Sayfa 188/660 İlkİlk ... 88138178186187188189190198238288 ... SonSon
Arama sonucu : 5275 madde; 1,497 - 1,504 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

Alıntı Originally Posted by burak13 Yazıyı Oku
    2008de froto alan temettüleri de eklediyse 50bin usdsi şu anda 500bin usd. Ama sanırım siz genelden bahsediyorsunuz.
    Herhalde yani , genelden bahsediyorum. Mathias da genelden bahsediyor.

Cımbızla çekip aldığın herhangi bir hissede 50bin 500bin olmuş da olabilir, 5milyon da olmuş olabilir.

Ama şunu iddia edebilirim, borsada 8 milyon yatirimci (*) varsa bunun taş çatlasa 80 kişisi o portföyünün tamamini baştan sona tutabilmiştir.
    Sonunu gören varsa bile portfoyunun tamamini sona kadar tasiyamamistir.

2.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku

Cımbızla çekip aldığın herhangi bir hissede 50bin 500bin olmuş da olabilir, 5milyon da olmuş olabilir.

Ama şunu iddia edebilirim, borsada 8 milyon yatirimci (*) varsa bunun taş çatlasa 80 kişisi o portföyünün tamamini baştan sona tutabilmiştir.
    Portfoyü tutmak için yapmak gereken çok basit.

Hiçbir şey yapmamak.

Peki en tepeden satıp, en dipten almak bu kadar kolay mı? 15 sene boyunca bunu düzenli yapabilen değil 80, 8 kişi bile yoktur aynı mantığı takip edersek.

Birisinde başarılı olmak yapılması gereken şey arkaya yaslanıp felaket tellallarına kulak tıkamak,

Öbüründe ise düzenli bir şekilde hep grafiğin en tepe ve en dip noktalarını bilmek.

Ben felaket tellalları ile uğraşmayı tercih ediyorum. 10 sene sonra bakarız duruma

3. Uzun vade tutmayın hisseleri alın satın aracı kurumlara can verin uzun vadede para kazanamazsınız yavriim

ytd

4.  Alıntı Originally Posted by patrick bateman Yazıyı Oku
    uzun vade tutmayın hisseleri alın satın aracı kurumlara can verin uzun vadede para kazanamazsınız yavriim

ytd
    :D :D :D :D :D onalr bırak uv tutumayı, tutmadıkları uv yi tutan ne yapmış diye hesaplamasını yapmaya kalksalar hesaplamasını dahi bile doğru yapamazlar matematikleri yetmez...
    Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku

80 kişiyi nereden buldunuz ki anlayamadim, bu işin uzmanimisiniz bu arada ben portföyü tuttum satiş yok o zaman 79 düştü sizin hesap ama bence sizin hesapta hata var. Şirket değerlemelerini doğru yapabilenler illaki vardir. Bu işin teorisini söyleyeyim size bu konuda teorik bilgi şirket değerlemesini doğru yapamayan uzun vadede piyasadan silinir der ama maalesef uygulamada pek öyle olmuyor, şirket değerlemesinden birhaber borsa oynayan o kadar çok kişi varki ve bu kişilerin bir kismi piyasadan silinmiyor yani teoriyle uygulama bu konuda birebir örtüşmüyor. Sermaye piyasalari uzun vadede iyi getiri sağlar ama işi bilene, işini iyi yapmayan için ayni zamanda risklidir.

6.  Alıntı Originally Posted by Abram Yazıyı Oku
    80 kişiyi nereden buldunuz ki anlayamadim, bu işin uzmanimisiniz bu arada ben portföyü tuttum satiş yok o zaman 79 düştü sizin hesap ama bence sizin hesapta hata var. Şirket değerlemelerini doğru yapabilenler illaki vardir. Bu işin teorisini söyleyeyim size bu konuda teorik bilgi şirket değerlemesini doğru yapamayan uzun vadede piyasadan silinir der ama maalesef uygulamada pek öyle olmuyor, şirket değerlemesinden birhaber borsa oynayan o kadar çok kişi varki ve bu kişilerin bir kismi piyasadan silinmiyor yani teoriyle uygulama bu konuda birebir örtüşmüyor. Sermaye piyasalari uzun vadede iyi getiri sağlar ama işi bilene, işini iyi yapmayan için ayni zamanda risklidir.
    80 Kişi farazi söylüyor bu elbette kesin sayı değil bunu yapabilen çok az kişinin olduğunu anlatmaya çalışıyor. yani tamamen mecazen...
    Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.

7. Uzun vade tutan kazanamıyor, trade eden kazanamıyor, o zaman niye borsadasınız hepiniz

Gerçekten aracı kurum elemanı dolu bu forum

8.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Uzun vade tutmayın hisseleri alın satın aracı kurumlara can verin uzun vadede para kazanamazsınız yavriim

ytd
    Borsa yatirimlari uv dir ancak şirketlerdeki döngülerinde takip etmeniz gerekir, döngüler sözkonusudur döngülere göre hareket etmek daha doğrusu ben şirket döngülerinin takip edilmesi gerektiğini düşünürüm. Örnek vermem gerekirse otomotiv alacaksam döngüsel olarak otomotiv sektörünün en ucuzunu almaya calişirim. Toast froto ttrak şahsi olarak hangisi ucuzsa ondayimdir. Benim strateji böyle.

Sayfa 188/660 İlkİlk ... 88138178186187188189190198238288 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •