Sayfa 315/475 İlkİlk ... 215265305313314315316317325365415 ... SonSon
Arama sonucu : 3794 madde; 2,513 - 2,520 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

1. Sizin paylaştığınız 2. ve 3. gorsel ile yorumunuzu bagdaştıramıyorum. Fiyatlar ortalamadan farklı gitmemiş. Sanki domates fiyatı son 10 yılın dibinde gibi davranmak insanları yanıltmıyor mu?

Ilk gorseliniz ise şu an domates fıyatının en dip olduğu ağustos sonu eylül başı fiyatlarıdır. Sera ürünün bu fiyat olması mümkün değil. Markette tarla ürünü 10 tl iken sera ürünü 40-50 tl civarında satılmaktadır.

Kusura bakmayın ama ben tarım yatırımı ile patron hisse satışı arasında bir bağdaş kuramıyorum.

10 bin dönüm serayı domatese bağlamak biraz garip geldi bana. 10 bin dönümlük şirket farklı farklı ürünler üretecektir.

Benim kendime masal yazmış olduğumu belirtmişsiniz. Bu beni söylemim değil şirketin 3 yıllık hedefi. Dünyada ilk 10 seracılık sirketi arasına girmek. Grafikleriniz ile de alakası yok.

Yatırımcı sunumu:
    "Hedef 2028 yılında dünyada seracılık sektöründe kapasite bakımından ilk 10’da yer
    almak"

Tabiki yaptığım yatırım beni bağlar. Kimseye danışmanlığım söz konusu olamaz. Kar ve zararı ile yatırımımdan ben sorumluyum.

Saygilar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
     Alıntı Originally Posted by Baygeorge Yazıyı Oku
    Alark gelecekte bunları yapacak diyenler neden susuyor ?
    İnançları kağıdın fiyatına göre mi değişiyor ?
    Yoksa Kağıttaki spekülasyonu yapanlar susun mu dediler ?

6 gündür tek kelam eden yok ta ondan sorayım gari dedim !..
    kendi adıma neden susuyorum...
    öncelikle şu enflasyon muhasebesi furyası kesildiğinde muhtemelen bir çok şirket pazarlanmış olacak...sonra da nerede4 kalmıştık denilecek. denilmese de ALARKO yaptığı yatırımlar nedeniyle borçlanacağı için zararı azalacak bu sisteme göre...

yatırımlardan önce bir hususu hatırlatmakta fayda var... şirket ülke ile birlikte hareket edecektir... ülkede stagflasyon, slumpflasyon vs ne olacaksa oralardan teleffuzu bile zor sistemlerden müthiş bir karamsarlık ve yavaşlama oluşmakta... bu yavaşlama bir çok sektörü dümdüz edebilir. mesela son GES teşvikleri ile ilgili birileri bir şey yazmıştı., ona göre sistemdeki bir çok GES yatırımı teşvik alamayacak... diğer yatırımlarda galiba pek bir tatlı yatırım yok gibi.

ALARK dönüşüme 2022 deki müthiş hamlesi ile başladı. bu hamle o yıl kazanılan mükemmel paraların çar çur
    edilmemesi ile ilgili idi... borçlar ödendi ve diğer paralar CENAL yerine ortaklara aktarılacak dendi. bu paraları % 7 lerden Devlet tahviline yatırmak veya döviz almak yerine ülkede yatırım yapmaya başladılar...
    TARIM ( gübre, tohum, sera, kurutma), Kazakistanda aynıları mı sadece sera mı görürüz nasıl olsa.
    FİNANS borsada oluşturulan fon ki milyar TLyi geçti diye hatırlıyorum
    OTEL/ler bodrumdaki 2025 te açılacak sanırım. Maldivler ne alemde bilmem.
    Havacılık, battery uzun süreçler ve bence güzel gidiyorlar...
    aslında bunlar olmasa da ALARKO bir jholding ve 2022 yılı dahil hiç bir bilançosu satın alınmadı. o müthiş bilanço sürdürülemez denildi ve iç edildi. geçen yıl enflasyon muhasebesi, bu yıl aynı terane. GYO, ALCAR bir şekilde sürecek. CENAL üretimi cmtesi pazar günü ölü fiyatlar haricinde tam kapasite. sanırım kar etmeden üretimi tam kapasite yapmak enayiliğini yapmazlar. MERAM dağıtıma ve yatırıma devam ediyor...

elbette ALATOnların diğer yatırımları yanlışsa icralar gelecek ise hisse satacaklar. muhtemelen pek de gönüllü satmıyorlardır ( daha önce sanırım ALATONLAR bölünmemiş haliyle 1 dolara hisse satmışlardı). şu anda ben mecbur kalıp satsam herhalde küfrederdim. mecbur kalabilir miyim Rabbim esirgesin ama her insanın başına gelebilir.

Benim bir hedefim var... bu hedefe ulaşana kadar satmayı düşünmüyorum. alım yapma gücüm yok ama ALARKın en küçük yatırımcısına her ay almaya devam ediyorum. belki yanıldık ama sanmıyorum. piyasanın fiyatlandırdığı gibi fiyatlama yapsaydım muhtemelen son yıllardaki karı edemeyecektim... elbette domates fiyatları da elektrik fiyatları da iner çıkar. ama önümüzdeki dönem maalesef örtü altı tarım revaçta olacak, kim bilir belki de tek alternatif haline gelecek. sebzede de meyvede de susuzluk ve iklim değişiklikleri ürün almayı imkansız hale getiriyor...

şu muhasebe dönemi normalleşsin muhtemelen yeni fiyatlar görebiliriz. ülkede sanayi ve ticaret canlansın enerji tüketimi had safhayaçıkacaktır. şimdilerde macera arayan bir sektör arıyorsanız buyrun. ben bekleyeceğim... bu arada arada yazabilirim ama gün içi bilgisayar açık olsa bile pek vaktim olmuyor...
    zinhar yatırım tavsiyesi değildir

İş Yatırım strateji raporundan;

.......
    #ALARK 182,47 TL hedef fiyat ile "al" olarak yeniden başlattı.
    .......

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,260
    Uzun vade yatırımcı zihniyeti ile yazmışsınız teşekkürler. BAzı arkadaşlar günlükçü zihniyetinde hala. Domatesin kaç para olduğu değil gelecekte bulunup bulunmayacağı daha önemli olacak .
    saygılar,

Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    kendi adıma neden susuyorum...
    öncelikle şu enflasyon muhasebesi furyası kesildiğinde muhtemelen bir çok şirket pazarlanmış olacak...sonra da nerede4 kalmıştık denilecek. denilmese de ALARKO yaptığı yatırımlar nedeniyle borçlanacağı için zararı azalacak bu sisteme göre...

yatırımlardan önce bir hususu hatırlatmakta fayda var... şirket ülke ile birlikte hareket edecektir... ülkede stagflasyon, slumpflasyon vs ne olacaksa oralardan teleffuzu bile zor sistemlerden müthiş bir karamsarlık ve yavaşlama oluşmakta... bu yavaşlama bir çok sektörü dümdüz edebilir. mesela son GES teşvikleri ile ilgili birileri bir şey yazmıştı., ona göre sistemdeki bir çok GES yatırımı teşvik alamayacak... diğer yatırımlarda galiba pek bir tatlı yatırım yok gibi.

ALARK dönüşüme 2022 deki müthiş hamlesi ile başladı. bu hamle o yıl kazanılan mükemmel paraların çar çur
    edilmemesi ile ilgili idi... borçlar ödendi ve diğer paralar CENAL yerine ortaklara aktarılacak dendi. bu paraları % 7 lerden Devlet tahviline yatırmak veya döviz almak yerine ülkede yatırım yapmaya başladılar...
    TARIM ( gübre, tohum, sera, kurutma), Kazakistanda aynıları mı sadece sera mı görürüz nasıl olsa.
    FİNANS borsada oluşturulan fon ki milyar TLyi geçti diye hatırlıyorum
    OTEL/ler bodrumdaki 2025 te açılacak sanırım. Maldivler ne alemde bilmem.
    Havacılık, battery uzun süreçler ve bence güzel gidiyorlar...
    aslında bunlar olmasa da ALARKO bir jholding ve 2022 yılı dahil hiç bir bilançosu satın alınmadı. o müthiş bilanço sürdürülemez denildi ve iç edildi. geçen yıl enflasyon muhasebesi, bu yıl aynı terane. GYO, ALCAR bir şekilde sürecek. CENAL üretimi cmtesi pazar günü ölü fiyatlar haricinde tam kapasite. sanırım kar etmeden üretimi tam kapasite yapmak enayiliğini yapmazlar. MERAM dağıtıma ve yatırıma devam ediyor...

elbette ALATOnların diğer yatırımları yanlışsa icralar gelecek ise hisse satacaklar. muhtemelen pek de gönüllü satmıyorlardır ( daha önce sanırım ALATONLAR bölünmemiş haliyle 1 dolara hisse satmışlardı). şu anda ben mecbur kalıp satsam herhalde küfrederdim. mecbur kalabilir miyim Rabbim esirgesin ama her insanın başına gelebilir.

Benim bir hedefim var... bu hedefe ulaşana kadar satmayı düşünmüyorum. alım yapma gücüm yok ama ALARKın en küçük yatırımcısına her ay almaya devam ediyorum. belki yanıldık ama sanmıyorum. piyasanın fiyatlandırdığı gibi fiyatlama yapsaydım muhtemelen son yıllardaki karı edemeyecektim... elbette domates fiyatları da elektrik fiyatları da iner çıkar. ama önümüzdeki dönem maalesef örtü altı tarım revaçta olacak, kim bilir belki de tek alternatif haline gelecek. sebzede de meyvede de susuzluk ve iklim değişiklikleri ürün almayı imkansız hale getiriyor...

şu muhasebe dönemi normalleşsin muhtemelen yeni fiyatlar görebiliriz. ülkede sanayi ve ticaret canlansın enerji tüketimi had safhayaçıkacaktır. şimdilerde macera arayan bir sektör arıyorsanız buyrun. ben bekleyeceğim... bu arada arada yazabilirim ama gün içi bilgisayar açık olsa bile pek vaktim olmuyor...
    zinhar yatırım tavsiyesi değildir
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
    ALARK ile ilgili sosyal medyada ve her yerde gene domates teraneleri başlamış...
    bazı paylaşım örnekleri (not küfürleri almadığımı takdir edersiniz)
    "Faust
    @DrFaust_SE
    ·
    23m
    Replying to
    @Hisseyatirimci1
    and
    @fintables
    Hocam #alark ın o kadar nakdi gidip domatese yatırmasına hala aklım ermiyor )) para kazansa da yatmıyor kazanmasa da hani bir kısım tutarla tarım yatırımı yaparsın da neyse ))"

"
    Hisse_yatırımcısı
    @Hisseyatirimci1
    ·
    9h
    Replying to
    @fintables
    Salça ve domates fiyatları baskı altinda. Faliyet raporunda yurtdışı satışları için Çin uretimi domateslerin baskı unsuru oldugundan bahsedilmis.

Hal böyle iken seralara 100 milyonlarca usd yatırım yapan #ALARK nun hedefledigi rakamlara nasıl ulaşacağını merak ediyorum."

bunlar TAT ile ilgili imiş ama TAT yerine ALARK paylaşımı tercih ediliyor...

bir kere bu beylerin ya da bayanların hiçbirinin elinde ALARK falan yok. ya kendilerini allame-i cihan zannedip sağa sola fikir serdettiklerini ya da zehir saçtıklarını düşünüyorlar... koskoca holdingi domatese indirgediler ya helal olsun. tıpkı bir zamanlar odun kömürcüler diye dalga geçtikleri gibi. müthiş bir öngörüsü varmış çağdaşın patates soğancılar da demişti. domatesi ekleyememiş...

6.  Alıntı Originally Posted by Baygeorge Yazıyı Oku
    Uzun vade yatırımcı zihniyeti ile yazmışsınız teşekkürler. BAzı arkadaşlar günlükçü zihniyetinde hala. Domatesin kaç para olduğu değil gelecekte bulunup bulunmayacağı daha önemli olacak .
    saygılar,
    1993 yılında üye olduğum hisse net e ara ara bakıyorum o yıllardan çok uzak
    Alark sayfası ise sanki A HABER tadında .
    Adsız.jpg

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
    ilave edlim ALARK salçalık domates üretmiyor... sera yatırımı yapıyor bir müddet sonra bu seralarda muz üreteceğim derse neyi tartışacağız. bütün bu vaveyla sanırım 650 milyon dolarlık toplam yatırımda ve bu yatırım domates değil sera yatırımı...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
     Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    ilave edlim ALARK salçalık domates üretmiyor... sera yatırımı yapıyor bir müddet sonra bu seralarda muz üreteceğim derse neyi tartışacağız. bütün bu vaveyla sanırım 650 milyon dolarlık toplam yatırımda ve bu yatırım domates değil sera yatırımı...
    işin en komiği de neydi bence!
    yıllarca oduncu kömürcü diye aşağılandıktan sonra odun kömürden define çıkaran şirket bu define bir defalık diye aşağılanmıştı... ister misiniz şimdi de domates fiyatları pik yaparsa bu şirket zaten enerjiciydi deyip aşağılansın...

Sayfa 315/475 İlkİlk ... 215265305313314315316317325365415 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •