Sayfa 848/907 İlkİlk ... 348748798838846847848849850858898 ... SonSon
Arama sonucu : 7250 madde; 6,777 - 6,784 arası.

Konu: SASA - Sasa Polyester

1. beyler bu forumda bana satasan bulasan 4. kisi bu sahis son zamanlarda , ben sebeblerini zaten biliyorum , kafam o kadar basiyo neden bulastiklari , 2 sinin bulasma sebebi farkli , diger 2 sinin ise farkli sebebi var , ben biliyorum sebeblerini , onemli degil hangi sebeble bulasirlarsa bulassinlar cevaplarini veririm , tasi gedigine koyarim , yalan dolan veya olaylari caritmadan , erkekkkk gibi , delikanli gibi !! bu kendini bilmez gibi degil yani ,

ben mecbur kaldim , aciklamak zorundayim bi seyleri , bana bulasanlardan bi tanesi ( isme gerek yok ) zamaninda bi kac sene evvel baska birisine nagmeler diziyordu , yani ovuyordu onu , filanca kisi viop ta uzmandir diye , o kiside evet uzmanlik alanim bu diye cevap vermisti 20 senedir viopta islem yapiyorum demisti , o viop ta islem yapan kisiyi oven kisinin bana bulasmasinin sebebi o viop ta uzman olan kisiyi uyardim eger sasa da pozisyon alirsan seni dava ederim dedim bu kadar sasa yi kotuledikten sonra , simdi bu viop cuya ben bunu dedim diye , viop cuyu zamaninda oven kiside bana burada bulasti demiyeyimde satasti , sonra insan gibi yoluna gitti , Allah var terbiyesizlik yapmadi ama satasip gitti , bu asap gibi cirkeflesmedi asla , sadece bana satasmasinin sebebini de buna bagliyorum ,
    viop cu dedigim kisi burada hissesi olmadigi halde tekrar tekrar buraya gelip hisseyi kotuledi karaladi , hissen yoksa buraya 1 kere bilemedin 2 kere gelirsin iyi niyetle uyarir gidersin bi daha da ugramazsin ama tekrar tekrar bu islemi aylarca yaparsan ben derimki bunda senin art niyetin var ve bundan da cikarin olabilecegini dusunurum , bi de uzerine sen eger short aciyosan o zaman derim bu kadar hisseyi kotuleyip karalamanda bunda cikarin vardir diye dusunmeye baslarim ve yapacagin bi spot pozisyonda seni dava edecegimi o kisiye burda yazarim , cunku kendi cikarlari icin burada zararda bekleyen insanlarin kimse kanina giremez kimseyede zarar verme hakki yoktur o kisinin ...

haaa zamaninda ben o bana satasan kisinin yaptigi bi yoruma bi olaya anlam veremedigi bi konuda ona cevap yazmistim oda bana yaptigim yoruma nezaketen tesekkur etti dogru haklisin bu konuda diye yazdigimi onaylamisti ,bi kac sene once , bana karsi tavir almamisti o zamanlar cunku ben o viop cuya o zamanlar dememistim seni dava ederim diye ... olayi caktiniz dimi ..
    simdi o kisi cikipta diyebilir olayi yanlis analiz etmissin , asil sebebim bu degildi diyebilir , olabilir insanlik hali hata yapmisim olayi yanlis analiz etmis olabilirim derim , normaldir boyle seyler ama ,

ama bu son 2 kisinin bana satasma sebebini cok ama cok iyi biliyorum yuzde yuz de eminim , bu konuyu acmayacagim cunku dersem sebebini onlara hak dogar o zaman kanitini goster madem eminsin diyecekler , bende o kaniti sunamam ama eminim biliyorum sebebini , o yuzden sebebini acmayacagim burada ama ikisininde amacini cok ama cok iyi biliyorum hadi neyse ...

2. Sayfalarca bomboş demagoji... Terbiyesizlik.

2 tane soruya cevap ver yeter.
    1- Göster şu SASA'daki flama neredeymiş?
    2- RTALB ne zaman 300 TL olacakmış.

Temel hikaye şu... Senin gibi milyonlarcası var.

İşine gelince;
    -"Burası forum istediğimi yazarım..."

Birisi pozisyonunun tersine bir ifade mi yazdı...
    -"Hoop!" Küfür, kıyamet, sayfalarca laf salatası. Demokrasi anca sana kadar.

Milleti Cimer-Bimer şikayetleri ile tehdit ediyorsun. Manipülasyon ithamı ile...

Lakin o kadar cahilsin ki, gerideki 2 gönderide RTALB senedinde manipülasyon suçunu işlediğini kendin itiraf ediyorsun.
    Açıkça yazmışsın:
    -"RTALB 300 TL den işlem görür"

Sonra sıkışınca ben tavanlarda kârımı aldım sattım. Al sana mis gibi manipülasyon.
    N'oldu Allah hayrına, vatandaş yararına, Cuma'nın yüzü suyu hürmetine iş yapıyordun?
    N'oldu hayrına iş yaptığın vatandaşlar?

Klasik aynı sürünün taktiği. Yalanın-dolanın suratına vurulunca, hemen "onlar", komplo teorisi, 3-5 kişi.
    Seni kim niye ciddiye alsın yahu? Bir de bunun için ortak çabaya girişsin?

Topiği bir rahat bırak da, olumlu olanlar kadar olumsuz fikri olan da yazsın. Mesele budur.
    Sen nasılsa her haltı biliyorsun. İhtiyacın da yok.

3. bakin ilgili sahsin hakkimda ne dusundugu gram bile umurumda degil cunku kendisi bos biri , o yuzden suclamalarida dusunceleride yazdiklarida tamamen bombos , o yuzden cok dikkate almiyorum , ama forumdaki diger ky ler benim icin onemlidir , o yuzden sizlerin dusuncelerine onem veriyorum , bu yuzden de bazi seyleri aciklayacagim , ne kadar iyi niyetlimiyim yoksa art niyetlimiyim siz yine dusunun ..

bu asagida paylastigim yazi 2 sene evvel yani 2022 den ;

arkadaşlar merhaba,
    ben sasaya 4 buçuk liradan girdim yaklaşık 5 senedir sasacıyım ,
    sasayı tanıyalı tek hissedeyim , parayı hiç 2 ye bölmedim ,sasa konusunda fanatiğim ,ölene kadar sasacı kalacağım yaş 54 yani amaç temettü...
    sasa tavan tavan giderken 186 da tavan bozduğunda ilgili yakinimi arayarak 182 de sattırdım ve ogün taban oldu onun herhangi bi nakit darboğazına girmemesi için, ama ben bekledim satmadım benim maliyet konusunda sıkıntım olmadığı için, ama ne zamanki patron konuştu işte o zaman satma zamanı gelmiş dedim ve 126 lirada satış verdm , bugün 95 lira ,30 lira hisse başına karım var eğer bugün yerine koymaya kalksam su kadar ...lotta su kadar ..... lira kar demek ,oda yaklaşık su kadar ......bin lot arttırmış olurum , ki ben bi çok defa al sat yaptım sasayı o tarihten sonra ,karım daha fazla ... 182 de burada satın desem herkesten küfür yerdim ama yakinima sattırdım lotunu şu anda 2 ye katlamış durumda eğer bugün satın almaya kalksa ,bakın örneklemeler veriyorum kendimden , işi bilen hisse yükselirken değil düşerkende parasını 2 ye katlayabilir ,aslında en kolay para düşüşllerde kazanılır
    istedimki sizlerde para kazanın ,iyi niyetle yazılmış bi yorumdu benimkisi , biraz grafik öğrenmek biraz hisse gidişatını iyi analiz etmeyi geliştirebilmek insana çok şey kazandırır ,hiçkimse lot artırıp kar edip gelip benimle karını paylaşmayacaktı , bu işten bi çıkarım yok sadece iyi niyetti altını tekrar çiziyorum ...
    herkese bol kazançlar

diye cevap yazdim , o zaman , cunku zamaninda ben demistimki arkadaslar bekleyerek hissenin dususunu seyretmektense neden al sat yapip trade etmiyorsunuz , cok guzel kazandirir , lot artirirsiniz demistim , ama cevaplari ne oldu ?

al sat yap diyo ya , trade yap diyo ya ...diye benimle dalga gectiler , sonra alaya aldilar beni ,
    alaya alanlardan biri bana belki 10 defadan fazla alay eden yazilar yazdi gunlerce , yok iyilik melegimiymisim ? yok yarin araci kurumunu yarin arayip diyecekmis , senin parali veremedigin danismanligi iyilik melekleri forumda bedavadan sirf iyilik olsun diye veriyolar ... soylemedigi kalmadi , kimse kimseye bedava iyilik yapmazmis falan ...

ben sunu bilirim , her insan karsisindakini kendisi gibi gorur !! iyi olan karsisindakini iyi gorur kotu olanda kotu gorur , simdi bu adam herlade hayatinda kimseye iyilik amacli bi iyilik yapmamis yada iyi niyetli olmamiski benim iyi niyetimide kotu olarak algiladi ve bana soylemedigi laf kalmadi o zamanlar gunlerce benimle alay ettigi tum mesajlari dokerim buraya bende mecbur kaldim yukarida ki yaziyi yazmak zorunda kaldim , benimkisi iyi niyetti dedim , ve ornek vererek yapacaklari kari artiracaklari lotu rakamlarla gosterdim ...

bii gun baktim bunlar isyan ediyo dayanamadim yine bi yorum yaptim , belki uyanirlar diyerekten , daha fazla zarar gormemeleri icin , su asagidaki yorumu yaptim ,

bi şeyi iyi analiz etmekte fayda var
    patron sasanın fiyatı pahalı dedi ve söylediki kendisi 80 lirada satmış
    bu demek değilki sasanın ederi 80
    adam sasayı 60 liradan 80 çıktığında ,80 lirayı zirve düşünerek bu fiyattan satmış
    demekki ederi 60 düşüneceksin
    ederi 60 ise tahtacı ederinin altında piyasadan toplama hedefi güdecek

ben bu yukaridaki yorumu yapinca daha fazla dalga gecti ilgili kisi benimle , dedimki o zamanlar 100 liranin ustlerindeydi fiyatlar , dedimki 80 lira dahi kirilabilir !! dedim , daha asagilardan patronun hisseyi toplama amaci var dedim , bunlar benim sahsi analizlerimdi o zamanlar , ama 80 lira bile kirilabilir lafim dahada azdirdi o kisiyi , soylemedigi laf gecmedigi dalga etmedigi alay kalmadi ,

peki simdi dusunelim benim daha taaa o zamanlar hisse 190 dan dustugu zaman yazdigim bu yorum ne kadar dogruymus ?

hisse 33 lirayi dahi yakti !! ( bplundukten sonra ) bolunmeyle hesap edin bakim kac liraya tekabul edecek ? soylediklerim cikmismi taaa 190 dususunden sonra , dogrumuymus degilmiymis yaptigim analiz ..

o ilgili kisi nemi oldu ? hani benle alay eden , bakin asagida paylasimini paste edicem ;

subat 2024
    Bugün sasayı boşadım.... yeter gayri alemin taşıyıcısı ben miyim deyip gözümü kararttım... Zararı başka yerde çıkartma kararı aldım.
    Burada zaman zaman yazan ve herkesin kızdığı Akcay rumuzlu arkadaş haklıymış....
    Sürü ile hissede sasa yüzünden fırsatlar kaçırdım... Bir daha dev yatırım, çılgın yatırım
    vs. gibi şirket hisselerine asla bulaşmayacağım... Bu hisse bana iyi bir ders oldu.
    Herkese bol sabır ve kazançlar olsun

yani bu arkadas zamaninda beni dinlemedi alay etti ama 2 sene bekledikten sonra hem dususu sineye cekti hem kur farkini hemde enflasyon farkini , yazik oldumu kendisine , tabiiiki , uzuldum mu , tabiki , uzuldum , cunku cocuklarinin rizkiydi bu kaybettigi para , benimle alay ettigi icin hic ama hic kizmadim , sadece iyi niyetle uyardim uzerime dusen iyiligi yaptim ben , gordugum seyi arkadaslarla paylastim , dikkatli olun dedim uyardim sadece ..

birileri cikti 9. ay 2022 de dediki seneye yani 2023 de sasa yuzde 350 bedelsiz verecek dedi , bi baskasi cikti yuzde 445 bedelsiz verecek dedi , hesplamislar !!

benim cevabim ise ; asagidaki gibi ;

hep kazan hep kazan ;
    merhaba , %445 gibi bir orani nasil hesapladin anlayamadim ama keske senin dedigin gibi bi oranda bedelsiz verse bu sene muhtesem olurdu inan,

su anki 9 aylik yaptigi kara gore %88 bedelsiz orani...

demisim , yani 9 ayda yuzde 88 ( yaptigim hesaplamaya gore ) bedelsiz verebilecek durumda ise 12 ayda yani yillik ortalama yuzde 120 bedelsize tekabul eder kabataslak bi hesapla o zaman dimi ,
    ne verdi gecen sene bedelsiz ? yuzde 120 ..

bide kalktilar beni tiye aldilar , ben hespalama yapmayi bilmiyomusum bedelsiz oraninin nasil hesaplanacagindan haberim yokmus ...cok sey bildiklerini saniyolardi ama daha o hesaplamanin nasil yapilacagindan haberleri yoktu ve ben dogru hesaplama yapinca benim hesabim onlarinkine gore cok dusuk oldugu icin beni bisey bilmemekle suclayip benimle alay ettiler o zaman ... ama sonuc iste sizin bildiginiz gibi ...

ahaaa simdi bi ornekleme daha yapayim ...
    bakin ilgili kisinin isminide yayinliyorum sorun degil , her ne kadar yukarda bazilarini yayinlamasamda bu kisiyi yayinlayacagim ,

akcay

hisse.net : Ekonomi ve Borsa Forumu

akcay is offline
    Altın Üye

Duhul
    Jun 2020
    Gönderi
    11,436
    size bir kehanette bulunayım...

2024 yılında endeks 10,000 i geçecek ama sasa endeksin gittiğinin yarısı kadar gitmeyecek...

zaman zaman saman alevi gibi parlasada endekse feci şekilde yenilecek.

aynen boyle demis , ve benim kendisine verdigim cevap ;

akcay in hesabina gore ; endeks 10,000 olsa dahi sasa nin fiyati 42 dahi olmayacak , endeksin gittiginin yarisina gore sasa 42 ye denk geliyor , 42 dahi olamayacak demis o hesaba gore , zaten su anki fiati 37 civari ........ pek mantikli bi kehanet gibi olmamis sanki dimi ... akcay bey nakitte sanirim ,henuz pozisyon almamis gibi gorunuyor , boyle bi yorumu ancak boyle bi duruma baglarim , neyse zaman ola hayrola...

demisim peki hisse 37 liradan nereye geldi 42 olamayacak demisti ilgili kisi , 42 oldumu , ne 42 si 55 bile oldu !!
    hani ben bildimciler var ya , ben bildim ben bildim diye ortalikta dolasanlar ... yukarida iste yazdiklari yorumlar , ben baskalari gibi bi yorumun icinden bi kisim yaziyi cimbizla cekip ona anlam katmiyorum , adamin yazdigi yazinin tamamini copy paste ediyorum , delikanli gibi !! mahalle karisi gibi lafi istedigi yone carpitarak yayinlamiyorum burada bazi kisler gibi...

sonra ben 190 dususunde insanlari uyardigimda yada trade yapin bu dususlerden zarar gormeyin , tam tersine lot artirin hissenin dususunu seyredeceginize diye iyi niyetle tavsiyede bulundugumda beni tiye alanlardan birisi aylar sonra soyle bi paylasimda bulundu ,

parasi 1 milyon 300 bin eksilmis hesabinda , o zamanlar boyle bi zarar yazdi simdi sasa nin geldigi aktif fiyati dusundugumde bu kisinin zarari rahat 4 milyon vardir hesabinda gozuken oda ... diger zararlarini saymiyorum .. uzuldummu tabiki , keske zamaninda bu kisinin iyi niyetle soyledigi bi seyleri dikkate alsaydilarda bu zarari yazmasalardi , gunah ya bu kadar para kolay kazanilmiyor ,

bakin basit bi ornekleme verecegim hisse fiayti 10 lira ise 100 lotun varsa toplamda hesabinda 1000 tl paran vardir , hisse yuzde 10 dusse hissenin fiyati yani 9 liraya dusse yuzde 10 dusus ile , toplamda ki paran 900 lira gozukur hesabinda , ama sen trade yapsan ;

yuzde 10 dususden yuzde 10 kazanirsin , ve 100 lotun varsa yuzde 10 ile toplam 110 lotun olur , peki hisse yuzde 10 dusunce fiyat 9 liraya gelmisti , 110 lot carpi 9 esittir 990 lira hesabinda para gozukur

neymis , 1000 liran yuzde 10 hissenin dususuyle 990 lira olarak kalicak ama hesabinda 100 lot yerine 110 lot olacak ,
    peki uzun zaman sonra 9 lira olan hisse 9 liradan 10 liraya eski fiyatina gelirse senin kac liran olur hesapta ?
    10 lira hisse fiyati carpi 110 lot esittir 1100 lira !!

lot artirmanin anlamini gorebilen varmi ? 1000 liran oldu gunu geldiginde 1100 lira

lot artirmasaydin bekeleseydin hic bi sey yapmadan 10 carpi 900 lot esittir 900 lira

buradaki karin 200 lira yani yuzde 10 dususle artirdigin yuzde 10 lot farki sana yuzde 20 yani tam 2 kati kazandiriyor

simdi anladinizmi neden burda millete diyorum seyretmeyin trade yapin , lot artirin , hem dususden zarar gormezsin hemde kar edersin bu dususden , sen lotunu artirip kar ettiginde bi iki sene sonra beni bulup yaptigin kari benimle paylasacakmisin ? tabiki hayir
    peki bunun benim icin faydasi ne ? sifir !! sadece iyi niyet , varmi bi cikarim ? hayir ...

simdi birisi cikipta sen iyi niyetlimisin art niyetlimisin derse ben bu kendini bilmeze ne diyeyim ,

siz 2 senedir zararda beklerken bu kendini bilmez sizin yaptiginiz zarari ortadan kaldirmak icin size bi faydasi olmak icin size verdigi bi tane faydali ornegi gosterin bana !!
    yok gosteremiyosaniz benide bu kisiyle bi zahmet kiyaslama yapin ,

benim yaptigim tavsiyeyi inceleyin varsa deyinki senin hesabin kitabin yanlis kardesim trade yapmak la lot artirilmaz , kar edilmez uzun zamanda , varsa boyle bi dusunceniz hodri meydan buyurun curutun benim tezimi ..

yok gercekten curutebiliyosaniz o zaman deyin sen yanlissin bak benim senden daha akilci bi tavsiyem var bu zarardaki millet icin deyip kendi daha iyi tavsiyenizi ortaya koyun ,
    ben oyle trading view dan copy paste yapip altindaki teknik rakami buraya getirip paste etmiyorum matematiksel olarak size sunuyorum her seyi matematik bi bilim dalidir , herkes lise sona kadar okul hayatinda matematik gormustur , biliyodur matematigi ,

ben trade yapin dedim ama yuzde 10 dususden yuzde 10 kar edemezsinde yuzde 8-9 kar edersin aldigin sattigin noktalardan kaynakli yada al sat komisyonundan kaynakli , sorun degil , sifir kar edecegine yada yuzde 10 zarar edecegine yuzde 8-9 lot artirarak kar etmekde iyidir her acidan ,

daha evvelde dedim 2 sene oncede dedim yaklasik 6 ay once diger hissede pozsiyonumu bozup sasa da pozisyon actigim zamanda soyledim . yarinda diyecegim , trade yapin dususlerden etkilenmeyin .

ben her ay duzenli gelirimle sasa eklemeye devam ediyorum bu 2030 a kadar devam eder , dustugu her noktadan her ay alirim , o yzuden yukselmemesi dusmesi benim ucuza mallanmama imkan taniyor , bi suredir , 2025 e kadar bu firsati kullanirim , ayrica dusrkende cok kolay lot artirimi yapiyorum , sasa nin yukselmemesi benim avantajima yani anliyacaginiz , o yuzdn insanlar gelip burada sasa yi ne kadar karalarsa karalasin cok da tinnn , bi gun tum fabrikalar acilir kar eder sirket finansala duzelir , hisse yukselir , gunu geldiginde aradaki acigi fazlasiyla kapatir , bu sure benim icin 2030-32 o zamana kadar yolu var ..

o yuzden o sunu deis bu sunu demis sasa soyle olmus boyle olmus gibi laflar beni hic alakadar etmiyor , o yillar geldiginde bakarim karim nedir diye az mi cokmu , o sureden once bakmamin hesap etmemin bi anlami yok zaten dogruyuda gostermez , o zamana kadar lot artirmaya yada bedelsizleri toplamaya devam edecegim kendi adima , temettu verir az verir cok verir bunu zaman gosterir , herkes rizkini yer , nasibinde ne varsa onu yer , yaradana cikipda diyemeyiz bu kadar sene bekledik karsiligi bumu , yaradan ne verirse o !! sukrederiz , karada zararada !! milletin ne dedigi beni ilgilendirmiyor

millet dedi burad bedelsizle 10 milyar lot olucak tum dunyaya dagitsan yine fazla , hareket etmez gitmez laba laba laba ... noldu , geri alim kapi gelince yarim saatte yuzde 9 yukseldi , hani gitmezdi , gunbu gelsin oyle bi giderki akliniz sasar ,

patron kap atti 2 defa tum projeler bitene kadar temettu vermeyecem bedelsiz olarak paylasacam kari , yani 2030 a kadar bedelsiz vermeye devam , bugun 10 milyar lota cok diyen bi kac sene sonra 500 milyar lota ulasinca bedelsizlerle o zaman ne dicekler nasil karalicaklar merak ediyom , cok agir olduda diyemezler o lafi kullandilar busene

neyse herkesi kendi haline birakiyorum

biz iyi niyetimizle burda insanlara tavsiyede bulunduk sirf coluk cocuklarinin rizki riske girmesin para kaybetmesinler zarar etmesinler diye , 100 kisiden 99 u dalga gecse sadece birisi Allah razi olsun dese bana yeter , yada o bi kiside demese hic bi sey , ne olacakki , iyilik yap denize at kul bilmezse yaradan bilir senin iyi niyetini ... bana o yeter !! boyle seylerle ilgisi alakasi olmayanlar tabii boyle seyleri dikkate alamiyolar , bizim dusuncemizide anlayamiyolar , varsin anlamasinlar ...

herkese saygilar

4.  Alıntı Originally Posted by ASAP_ Yazıyı Oku
    Sayfalarca bomboş demagoji... Terbiyesizlik.

2 tane soruya cevap ver yeter.
    1- Göster şu SASA'daki flama neredeymiş?
    2- RTALB ne zaman 300 TL olacakmış.

Temel hikaye şu... Senin gibi milyonlarcası var.

İşine gelince;
    -"Burası forum istediğimi yazarım..."

Birisi pozisyonunun tersine bir ifade mi yazdı...
    -"Hoop!" Küfür, kıyamet, sayfalarca laf salatası. Demokrasi anca sana kadar.

Milleti Cimer-Bimer şikayetleri ile tehdit ediyorsun. Manipülasyon ithamı ile...

Lakin o kadar cahilsin ki, gerideki 2 gönderide RTALB senedinde manipülasyon suçunu işlediğini kendin itiraf ediyorsun.
    Açıkça yazmışsın:
    -"RTALB 300 TL den işlem görür"

Sonra sıkışınca ben tavanlarda kârımı aldım sattım. Al sana mis gibi manipülasyon.
    N'oldu Allah hayrına, vatandaş yararına, Cuma'nın yüzü suyu hürmetine iş yapıyordun?
    N'oldu hayrına iş yaptığın vatandaşlar?

Klasik aynı sürünün taktiği. Yalanın-dolanın suratına vurulunca, hemen "onlar", komplo teorisi, 3-5 kişi.
    Seni kim niye ciddiye alsın yahu? Bir de bunun için ortak çabaya girişsin?

Topiği bir rahat bırak da, olumlu olanlar kadar olumsuz fikri olan da yazsın. Mesele budur.
    Sen nasılsa her haltı biliyorsun. İhtiyacın da yok.

def ol git !!!

bu son cevap yazisim cunku laftan anlamiyon ,

ama hakaret edersen hakkini veririm cevabini alirsin

simdi def ol git !!

5. arkadaslar , kimse kusura bakmasin , benim hatam degil , yukarida gordugunuz gibi laf anlamiyor ,

mecbur kaldim , cevap verdim zavalliya

artik tamam bu kadar yeter ,

hakaret etmedigi surece kendisini kayle almam , cevap yazmam , forumda biraz rahatlasin , forumun sekli bozuldu bu zavalli yuzunden

affola !!

6. her seyin hakkini verdim simdi kendiminde hakkini vereyim ,

benim konustuklarimin cikmadigi olmadimi tabi ki benimde tutturamadigim var , yada belki dogru dusundum ama patronun politikasi benim hesabimi bozdu bu yzuden soyledigim sey cikmamis olabilir ,

dedimki zamaninda hisse fiyati bolunmeden once buralara gelmesi lazim dedim ama bolunmeden once benim verdigim degerlere gelmedi , zaten ongorumu yaptiktan sonra daha sonra bi yazi yazdim patron hisseyi 40 liradan bolmek icin yemin etmis heralde bu gidisle hisse 40 liradan bolunecek gibi gozukuyor dedim , daha cooook onceleri anladim patronun niyetini ama biraz gec oldu daha evvel su fiyatlara gelmesini bekliyorum bolunmeden once diye yazmis olduk bi kere ,

normal sartlarda gelirdi ama , patron doymamis , baskilamaya devam etti , cikarmadi yukari , tahtaci anasinin gozu , biliyo isi ,

benimde tutturamadigim sey budur , ama patronun hesabi kitabini bildigimiz halde bu kadarini ben bile tahmin edemedim , kagidi 5 liraya bolmez dedim , ama patron buyuk oynuyor , ne kadar asagi cekerse yukari vurdugunda o kadar fazla kari olacak cunku , iste biz mal topladigini biliyorduk ama bu kadarini hesap edecegini tahmin edemedik , patron harbi voleyi vurma pesinde aynen pandemide 4 bucuk liradan 190 a cikardiginda voleyi nasil vurduysa , yine ayni planlarimi yapiyor ne , yoksa hisseyi o fiyatlardan bolup kagidi 5 liraya dusurmezdi ...

bilginize

7. konuyu degistirelim artik ...

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu'nun verdiği bilgiye göre, 1. fazda; 2023-2026 arasında 1 milyon ton kapasiteli PDH ve polipropilen üretim tesisi, 2 milyon ton kapasiteli paraksilen ve aromatik üretim tesisi ve liman yapımı, 2. fazda; 2025-2028 arasında 1 milyon ton kapasiteli PDH ve polipropilen üretim tesisi, 200 bin ton kapasiteli SAP, 100 bin ton kapasiteli 2-EH, 300 bin ton kapasiteli ACN, 1,6 milyon ton kapasiteli PTA ve 700 bin ton kapasiteli MEG üretim tesisleri, 3. fazda ise 2027-2032 arasında 12 milyon ton kapasiteli rafineri tesisi ile entegrasyon tamamlanarak 2 milyon ton kapasiteli 2. faz aromatik ve paraksilen, 700 bin ton kapasiteli MEG üretim, 1 milyon ton kapasiteli polietilen ve 600 bin ton kapasiteli PVC üretim tesisleri planlanıyor.

SASA, Honeywell UOP ile Yumurtalık yatırım alanında, 1,5 milyar dolarlık yatırım tutarı ile propilen üretim tesisi kurulması ile ilgili lisans, teknik hizmet ve garanti anlaşması imzaladı.

2026'nın ilk yarısında bitirilerek ciroya katkısı 1,2 milyar dolara ulaşması beklenen, yıllık 1 milyon ton kapasiteli propilen üretim tesisi ile Türkiye'nin ithalatı da önemli ölçüde aşağıya çekilmiş olacak.

Tekstil ülkesi Türkiye'de üretilmeyen ve yıllık yaklaşık 2,5 milyon ton ithalatı yapılan propilenin 1 milyon ton üretimi ile ihtiyacın yüzde 40'ı milli kaynaktan karşılanmış olacak.

8. sasa , Holanda da Sasa Trading isimli yatirim sirketini kurmustu ,

sasa nin web sitesinde erdem oglunun bi yazisi vardi , yumurtalikda kurulacak olan entegre tesisimizi 5 ayri sirket halinde kuracagiz ve bu sirketlere yerli yada yabanci ortak alabiliriz diye demeci vardi ,

umidimiz pta nin bu sene sonuna kadar acilmasi , zaten 3 farkli bolumu tamamlanmisti diye hatirliyorum , diger bolumlerin tamamlanmasi icin calismalar devam ediyordu taseron sirketler pta nin bu diger bolumlerini tamamlamaya calisiyorlardi ve tamamlayip sirketten ayrildiklari haberi gelmisti , sirkette calisanlardan alinan duyum boyleydi ,

su anda test calismalari devam ediyor , kismetse bu sene tamamlanirsa , rafineri ve liman insaatlarina odaklanilir ,

yumurtalikdaki entegre tesisin 5 ayri sirket olarak kurulmasi ve ortaklik durumunun olma ihtimali cok guzel ,

daha evvel paylasmistim bi kac ay evvel rusya devlet bakani tc ye yatirimlar yapmak amacli tc yi ziyarete gelmisti , ve sasa fabrikasini yonetim kurulu ile gezip birlikte poz vermislerdi , o zaman dan belki bu yumurtalik icin ortaklik amacli gorusmus de olabilirler , yatirim maksatli tc ye gel ve sasa ya gez , muhakkak bi gun bi yerlerden bi seylerin haberi cikacak insallah , sahsen ben umutluyum bakalim ortaklik ile ilgili ileriki zamanlarda bi guzel gelisme olacakmi gorecegiz ..

ileriki zamanlarda ortaklik ile ilgili bi gelisme olacaksa buyuk ihtimalle patronun bu tahsisli olayi tamamlanip , hisse yeteri kadar baskilanarak yeni dipler yaratilip hisse iyice dusurulup tahtaci istedigi kadar mal topladiktan sonra , emeller gerceklestirildikten sonra yani pta acilis olayi kapanacakki buda 2025 yilini gosteriyor , daha sonra rafineri liman yumurtalik isleri masaya getirilip cocugun adi konacaktir , iste o zaman olacaksa bi ortaklik o zaman aciklama gelir diye dusunuyorum ,

sadece dusunuyorum , tahmin, ongoru beklentidir arkadaslar ..

ytd

Sayfa 848/907 İlkİlk ... 348748798838846847848849850858898 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •