bencede size faydalı birşey çıkmaz muhtemelen.
ancak aklı başında, üzerinde iyi çalışılmış bir sistem ile sistemden çıkmayı değil sistemde kalmayı teşvik edecek birşeyler yapmalılar.
Şuan sisteme yeni girecek birinin ileride emekli olup iyi hayat yaşayabileceği ile ilgili motivasyonu sıfıra yakındır.
Ağızlarında sürekli emekli sayısı çok lafı var. ama bence emekli sayısı çok değil, çalışan sayısı az. milyonlarca kaçak işçi var, mülteci var. sigortası düşükten gösterilen var, var da var. bence emekli sayısına takılacaklarına bunlara odaklansınlar.
ayrıca 16 milyon emekli var dedikleri rakamın içerisinde dul ve yetim aylığı alan yaklaşık 5 milyon kişi de var. Onlar enaz %50 daha düşük maaş alıyorlar.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Bu yıl içinde emekli olursam alacağım maaş ,1 ocak 2025 de emekli olursam olacağım maaştan %35 fazla tahminleniyor.Bu işte beni şaşırtan diğer bir noktada sgk tavanından ödenen 1 aylık primin maaşa etkisi aylık 400 lira olurken,önümüzdeki yıl 350 liranın bile altında kalacağının söylenmesi.
Özellikle ücretli çalışan, emekli vb. için... Mantık bu ülkeyi terk edeli çok oldu!
Geride sistemin nasıl düzelebileceğine dair iyi niyetli, naif paylaşımlar vb. var...
Pehh...
Mevcut emeklilerin yapabileceği bir şey kalmadı. Örgütlenmek vb. dışında.
Halihazırda çalışanlar kollasın oturma organlarını...:
"Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi kıdem tazminatına çökme planıdır"
https://t24.com.tr/haber/prof-dr-azi...anidir,1183285
işte bu nedenle sigortalı çalışmak, yüksek prim yatırmak, uzun yıllar çalışıp emekli olmak gibi motivasyonlar düşüyor haliyle.,
hükümet emekliye fazla para veriyoruz, büyük yük diye söylenip duracağına herkes sigorta sistemi içine çekecek, uzun yıllar prim ödeyecek motivasyonu oluşturacak sistemi kurması lazım.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
https://x.com/haberaktifcom/status/1...453063537?s=19
SM-A536E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yer İmleri