Sayfa 843/898 İlkİlk ... 343743793833841842843844845853893 ... SonSon
Arama sonucu : 7180 madde; 6,737 - 6,744 arası.

Konu: SASA - Sasa Polyester

1. 28.08.2024 saat 18:23 tarihli kap:

28 Ağustos 2024 tarihinde 4,61 TL – 4,67 TL fiyat aralığından (ortalama 4,64 TL) 8.000.000 lot SASA pay senedi geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu SASA payları 18.000.000 lota ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %0,0416)
    Yazılarımın tamamı şahsi görüşlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında görüş ve düşüncelerim asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

2. Az önce atılan kap haberi :

29 Ağustos 2024 tarihinde 4,79 TL – 5,03 TL fiyat aralığından (ortalama 4,89 TL) 8.000.000 lot SASA pay senedi geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu SASA payları 26.000.000 lota ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %0,0601)
    Yazılarımın tamamı şahsi görüşlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında görüş ve düşüncelerim asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

3. hafta basinda bi beklenti ile baska bi hisseye gitmistik ama cenabet hisse biz gittik diye heralde bozdu hareketini , bende .... isimli hisseye kactim vakit harcamadim orada tavan tavan gitti orasi , dahada tavani var gideri var ama tavan tavan giden hisse taban taban da dusmesini bilir sonra hic satamazsin orada zarar yazmakta var sonra sasada geri alimlar geldi sasa burdan yururse terste kalip lot kaybida yasamamak adina hazir sasa dusuk fiyattaykende burdan maliyetlenmek adina persembe sabahi tekrar sasa da pozsiyon actim , riskli sekilde tavan tavan gidecegime saglam sekilde az ama oz giderim daha guvenli ve saglam yol diye dusundum ve geldik pozisyonumuzu aldik ,tilkinin donup dolasacagi yer kurkcu dukkani misali ...

2017 de yaklasik 7-8 ay gibi bi sure sasa yatayda bekletti cok insan mizmizlandi o zaman , ama geri alim kapi gelince hisse katlayarak gitmisti hic unutmam , sonra pandemide hisse dustu 4.20 geldi orada yanilmiyosam geri alim gelmisti ve hisse yine 17 liraya soluksuz cikti 1 ay gibi bi zmanda ve oradan 52 lirayi gordu , yani tam 12 kat artmisti ,orada duzeltme yaparak 34 liraya gelmisti ve tekrar 190
    lirayi gordu , yani tam 45 kat gitti 1 senede ..

simdi tam iki senedir dustu ,yatayda bekletti ve tekrar geri alimlar geldi ,

iyi analiz yapildiginda ; hisse yatayda kaldigi zaman geri alim kapi gelmis ve katlamis , hisse ciddi dusus yasadiginda geri alim kap gelmis ve hisse katlamis , geri alim kap haberi geldiginde hisse katlamis ,

yani hissenin katladigi zamanlarda yasanan ,kesisen ve ortak ozellikler aynen boyle ; 1-yatayda beklediginde , 2- ciddi dusus yasadiginda 3- geri alim kapi geldiginde ciddi sekilde hisse katlayarak gitmis ...

simdiki durumu inceleyelim , hisse uzun bi zaman yatayda seyretmis , hisse ciddi sekilde dusmus , ve geri alim kap haberi gelmis , her 3 ozellikde su anda mevcut hissenin katlamasi icin yani ,

grafik bazli baktigimzda ; flamayi cizmis , flamayi tamamlamis ve direk dikmesi gerekli simdi , ama simdimi diker o diregi sonrami bilemem ama o direk dikilecek ,

grafik bazli inceledigimizde ; ama dolar bazli grafik bakildiginda ; 1 sene dolar bazinda kazandirmamis ama sonraki 2 sene dolar bazinda kar yazmis , 1 sene dolar bazinda kazandirmamis ama sonraki 2 sene yine kar yazmis dolar bazinda , bu hep surekli bu sekilde devam etmis grafikte , ilk defa bu sene 2 yil ust uste dolar bazli kazandirmamis , ve sure tam 2 yili doldurmus durumda su an , yani onumzdeki 2 yil dolar bazinda sasa hissesinin kazandirmasi gerekiyor grafik bazli konusuyorum ,

hissede uzun vadeciler yani eskiler ciddi bi karda olduklarindan pozisyonlarini bozmadan bu 2 yil beklediler ve enflasyon zarari yazdilar ve bu bekleyis uzun bi sure oldugundan herkes bikmis bi durumda bunun farkindayim , patrona olan guven yerlere sacildi bu yuzden , simdi halen herkeste bi korku yada suphe acaba yine hayal kirikligi yasayip hevesimizi kursagimizdami birakir diye dusunceler var farkindayim ama bu ust uste 3 gunluk geri alim sanki patronun kararliligini gosteriyor gibi , bi isaret olarak algiliyorum , insallah bizi yaniltmaz , bu 4.60 dan donus uzun soluklu bi yukselisin habercisidir .... patron yapacagini yapti sattigi paylari yerine koydu dusuk fiyattan , hisseyi baskilayarak , gecen yil kar yazmadigi halde yuzde 700 bedelsiz vermesinin sebebi baskilanan ve dusurulen hisse fiyatini dusuk rakamlardan bolerek hatta ciddi oranda bolerek mevcut lot sayisini cogaltti ve simdi hisse fiyatini yukari vurarak kendisi dahada zenginlesecek cunku elindeki hisse sayisi cogaldi , 2-3 yil sonra yeni fabrika yatirimlari icin finansala ihtiyaci oldugunda bu cogaltip fiyatini yukari cektigi hisseleri yuksek fiyattan yabanci kurumlara satacak ve acacagi fabrikalari bedavaya getirecek diye yazmistim onceki yorumlarimda , aynen dusundugum gibi plani isliyor , sayet bu fiyatlardan yukari donerse hisse fiyati , bugun 5 lira desek hisse fiyatina , tahminim mayisa kadar 50 lirayi goruruz , simdi bazilari bu rakami ucuk bi rakam olarak gorebilir , ama aslinda hic de ucuk bi rakam degil , 45 kat giden hisse neden 10 kat gitmesin ? ustelik gecmisinde tam 2 sene yatayda bekletip hisse dusmus , hisse 2 sene icinde guc toplamis bekleyerek, ayrica dusus yasamasindan kaynakli hisse cok ucuz kalmis , fk si nerlerden nerelere gelmis bu zaman zarfinda , gecen bu 2 yil zaman zarfini goze alirsak ,normal sartlarda insanlarin yazdigi zararin uzerine birde 2 yillik enflasyon zammini koydugunuzda ana paraya gelip birde 2 yillik getirisini hesaplayip onuda eklediginizde , hissenin gelmesi gereken fiyat buralari olmali diye dusunuyorum , ancak o zaman tum zararlar cikar ve ky nin agzina bi parmak da olsa bi bal yani kucuk bi kar yazabilmesi lazim o fiyatlarda ....

patronun attigi kap ta yazan; ky nin menfaatlerini korumak amaciyla geri alim yapilmistir ibaresi varsa ..... menfaat korumak amacli adim atiyosa bu saatten sonra tahtacinin hisseyi dusurmemesi lazim tam tersine yukseltmesi lazim diye dusunurum , muhtemelen bi aksilik olmazsa hisse buradan yukari gider diye dusunuyorum , zaten bu saatten sonra tahtaci hisse fiyatini yukseltmeyip te dusururse , o zaman patron acik acik bariz sekilde spekulasyon yaptigi belgelenir , belgeside kap haberi , o zaman kanun onunde onu kimse kurtaramaz , herkes dava acar hakkinida soke soke alir o davada , davali milyarlik patronda olsa o davayi kaybeder , kazanamaz burda kazansa yargiyi uluslararasi mahkemeye tasir millet yine uluslararasi mahkemede soke soke alir hakkini , patron da o kadar essek degil bunlari dusunur heralde , milyonlarca ky ye karsi borclu cikar sonra , demem oki bu saatten sonra patronun eli mahkum bu hisseyi artik dusuremez , dusurursede sonuclarina katlanmak zorunda kalir ,

simdi bide hissede ciddi bi beklenti var , bugun sirketin yapmis oldugu cironun tamamini; tek basina yapacak olan bi fabrika hizmete girecek , bu demekki bugun yapmis oldugu kar kadar bi kar daha yeni acilan bu fabrika (PTA ) kar yazacak bilancoda , eskiden milyon milyon kar eden fabrika simdi milyar milyar kar yaziyor sebebi ise 2026-17 den itibaren acilan yeni fabrikalar ... her yeni acilan fabrika bilancoya olumlu etkisi oldu , simdi bu hammadde gibi cok stratejik bi urunu uretecek fabrikanin bilancolarda yaratacagi etkiyi siz dusunun ,

hissenin yukari yukselisi ve bilancolardaki karin yuksekligi dogru orantilidir , ayrica bu sene sonuna kadar acilmasi planlanan 2 fabrika daha var , bu 3 fabrikanin hizmete girmesiyle ,bilancolara etkisiyle 2025-2026- ve 2027 yillari dunyada ve tc de herhangi bi jeopolitik risk olmadigi takdirde sasanin yukselisinin yili olacagindan benim hic suphem yok yeterki su pta ocak gelmeden acilip ilk faz calismalarina baslanilsin ,

daha evvel dedigim gibi ben baska bir hissede altin sektorundeki bi hissede hatta sirketin satilmasini bekledigim icin 1 bucuk sene kaybetmis biri olarak 10 milyonun uzerine bir bardak su icip oradaki pozisyonumu zararla bozarak yaklasik 6 ay once tekrar sasa da pozisyon almamin sebebleri sasanin icinde bulundugu durumu ve geleceginin hesabini yaparak tekrar sasa da pozisyon almamdi ,

burada cok bilmislerin lafini dikkate almadim , ben anlik kazanayim diye bu hisseye girmedim , anlik kazanabilirim su anda .... isimli hisse tavan tavan gidiyor dun 6.tavanini yapti bi 10 tavan daha gider biliyorum , anlik kazanmak istesem oradaki hissemi satip sasa da tren kalkmadan once pozisyonumu alayim diyerek buraya gelmezdim dun,

ben anlik kazanma derdinde degilim ben yatirim yapiyorum omurluk yatirim , olene kadar kalacak bu hisse bende , anlik firsat degerlendirmeleri icin kacar giderim filanca hisseye ama pozisyonumu korumak icin tekrar gelirim sasaya , bu hep boyle oldu boylede olacak , kimsenin konustugu laf umurumda degil , ne zamanki 2030-2032 yili gelir projeler tamamlanir o zaman sasa hissesi ile diger hisseleri kiyaslar bu 6-7 sene icerisinde hissem diger hisselere gore ne kazandirmis az mi cokmu diye o zaman kiyaslama yaparim simdi degil en uygun zaman benim icin o zamandir , cunku ilk hedef zamanim o yillar , omrumuz yeterse konsuuruz bu zamanlari yad ederiz o zamanlarda ,

su anda 2 ceyrek kar yaklasik 14 milyar , yil sonunda 4 ceyrek kar ortalama kaba taslak 30 milyar kar yazsa ( bu karin uzerine cikacagini biliyorum ama yinede en kotu sartlarda ne olur diye dusundum ) sasa hissesi gelecek yil bedelsiz verme oranini simdiden yuzde 70 civarinda olacagini garantilemis gibi bi durumda ,
    gelecek yilda en az yuzde 70 bedelsiz aldiginizi dusunun , kac lotunuz var ona gore hesabini siz yapin sahip olacaginiz lot sayisini ,

biri cikar simdi yirtik dondan cikar gibi kac milyar lot oldu ,agir kaldiramaz kimse der abuk sabuk konusur , sanki halter kaldiriyoz , silkme kopartmada , dunki grafige bi baksin yarim saatte yuzde 9 prim yapti yukseldi , hisseye alim gelsin , oyle bi giderki oyle bi kalkarki , en kral kasar gelse indiremez o kalkani ,
    heleki patronun cikarina ise hissenin kalkmasi bakin nasil kalkiyo o hisse , patronunda yeni projeler icin paraya ihtiyaci olacaksa ileriki yillarda ,o hisselerin eli mahkum ayaklari gardiyan kalkacak o hisse fiyati ...

bugun 10 milyar lot cok agir diyenler , sirketin projelerini tamamlayana kadar elde ettigi kari bedelsiz olarak verme karari aldigindan haberi yok anlasilan , yani ; 2030 yilina kadar her sene sirket bedelsiz vercek demektir bu , oyleyse o yila kadar verecegi bedelsizlerle hissenin lot sayisinin kaca gelecegini dusunurseniz bugunku 10 milyar devede kulak kalir , cunku seneye yuzde 100 bedelsiz verse 10 milyar lot olur sana 20 milyar , diger sene 40 milyar diger sene 80 milyar ... 80 milyar lot agir olmuyacakta bugun 10 milyar lotmu agir olacak gulerim ben buna , vermisler birilerinin agizna bi sakiz cignmiyolarda cigniyolar , belki kendileri kadar kafasi basmayan biri olurda kandiririz diyerek ...

bi hisse hic bi zaman sonsuza kadar cikmayacagi gibi sonsuza kadarda dusecek degil , sasaninda dusecegi yer sinirliydi demekkki hedeflenen sinir burasiydi ... geri alimlar geldigine gore ...

biz bi hisseye inandik , hayatimiz boyunca kazandigimiz parayi hatta amerikada ,gurbette calisarak kazandigimiz o en zor sartlarda gurbette calisarak biriktirdigimiz parayi getirdik inandigimiz ve gelecek gordugumuz bi hisseye yatirim yaptik , yaptigimiz yatirim bizi baglar cunku baskasinin parasiyla yatirim yapmadik , o yuzdende inandigimiz seyi birakip baskasinin sozuyle bozmayiz , baska hisselerde macera aramayiz , bi kere aradik 10 milyondan olduk , en buyuk tecrubemizi aldik bu hayatta , belkide iyi oldu ayni hatayi ya 2032 de yapsaydik , kaybimiz daha buyuk olurdu ve duzeltme sansi bulamazdik belki , simdi en azindan duzeltebilme ,o parayi tekrar yerine koyabilme sansimiz var sasa sayesinde , belkide bu hatayi simdi yapmamiz hakkimizda daha hayirliydi cunku cikarabilecegimiz bi ders bi tecrube 1000 nasihatten iyidir derler , ileride yapabilecegimiz bi hatayi yapmamizi engelleyecek bu yasadigimiz tecrube , o yuzden yinede karli sayiyorum kendimi , vardir her iste bi hayir , kazada belada bile ,

yazdiklarim kendi dusunce ve duygularimdir , herkes kendi kafasina gore yatirim yapar , hisseye guvenmeyen guvendigi hisseye gider yatirimini orada yapar , ama gidiyosada her gun gelip burada hisseyi karalama yapmadan gitmesi gerekir , etik olan sey budur , yazdiklarim kimseyi baglamaz , ytd

herkese hayirli cumalar , iyi hafta sonlari ve bol kazanclar ,

4. Şirket bu hafta toplam 18 milyon lot hisse geri alımı yapmış. Önümüzdeki hafta da buna benzer alım yapıp sonrasında PTA haberi düşerse kap'a şaşırmam. Eskisi kadar sasa'da çok lotum olmasa da bir miktarla beklemeye devam.

5. Birseyin cogu degil, azi kiymetlidir azi !!! SASA'nin yatirimlar bitene kdr bedelsiz vermesi kadar yatirimciyi yoracak/negatif birsey sanirim WW3 felan olur.

Bunu niye ballandirarak anlatildigini yada "X milyon lotum oalcak, temettulerle ucacam" hayali kuruldugunu anlamiyorum. Lot sayisi artarken hisse basina dagitilan kar azalmayacak mi? Herkes lotunu 1Milyon yapip, temettunun EGEEN ayarinda kalacagini hayal ediyor

Arkadaslar silkelenin azcik, dunyayi kasip kavuran arkasinda chipset ve AI gibi 2 tane --en azindan simdilik --- yikilmaz hikaye olan NVIDIA'nin 24,620,000,000 lotu var dolasimda. 1999'da 13.4Milyar lotu olan NVIDIA 25 senede %100 bile bolunmemis.
    SASA 1 kez daha %100 bolunurse NVIDIA lotuna yaklasacak... 2. kez %100 bolunurse gececek

24,6 MILYAR lotu olan NVIDIA hisse basina yillik 4 cent temettu verdi en son
    NVIDIA'nin hikayesine, cirosuna, karina, temettusune bakin
    Sonra ayni sayida yada belki daha fazla lot sayisiyla SASA'yi tartin bakalim kafanizda

SASA/NVDIA is kiyasi yapmiyorum, olayin ciddiyetini anlayin diye en uctan bir ornek verdim size

Temettu yerine, capital gain + bolunmenin min yada hic olmamasi bence olabilecek en iyi senaryo

edit:imla
    Son düzenleme : bravoecho; 31-08-2024 saat: 13:08.
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim...
    Agresif buyume hikayesi olan sirketin zamanlamasini yapamazsiniz; tasiyan kazanir 😎😎

6.  Alıntı Originally Posted by bravoecho Yazıyı Oku
    Birseyin cogu degil, azi kiymetlidir azi !!! SASA'nin yatirimlar bitene kdr bedelsiz vermesi kadar yatirimciyi yoracak/negatif birsey sanirim WW3 felan olur.

Bunu niye ballandirarak anlatildigini yada "X milyon lotum oalcak, temettulerle ucacam" hayali kuruldugunu anlamiyorum. Lot sayisi artarken hisse basina dagitilan kar azalmayacak mi? Herkes lotunu 1Milyon yapip, temettunun EGEEN ayarinda kalacagini hayal ediyor

Arkadaslar silkelenin azcik, dunyayi kasip kavuran arkasinda chipset ve AI gibi 2 tane --en azindan simdilik --- yikilmaz hikaye olan NVIDIA'nin 24,620,000,000 lotu var dolasimda. 1999'da 13.4Milyar lotu olan NVIDIA 25 senede %100 bile bolunmemis.
    SASA 1 kez daha %100 bolunurse NVIDIA lotuna yaklasacak... 2. kez %100 bolunurse gececek

24,6 MILYAR lotu olan NVIDIA hisse basina yillik 4 cent temettu verdi en son
    NVIDIA'nin hikayesine, cirosuna, karina, temettusune bakin
    Sonra ayni sayida yada belki daha fazla lot sayisiyla SASA'yi tartin bakalim kafanizda

SASA/NVDIA is kiyasi yapmiyorum, olayin ciddiyetini anlayin diye en uctan bir ornek verdim size

Temettu yerine, capital gain + bolunmenin min yada hic olmamasi bence olabilecek en iyi senaryo

edit:imla

sayin bravoecho ; sasanin bedelsizle devam etmesi yatirimci icin 3. dunya savasi demektir demissiniz ,
    3. dunya savasi ile bu konuyu nasil bir araya getirip ozdeslestirdiniz bravo diyecegim , nick name inizde bravoecho tam uydu bakin ,

sizin mantiginiza gore ne bolunme olsun ne temettu versin sadece hissenin primlenmesi yeterli ...

peki size sorum var , sizmi daha cok akillisiniz yoksa dunyanin en zenginlerimi ? dunyanin en zenginleri paralarini borsada katliyor , ama sizin soylediginiz ozellikdeki hisselerde degil , temettu veren hissede pozisyon alarak katliyor , simdi sorarim , eger siz onlardan daha akilli olsaydiniz onlardan daha zengin olmaniz gerekmezmiydi ? yabanci yatirimci bosunami temettu veren hisseye yatirim yapiyor derim bende ,

kimse X milyon lotum olacak temettulerle ucucam demiyor , en azindan ben demedim , bu forumda baskasininda dedigini gormedim , birileri okudugu seyi anlayamayacak kadar acizmi , ben insanlar anlasin diye o kadar uzun uzun yaziyorum ama birileri nasil oluyosa benim anlattigimi degilde anlamak istediklerini cikariyolar okuduklari seyden
    yada kasitli sekilde carpitiyorlar konulari burada ,

ben burada yazdim , kismetse olmezsek 2030-32 de milyonlarca lotum olur diye yazdim , amacim da yaptigim yatirim ile temettu alarak bi cesit emeklilik kazanci gibi buradan temettu almak dedim , ama hic demedim milyonlarca lotum oldugunda daha fazla temettu alirim diye bi cumle kurmadim , yada milyonlarca lot sayim yukseldikce kazanacagim temettu o oranda artacak demedim ,

bugun 1000 lotun varsa hisse basina 1 dolar temettu alacaksan bugun , 2030 da 1000 lotun ornek veriyorum sallamasyondur .. 10 bin lot olacaksa bedelsizlerden kaynakli ve bugun lot basina 1 dolar aliyorsan o gunde 1 dolar bolu 10 esittir 10 sent temettu alirsin cunku lot sayin 10 kat arttiysa bedelsiz bolunmelerden ,alacagin temettu fiyatini 10 kat artmis hisse sayisina bolmen gerekir ,

yani bugun 1 dolar hisse basina temettu aliyosan 1000 lotun varsa yilda 1000 dolar temettu alirsin , gunu geldigindede hisse basina 10 sent ile 10 bin lota yine 1000 dolar temettu alirsin degisen bi sey olmaz , ama sen hisseden cikarsan bolunmeden kaynakli bedelsizleri alamazsan, bugun alman gerekli olan 1000 lotu ,2030 da ogun almaya kalksan sadece 1000 lot ile 10 sent temettu alirsin ve alacagin temettu fiyati sadece 100 dolar temettu eline gecer ,

demekki bugun alacan bekleyecen, bedelsizlerden faydalanacanki ,2030 da alacagin temettu miktarindan herhangi bi kayip yasamayasin ,

burada nasil bi zarara ugradigini anlayabildinmi ? demekki sasa hissesini 2030 yilinda tum projeleri bittiginde alipta temettusunden faydalanayim diyerek yatirim yapamazsin , yapmaya kalksanda bi halta benzemez yapacagin yatirim, demekki simdi sasaya yatirim yapacaksinki her yil bolunmelerden kaynakli lot sayin katlayarak gidecek ve gunu geldiginde temettu verecegi zaman alacagin temettu sana bi sekilde faydali olsun ,

borsada yatirim boyle olur , simdi al , at kenara , zamani geldiginde kac lira olmus bak gor ...

bedelsizlerin asil faydasi nedir anlayamayanlara yada israrla anlamak istemeyenlere yada israrla konuyu carpitmak isteyenlere bir kez daha 5 yasindaki cocuga anlatir gibi anlatayim ;

bugun sasa nin degeri 5 tl bugun bu hissenin 1 lotunu alabilmen cok ama cok kolay , cunku alim gucun buna musait ,ama sirketin bi vizyonu var ve bu hedefleri dahilinde buyumek ve buyuyerek sirkete daha fazla para kazandiracak tesislerin kurulmasini amacliyor , yani su anda yolun yarisinda , ama planlarini tamamladiginda , her sey bittiginde aradan nerden baksa 6-8-10 sene gececek , bu zaman zarfinda yaklasik 13 tesisi hizmete sokma plani var , buda nerden baksan 10 tane fabrika demektir , su an yapmis oldugu kara bu 10 fabrikaninda yapacagi kari eklerdigini bi dusun , ortaya nasil muazzam bi kar cikacak ,
    sirketin yaptigi kar ve hisse fiyati dogru orantili sekilde buyur , hisse fiyati bugun 5 lira olabilir ama 8-10 sene sonra hisse her sene bolunme gerceklestirse dahi hisseyi 5 liraya alamazsin , tum yatirimlari yapip tamamlamis ve ona gorede ciddi bi kar bilancosu yayinlayan bi sasa hissesinin kac liraya gelecegini bi dusun , dusunme yeteneginiz var dimi ?
    bi hisse ornegini vereyim , egeen bugun kac lira ? son alti ay dususunden sonra 10 bin tl ye geldi ama 6 ay once17 bin tl idi , hadi al bakim alabiliyosan 10 bin lot , alabiliyonmu ? varmi facan ?sikar dimi , alamazsin , ama bundan 10 sene once alabilirdin o 10 bin lotu egeenden ,

ayni sekilde sasa hissesi bugun tc nin en buyuk 5. petrokimya veya sanayi tesisi olarak varligini devam ettiriyorsa
    ( eskiden 22. sirada idi son 7-8 sene icinde yaptigi atilimlarla yani actigi fabrika tesisleriyle 5.siraya yukseldi )
    tum tesislerini tamamladiginda tc nin en buyuk petro kimya tesisi yada sanayi tesisi olacak , dusunme yetenegi olan varsa dusunsun tc nin en buyuk sirketinin ortagisin ve milyonlarca lotun var , ayni zamanda dunyada en buyuk polyester ureticisi olan Cin ulkesiyle rekabet edebilmek ve 1. olabilmek amaciyla bu atilimlari yapiyosun , hadi diyelim 1. ligi elde edemedin ama o zaman 2. olursun , bu az biseymi dunyanin en buyuk 2. devisin sektorunde , ve sen bu sirketin milyonlarca lotuna sahip olacaksin , sen zannediyomusun bu sirketin tek 1 lotu gunu geldiginde 5 lira olarak kalicak , evet diyen varsa burada kimse bizi mesgul edip canimizi sikmasin , evinden ciksin arka saokaginda muhakkak bi cocuk parki vardir gitsin orada salincaga binip tahtirevali ye binip zaman gecirsin cocuklugunu yasasin ,

sunu da dip not olarak yazayim , bugun amerikaya polyesteri Cin satiyor , amerikanin en buyuk rakibi bugun Cin , neden ? cunku Cin uretiyor amariuka alip tuketiyor , trump diyorki secimnlerde ben kaybedersem yakinda amerikalilar cince konusur diyor , adam cok milliyetci , milletinin ne duruma dusecegini cok iyi biliyor cunku cin amerika ekonomisini coktan yakaladi , simdi amerika can dusmanini milyarlarca dolar alisveris yaparak dahada zenginlestirip kendisine rakip olmasini istermi tabiki hayir , bugun sen hammadde uretebilirsen cinin urettigi fiyata polyester uretebilirsen amerika polyesteri senden alir cinden degil , cini zengin edecegime tc yi zengin ederim der cunku tc amerikaya rakip degil biz daha coooookkkk bebe kaliriz cinin ekonomisinin yaninda , yani biz bi tehlike degiliz amerika icin ama cinin durumu farkli , bugun sen avrupaya , oradoguya ve afrikaya polyester satiyosun ama yarin rekbaet edebilecegin guce ulastiginda amerika gibi 350 milyonluk bi kitayada polyester satabilirsin , o zaman senin satis pazarin ne kadar buyurse yapacagin kar da o kadar buyur , sasanin gelecegi yeri goremeyen ya kordur yada beyni sulanmistir bazi sebeblerden kaynakli , siz nasil bi sirkete ortak oldugunuzun farkinda degilsiniz derim o zaman ben ...

gunu geldiginde yaptigi kar milyarlarca lot hissesine bolunerek temettu verecek ama bugun eger 1 dolar hisse basina temettu veriyosa eger ( sallamasyondur ornek olarak verdim ) tum fabrikalar tamamlandiginda yapacagi kar bugune gore katlayacagindan gunu geldiginde 1 dolar almayacaksin belki 5 dolar temettu alacaksin o zaman , lot sayin belki 10 kat artacak ama temettu oranin 5 kat artacaksa , lot sayin sanki sadece 2 kat artmis kadar seni etkileyecek , yani o kadar milyarlarca lot sayin olacak ona gorede az temettu alacaksin teziniz curuyor , kismi sekilde belki etki eder , oda cok buyuk bi oran olmaz , gunu geldiginde her ne kadar temettu verirse kimse cikipta zaten diyemez neden fabrika bu sene bu kadar kar ettide bu kadar kar etmedi diyemez , ne kar ettiyse ne kadar temettu dusuyosa alir cebine koyar rizkina sukreder , neyse alir onu yer ....
    bugun insanlar devlete 25 sene calisiyoda emekli olunca verdigi emegin karsiligi olarak sadece 10- 15 bin tl gibi bi emekli maasi aliyor ve bu parayla geciniyor koca ay , Allah kismet ederse o gunleri gorursek benim alacagim temettu bu emekli maasindan kat kat fazla olacak bunun tersini kimse soyleyemez ,

sadece temettu kazanciniz olmayacak ayrica hisse fiyatida kimbilir kac liralara gelicek sen o zaman kac milyon lotun varsa carp bakayim hisse fiyatiyla o zaman kac milyon paraya denk gelicek senin paran ,evvelki sene sasa nin 1 lotu 190 lirayi gormedimi ? gordu senin sadece 1 milyon lotun olsa 190 milyon lira para ederdi , 10 milyon lotun olsa 1 milyar 900 milyon para eder , 2 sene evvelki hisse fiyatina gore , sasa bgunku sartlarda 190 liraya gelebiliyoda tum fabrikalar bitmis milyar milyar bilanco karlari gelirken tc nin ve dunyada sektorunde sayili devlerinden bir sirket oldugunda fiyati 5 lira kalacak dimi ?kimbilir o zamanlar ne fiyatlari gorur 190 ne ki ?
    bugun hisse fiyatindan kaynakli hisse fiyati 1 kademe yukseliyor cift hanelerde 2 kademe yukselecek 3 hanelerde 5 kademe ... sirket fabrikalari tamamlayinca bolunme olmayacagindan hisse fiyati bolunmeyeceginden dusmeyecek ve talep dogrultusunda hisse fiyati yukselmeye devam edecek , yukseldikcede kademeleri artacak binli rakamlarin gelmesi hic ama hic zor degil bakin egeen e , gecen sene 1000 liraydi simdi 10 bin kusurlarda bikac sene sonra yuzbinlerde olur...cunku kademeleri su an sasa gibi 1 bir artmiyorki acinn bakin kac kademe birden artiyor her yukselisde ..

sektorunde dunya devi olmak icin ugrasan ve tc nin 1. sirketi olan sasa nin haricinde bu kadar ciddi bi sirket varsa soyleyin isim verin buradaki insanlar kiyaslama yapsin sonrada desinlerki siz haklisiniz hadi biz sasayi satip gidip o sirketin hissesini alalim desinler sizi dinlesinler , sizde kurtulun bizde kurtulalim , ikide bir gelipte sirketi kotulemenin anlami gayesi nedir , haaa bizizm kafamiz sizinki kadar calismiyo, sizinki bizden daha iyi calistigini dusunuyosunuz ve gelip burda bizi uyariyorsaniz Allah razi olsun iyiligimizi istediginiz icin ama siz bakin uzerinize duseni yaptiniz uyardiniz ikaz ettiniz , aylarca gelip tekrar tekrar usanmadan soylediniz halende birileri pozisyonunu bozmayip israrla bu hissede kaliyosa Allahindan bulsun deyin birakin gidin , ben uyardim o dinlemedi deyin kendi haline birakin ,

sikintiniz nedir sizin , israrla israrla buraya gelip hisseyi karalamanin mantigi nedir , sizin soylediginiz sey dogru dahi olsa sizin bu davranisinizdan dolayi dahi kimse sizin onerdiginiz hisseyi almaz , inat eder kalir burada , her ne yapmak istiyosaniz aslinda kendi ayaginiza sikiyosunuz , geri teper cunku bu yaptiklariniza istinaden ,

bak ben kendi adima konusuyom , 1 e 100 verecek hissenin adini burada yazsa dahi belli basli bi kac kisi , o bikac kisi dedigi icin sirf o bikac kisi dedegi icin dahi o hisseyi bana bedavaya hatta uzerine para dahi verseler almam o kagidi , bu kadar net !!

ben sartladim kendimi , aldim ip numarasindan kimligini , sasa bu geri alimlardan kaynakli beklenen maratona baslarda yukselis trendine girerse o kisinin ismini gorursem listede , alim yaptigini goreyim ,kendisine borsada manupilasyon yapmaktan dava acacagim ayrica da hakaret davasi acacagim , tuttugu avukatlar bakalim kendiisni cezadan kurtarabilecekmi gorururz , zaman her derde devadir ..

ben bu hisseye guvenmisim yatirimimi buraya yapmisim , gidipte orda burda filanca hisselerin forumlarimda bi Allahin kulu goremez o filanca hisseyi kotuledigimi , ne isim var delimiyim , bende olmayan hissenin forumunda ne isim var , herkesin akli var Allah herkese akil vermis herkes istedigi hisseye girer pozisyon alir , benim haddimemi gidipte millete akil satmak o forumlarda.... kimin haddine gidipte senin aklin yokmu ne isin var bu hissede demek kimin haddine ?

haaa 2030 da beklentilerimi karsilar az karsilar o zaman bakariz , rizkimizda da ne varsada kabuluz ,az veya cok ...

7.  Alıntı Originally Posted by karayel09 Yazıyı Oku
    Şirket bu hafta toplam 18 milyon lot hisse geri alımı yapmış. Önümüzdeki hafta da buna benzer alım yapıp sonrasında PTA haberi düşerse kap'a şaşırmam. Eskisi kadar sasa'da çok lotum olmasa da bir miktarla beklemeye devam.

sayin karayel, lotunuzun ne kadar oldugu onemli degil ama az ama cok , ama eskisi kadar olmasada sorun degil , sasa uzun vadede herkese her zaman kazandirmis bi hisse , zaten almissiniz , geriye kalan ise bir kenara atip unutmak , zaman o kadar hizli geciyorki sunun surasinda 6-8 sene hic ama hic bisey , yasadigimiz omru goz onunde bulundurdugumuzda bu kadar bi sureninde cok cabuk gececegi malum, o zamana kadar lotlariniz katlaya katlaya gider , dmlaya damlaya gol olur misali ...

herkese bol kazanclar dilerim

8. sasanin tesvik programi iptal haberi yayinlanmis ,

yani ; sasanin yapmis oldugu yatirim icin aldigi tesvik programinin iptali demek , sasanin yapmis oldugu yatirimin tamamlandigini gosterir , yani pta fabrikasi tamamlandiysa tesvik programi iptal edildi denir cunku olay kapandi , yatirimlar tamamlandi demektir bu ,

pta nin bittigi sadece son rutuslarin yapildigi yani boya islerinin yapildigi sasa calisanlarinin soyledigi seylerdi hatta fabrika uzerine bayraklar dahi asilmis diye haberleri yapildi , demek resmi olarak pta fabrikasi bitti ki tesvik programinin iptali yayinlanmis ,

daha evvelki yorumlarimda yazmistim , fabrika tamamlandiktan sonra test calismalari yapilir , her makinenin tesisin dogru ve istenilen performansda calisip calismadigi test edilir buda yaklasik 1-2 ay surer ondan sonra ilk faz calismalari icin fabrika start verir diye yazmistim , demek aynen o sekilde devam ediyor , fabrika tamamlandiginin gostergesidir bu aciklama ,

insallah ocak tan once her sey tamamlanir bi aksilik olmazda ilk faz calismalarina baslariz bu sene sonuna kadar ,

vatana millete hayirli olsun , geride diger 2 fabrikanin yani 2024 sonuna kadar acilmasi planlanan diger 2 fabrikalarin da tamamlanip ilk faz calismalarinin zamaninda hayirlisi ile baslamasi insallah

Sayfa 843/898 İlkİlk ... 343743793833841842843844845853893 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •