Uzun vade yatırımcı zihniyeti ile yazmışsınız teşekkürler. BAzı arkadaşlar günlükçü zihniyetinde hala. Domatesin kaç para olduğu değil gelecekte bulunup bulunmayacağı daha önemli olacak .
saygılar,

Originally Posted by
tovbekar
kendi adıma neden susuyorum...
öncelikle şu enflasyon muhasebesi furyası kesildiğinde muhtemelen bir çok şirket pazarlanmış olacak...sonra da nerede4 kalmıştık denilecek. denilmese de ALARKO yaptığı yatırımlar nedeniyle borçlanacağı için zararı azalacak bu sisteme göre...
yatırımlardan önce bir hususu hatırlatmakta fayda var... şirket ülke ile birlikte hareket edecektir... ülkede stagflasyon, slumpflasyon vs ne olacaksa oralardan teleffuzu bile zor sistemlerden müthiş bir karamsarlık ve yavaşlama oluşmakta... bu yavaşlama bir çok sektörü dümdüz edebilir. mesela son GES teşvikleri ile ilgili birileri bir şey yazmıştı., ona göre sistemdeki bir çok GES yatırımı teşvik alamayacak... diğer yatırımlarda galiba pek bir tatlı yatırım yok gibi.
ALARK dönüşüme 2022 deki müthiş hamlesi ile başladı. bu hamle o yıl kazanılan mükemmel paraların çar çur
edilmemesi ile ilgili idi... borçlar ödendi ve diğer paralar CENAL yerine ortaklara aktarılacak dendi. bu paraları % 7 lerden Devlet tahviline yatırmak veya döviz almak yerine ülkede yatırım yapmaya başladılar...
TARIM ( gübre, tohum, sera, kurutma), Kazakistanda aynıları mı sadece sera mı görürüz nasıl olsa.
FİNANS borsada oluşturulan fon ki milyar TLyi geçti diye hatırlıyorum
OTEL/ler bodrumdaki 2025 te açılacak sanırım. Maldivler ne alemde bilmem.
Havacılık, battery uzun süreçler ve bence güzel gidiyorlar...
aslında bunlar olmasa da ALARKO bir jholding ve 2022 yılı dahil hiç bir bilançosu satın alınmadı. o müthiş bilanço sürdürülemez denildi ve iç edildi. geçen yıl enflasyon muhasebesi, bu yıl aynı terane. GYO, ALCAR bir şekilde sürecek. CENAL üretimi cmtesi pazar günü ölü fiyatlar haricinde tam kapasite. sanırım kar etmeden üretimi tam kapasite yapmak enayiliğini yapmazlar. MERAM dağıtıma ve yatırıma devam ediyor...
elbette ALATOnların diğer yatırımları yanlışsa icralar gelecek ise hisse satacaklar. muhtemelen pek de gönüllü satmıyorlardır ( daha önce sanırım ALATONLAR bölünmemiş haliyle 1 dolara hisse satmışlardı). şu anda ben mecbur kalıp satsam herhalde küfrederdim. mecbur kalabilir miyim Rabbim esirgesin ama her insanın başına gelebilir.
Benim bir hedefim var... bu hedefe ulaşana kadar satmayı düşünmüyorum. alım yapma gücüm yok ama ALARKın en küçük yatırımcısına her ay almaya devam ediyorum. belki yanıldık ama sanmıyorum. piyasanın fiyatlandırdığı gibi fiyatlama yapsaydım muhtemelen son yıllardaki karı edemeyecektim... elbette domates fiyatları da elektrik fiyatları da iner çıkar. ama önümüzdeki dönem maalesef örtü altı tarım revaçta olacak, kim bilir belki de tek alternatif haline gelecek. sebzede de meyvede de susuzluk ve iklim değişiklikleri ürün almayı imkansız hale getiriyor...
şu muhasebe dönemi normalleşsin muhtemelen yeni fiyatlar görebiliriz. ülkede sanayi ve ticaret canlansın enerji tüketimi had safhayaçıkacaktır. şimdilerde macera arayan bir sektör arıyorsanız buyrun. ben bekleyeceğim... bu arada arada yazabilirim ama gün içi bilgisayar açık olsa bile pek vaktim olmuyor...
zinhar yatırım tavsiyesi değildir
AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.
Yer İmleri