Sayfa 447/472 İlkİlk ... 347397437445446447448449457 ... SonSon
Arama sonucu : 3775 madde; 3,569 - 3,576 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1. 1999 öncesi başlangıcı olanlar 3600 prim gün ve 15 sene sigortalılık, 1999 sonrası 4500 prim gün ve 20 sene sigortalılık sonrası özel sektörde emekliliği (maaşsız bekleyerek olsa) hak etmesi sebebi ile tekrar tekrar dilediği kadar, dilediği iş yerine emeklilik bildirimi ile istediği gün ve saatte ihbarsiz istifa verebilir bildiğim kadarıyla. Gün ve şartlar değişmiş olabilir. Ama genel itibariyle ile böyle.

...
    ...

2. Ben geçen sene EYT den emekli olup tam zamanlı profesyonel işime devam ediyordum. Bu sene istedim tekrar bir daha emeklilik gerekçesi ile işimi bıraktım. Dinlenmeye aldım kendimi.

...
    ...

3. Böyle yapınca 1 yılın kıdemini alabildiniz mi?
     Alıntı Originally Posted by çalışkan Yazıyı Oku
    Ben geçen sene EYT den emekli olup tam zamanlı profesyonel işime devam ediyordum. Bu sene istedim tekrar bir daha emeklilik gerekçesi ile işimi bıraktım. Dinlenmeye aldım kendimi.

...
    Sıradan bir insan

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by çalışkan Yazıyı Oku
    1999 öncesi başlangıcı olanlar 3600 prim gün ve 15 sene sigortalılık, 1999 sonrası 4500 prim gün ve 20 sene sigortalılık sonrası özel sektörde emekliliği (maaşsız bekleyerek olsa) hak etmesi sebebi ile tekrar tekrar dilediği kadar, dilediği iş yerine emeklilik bildirimi ile istediği gün ve saatte ihbarsiz istifa verebilir bildiğim kadarıyla. Gün ve şartlar değişmiş olabilir. Ama genel itibariyle ile böyle.

...
    Sn. çalışkan teşekkürler... Dedikleriniz doğru ama iş uygulamaya gelince pek öyle olmuyor.. Kıdem tazminatını en az 2 ay bekletebiliyorlar. Yinede karar verdim, emeklilik dilekçesini izin bitmeden 2 gün önce vereceğim.

Yasal olarak dikelçeyi kabul etmeme şansları yok.. Meclisteki duruma görede acil bir durumda yıllık izni durdurup,hemen emeklilik dilekçesini vereceğim..

Kurumdan inanılmaz soğudum..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Emeklilik sebebiyle işten ayrılma durumunda "kanuni olarak" ihbar süresi yoktur. Bugün karar verip, akşamına emekli dilekçesi verebilirsiniz. izinde olmanız, şirketin 15 gün diretmesi kanunun üstünde olamaz.
    evet aynen öyle... Ama yıllık izinden dolayı çıkışı ileri atabilirler diye çekiniyorum. Acil bir durumda durumda izni durdurup, izin haklarımdan feragat edip, emeklilik için ayrılış dilekçesi vereceğim..

Yukarıda da yazdığım gibi kıdem tazminatı olayı sıkıntı.. İsterlerse 2 ay bekletebilirler..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by mavsar Yazıyı Oku
    Böyle yapınca 1 yılın kıdemini alabildiniz mi?
    Aldım kardeşim tekraren. Sorun olmadı bizde. Hatta ve hatta 1 seneyi tam doldurmadıgım için, bekletmek istemediler,meblağı bordromda prim olarak aldım. 26 sene eksiksiz ve ilk iş yerimden emekliliğim. Hiç iş değişikliği ve iş arayışım olmadı. Bundan sonra da tam zamanlı bir iş isteğim olmaz kanımca.

...
    ...

7.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    evet aynen öyle... Ama yıllık izinden dolayı çıkışı ileri atabilirler diye çekiniyorum. Acil bir durumda durumda izni durdurup, izin haklarımdan feragat edip, emeklilik için ayrılış dilekçesi vereceğim..

Yukarıda da yazdığım gibi kıdem tazminatı olayı sıkıntı.. İsterlerse 2 ay bekletebilirler..
    Bence ne yapıp edip, en kısa zamanda emekliliğini ve maaşınız garantiye alın. Ben 2022 de emekli olamadığım için 30% zammı kaçırdım, 2023 Eylül'e kaldıgimdan zam oranımız 17-18% de kaldı. 2023 emeklileri ve EYT liler olarak çok ciddi kaybımız var, ömür boyu katlanmak zorunda kalabiliriz.

...
    ...

8.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Sn. çalışkan teşekkürler... Dedikleriniz doğru ama iş uygulamaya gelince pek öyle olmuyor.. Kıdem tazminatını en az 2 ay bekletebiliyorlar. Yinede karar verdim, emeklilik dilekçesini izin bitmeden 2 gün önce vereceğim.

Yasal olarak dikelçeyi kabul etmeme şansları yok.. Meclisteki duruma görede acil bir durumda yıllık izni durdurup,hemen emeklilik dilekçesini vereceğim..

Kurumdan inanılmaz soğudum..
    meclis dediniz ama sanırım ben konuyu kaçırdım. Mecliste kanun tasarısı falan mı var ?
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 447/472 İlkİlk ... 347397437445446447448449457 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •