntı yok... malum oralarda da yatırımlar olacak...
    yönetime bir zamanlar amiral gemisi olan taahhütü neden satmaya coştunuz neden vazgeçtiniz diye sor/a/mamış garip...
    maldivler oteli ile ilgili bir husus yok...
    ne olacak küçük yatırımcının hali diyen yok...

aslında piller hususunda güzel ve ayrıntılı yatırım planı konulmuş ötesinde zaten bilinen şeyler. ama bu tip röportajlarda bazen bir kaç ayrıntı oluşuyor. daha önceleri de yazdık piyasa prim vermiyor. bir şekilde birikimimizi kaptırmamak için araştırmaya devam edeceğiz. ve bir gün geçmişte olduğu gibi piyasanın prim vermeye başlamasını ümit edeceğiz...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,260
    Alark gelecekte bunları yapacak diyenler neden susuyor ?
    İnançları kağıdın fiyatına göre mi değişiyor ?
    Yoksa Kağıttaki spekülasyonu yapanlar susun mu dediler ?

6 gündür tek kelam eden yok ta ondan sorayım gari dedim !..
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Sayfa 313/475 İlkİlk ... 213263303311312313314315323363413 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •