Sayfa 604/619 İlkİlk ... 104504554594602603604605606614 ... SonSon
Arama sonucu : 4949 madde; 4,825 - 4,832 arası.

Konu: İDEAL veri terminalinde /Sistem/İndikatör/Robot

1. Merhabalar. İdealde ekranda iki grafik açıkken bu iki grafik içinde iki farklı sembol listesinin zamana bağlı olarak döngüye girmesi mümkün müdür?
    Örneğin listeler şu şekilde olsun
    LIST1 içeriği
    IMKBH'YKBNK
    IMKBH'ISCTR

LIST2 içeriği
    IMKBH'THYAO
    IMKBH'PGSUS

Soldaki grafikte LIST1 10saniye
    Sağdaki grafikte LIST2 10saniye
    Döngü oluşturmak mümkün mü?

Alıntı Originally Posted by belamim Yazıyı Oku
    Merhabalar. İdealde ekranda iki grafik açıkken bu iki grafik içinde iki farklı sembol listesinin zamana bağlı olarak döngüye girmesi mümkün müdür? ..
    Sayın dostum merhaba.
    iDeal'in normal kullanımda döngü periyodu özelliği var. Tek bir listedeki sembolleri döngüye sokabiliyorsunuz, bildiğiniz üzere.

Biraz uğraştım, farklı listeleri farklı grafiklerde döngüye sokabilir miyim diye..

Yanlış ve hatalı bir gözlem ve bilgi olabilir ama;
    grafiklere atanan Sistem nesnesi (statik değil) sabit kalmıyor, bir grafik oluştuktan sonra peş peşe 2-3 defa farklı Sistem nesneleri yaratılıyor ve akabinde yine farklı nesneler oluşturmaya devam ediyor iDeal. Grafiğin en son oluşturduğu nesnedeki Sistem.Sembol ve Sistem.Periyot değişkenlerini değiştirseniz de grafiğe yansımıyor bu değişiklik. Eski bir nesneyi de grafiğe tekrar atayamıyorsunuz, grafiği refresh edecek bir metot da yok. (Özel oluşturulan (custom) semboller için bir yöntem var ama.. farklı bir kullanım amacı var galiba, onu test etmedim)

Yani özel bir timer yaratarak grafiğe belirli aralıklarla Sistem.Sembol değişikliklerini değiştirme yöntemini denedim ama olmadı. Zaten timer nesnesini işi bitince disabled yapmak, grafiği oluşturan metodun zaman içinde oluşturacağı yeni timer nesnelerini kontrol etmek de oldukça zahmetli. Belki de mümkün değil.
    Sorunuzun cevabı: yapamadım.

3. Bugün seans sonuna doğru makinaya bakayım dedim saat 17:30 dan sonraydı sanırım portföy bağlantısı yeşil olarak gözükse de portföy bilgileri ideal de gözükmüyordu, robotta yeni sinyal olmadığı için sorun olmadı ama yeniden login olmaya çalışsam da sms talep et butonu işlevsel değildi, kurumun kendi ekranına giriş yapıp sms talep edebildim ve login olabildim ama idealde böyle bir sıkıntı yaşadım.

Bu sorunu yaşayan oldu mu bugün ?

Hala da login olamıyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by ZerK Yazıyı Oku
    Bugün seans sonuna doğru makinaya bakayım dedim saat 17:30 dan sonraydı sanırım portföy bağlantısı yeşil olarak gözükse de portföy bilgileri ideal de gözükmüyordu, robotta yeni sinyal olmadığı için sorun olmadı ama yeniden login olmaya çalışsam da sms talep et butonu işlevsel değildi, kurumun kendi ekranına giriş yapıp sms talep edebildim ve login olabildim ama idealde böyle bir sıkıntı yaşadım.

Bu sorunu yaşayan oldu mu bugün ?

Hala da login olamıyorum.
    Aracı kurumdan kaynaklı olabilir. ideal aracı kurumdan bilgiyi alamaz ise birşey yapamaz zaten.Bende sorun yok.trive

5.  Alıntı Originally Posted by INVENTOR Yazıyı Oku
    Sayın dostum merhaba.
    iDeal'in normal kullanımda döngü periyodu özelliği var. Tek bir listedeki sembolleri döngüye sokabiliyorsunuz, bildiğiniz üzere.

Biraz uğraştım, farklı listeleri farklı grafiklerde döngüye sokabilir miyim diye..

Yanlış ve hatalı bir gözlem ve bilgi olabilir ama;
    grafiklere atanan Sistem nesnesi (statik değil) sabit kalmıyor, bir grafik oluştuktan sonra peş peşe 2-3 defa farklı Sistem nesneleri yaratılıyor ve akabinde yine farklı nesneler oluşturmaya devam ediyor iDeal. Grafiğin en son oluşturduğu nesnedeki Sistem.Sembol ve Sistem.Periyot değişkenlerini değiştirseniz de grafiğe yansımıyor bu değişiklik. Eski bir nesneyi de grafiğe tekrar atayamıyorsunuz, grafiği refresh edecek bir metot da yok. (Özel oluşturulan (custom) semboller için bir yöntem var ama.. farklı bir kullanım amacı var galiba, onu test etmedim)

Yani özel bir timer yaratarak grafiğe belirli aralıklarla Sistem.Sembol değişikliklerini değiştirme yöntemini denedim ama olmadı. Zaten timer nesnesini işi bitince disabled yapmak, grafiği oluşturan metodun zaman içinde oluşturacağı yeni timer nesnelerini kontrol etmek de oldukça zahmetli. Belki de mümkün değil.
    Sorunuzun cevabı: yapamadım.
    İlgilendiğiniz için teşekkür ederim Sayın Inventor. Bilinen yöntemlerle sistem yazarak ekrandaki grafiği değiştirme yönteminin çalışmadığının uzun yıllardır farkındayım. Bunu yapan metotlar illaki vardır. Dll kullanarak cx kütüphanerinden erişilerek yapılabileceğini düşünüyorum. Bilen arkadaşlar varsa kodu paylaşmalarını rica edeceğim. Böyle basit bir özelliğin ideal grafiğine dahil edilmesi lazım. Grafiğe istenen takip listesi döngü şeklinde eklenebilmeli. Kullanıcılara takla attırmanın anlamı yok.

6. En sonunda kac yildir calistigim araci kurumu degistirdim. Info Yatirima gectim. Yuksek hacimli islemler yapan birisiyim. Bazi gunler 100lerce endeks vadeli alip sattigim oluyor. Oran eski kurumla ayni. Hersey dahil 100binde14 gibi (10binde1 + BSMV + Viop&Takasbank paylari) birsey. Ama en azindan SMS girmek derdini ortadan kaldirmislar. Kendi applikasyonundan sifre giriyorsunuz SMS yerine. Hergun islem yaptiginiz surece hafta boyunca IDEAL sistemi disina atmiyor dediler. Ben gene de hergun sistem acik olmasina ragmen tekrar giris yapiyorum ne olur olmaz diye. Sanki islemlerdeki pasife dusen emir sayisi azaldi ve robot sistemleri daha verimli calismaya basladi. SImdilik yeni araci kurumdan memnunum. SMS girme derdini kalkinca bayagi rahatladim. Tavsiye ederim. Baska INFO kullanicilari varsa ve HFT islemler yapiyorsa tanismak isterim. Kolokasyon ve server kiralama ile ilgili sorularim var.

Bugün; daha önceden rastlamadığım; bir kaç hata mesajı vardı.

Birincisi 30 dakika aralıklarla gerçekleşmiş; bunu merak ettim

11:31:05 2 defa,
    11:31:35 2 defa,
    11:32:05 2 defa,
    11:32:35 2 defa
    Kod:
    04.09.2024 11:31:05
    Source : nsoftware.IPWorks
    StackTrace :    konum: nsoftware.IPWorks.Ipport.Connect(String host, Int32 port)
       konum: NEB4n71wpcf5y2nbTBJ.vvcrRKfjT(Object , String , Int32 , NEB4n71wpcf5y2nbTBJ )
       konum: ideal.cxReceiver.<>c__DisplayClass24_1.<ConnectPort2ToScm>b__0()
    Satır No : 0
    Sadece iki kayıt var dosyada.
    BaglantiGozlem.Txt
    Port 1
    Saat : 04.09.2024 11:31:05
    OK

Port 2
    Saat : 04.09.2024 11:31:05
    OK

Düzensiz aralıklarla 8 - 10 defa:
    Kod:
    04.09.2024 13:10:40
    Message : Dizin aralık dışındaydı. Negatif bir değer olmamalı ve koleksiyonun boyutundan daha küçük olmalıdır.
    Parametre adı: index
    Source : mscorlib
    StackTrace :    konum: System.ThrowHelper.ThrowArgumentOutOfRangeException(ExceptionArgument argument, ExceptionResource resource)
       konum: System.Collections.Generic.List`1.get_Item(Int32 index)
       konum: ideal.ChartControl.DrawAll(Boolean calculaterangeX, Boolean calculateindicatorX, Int32 invalidateX)

Üst üste aynı saniyede 2 defa, bu da ciddi bir mesaj gibi.. 32 GByte bellek var makinede.
    Kod:
    04.09.2024 13:10:57
    Source : System.Drawing
    StackTrace :    konum: System.Drawing.Drawing2D.LinearGradientBrush..ctor(RectangleF rect, Color color1, Color color2, LinearGradientMode linearGradientMode)
       konum: ideal.ChartControl.DrawSistem(Graphics graph, Int32 frameNo)

8.  Alıntı Originally Posted by INVENTOR Yazıyı Oku
    Düzensiz aralıklarla 8 - 10 defa:
    Kod:
    04.09.2024 13:10:40
    Message : Dizin aralık dışındaydı. Negatif bir değer olmamalı ve koleksiyonun boyutundan daha küçük olmalıdır.
    Parametre adı: index
    Source : mscorlib
    StackTrace :    konum: System.ThrowHelper.ThrowArgumentOutOfRangeException(ExceptionArgument argument, ExceptionResource resource)
       konum: System.Collections.Generic.List`1.get_Item(Int32 index)
       konum: ideal.ChartControl.DrawAll(Boolean calculaterangeX, Boolean calculateindicatorX, Int32 invalidateX)
    Çağırdığınız bir elemanın listenin aralığı dışında olması durumudur. Örneğin listenizde 100 eleman var ama siz 105.yi çağırıyorsunuzdur. Bu hatayı çok işlemin olduğu tahtalarda sık görüyorum. Genelde anlık veri okuma sırasında oluşan eksik verilerden yada hatalardan kaynaklanır.
    Başınız ağrıtan sorunlara sebep oluyorsa try - catch betiği kullanmanız bu hataları anlık olarak görmenizi sağlar.
    Grafik üzerinde çalışan kodlarınız için aşağıdaki yöntemi kullanabilirsiniz.

try{
    // Kodlama başlar

//Kodlama biter
    }catch (Exception hata){Sistem.Mesaj(hata.ToString()); }

Sayfa 604/619 İlkİlk ... 104504554594602603604605606614 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz